Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

‘Haftalık detaylı rapor talebinden sonra hoca ayrılmak istedi’

‘Haftalık detaylı rapor talebinden sonra hoca ayrılmak istedi’

SPOR 31.01.2017 06:46:00 0
‘Haftalık detaylı rapor talebinden sonra hoca ayrılmak istedi’

BAL 7.grupta 3.lige çıkmak için büyük mücadele veren ve liderin 5 puan gerisinde kalan Isparta Davrazspor’da Teknik Direktör Hasan Basri Kara ile yollar ayrıldı.

Bölgesel Amatör Ligi(BAL) 7’inci grupta mücadele eden Isparta Davrazspor, Pazar günü Tavşanlı Linyitspor’la deplasmanda karşılamış ve ilk yenilgisini almıştı. Bu sonuçla Isparta Davrazspor, Bucakspor’un 5 puan gerisinde ikinci sırada yer aldı.  Durum böyle iken dün toplanan Isparta Davrazspor yönetimi Teknik Direktör Hasan Basri Kara ile yolları ayırma kararı aldı. Konuyla ilgili Isparta Davrazspor Kulüp Başkanı Bülent Sarıgül, 2. Başkan Oğuz Başaran, Asbaşkan İsmail Cemil Aydoğdu ve Sportif Direktör Evren Avşar, Barida Hotels’de düzenledikleri basın toplantısıyla alınan kararı kamuoyuna duyurdu.

DAHA FAZLA FAYDALI OLAMAYACAĞINI BELİRTTİ

Sezon başında tüm Isparta’nın bir hedefe kitlendiğini ifade eden Isparta Davrazspor Kulüp Başkanı Bülent Sarıgül, “Isparta Davrazspor’dan tek beklentimiz şampiyon olarak bir üst lige çıkmaktı. Hedeflerimiz doğrultusunda bugünlere kadar geldik. İlkyarıyı lider kapattık. İkinci yarıya fena başlamadık ama transfer sezonunda belki bir takım beklentileri karşılayamayan transflerler yapılmış olabilir. Son birkaç maçtır alınan sonuçlardan taraftarımızın olduğu gibi bizlerin de memnun olduğu söylenemez. Hedefimiz belli. Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için bir takım önlemler almak ve çalışmalar yapmamız gerekiyor. Sayın hocamız Hasan Basri Kara ile takımla ilgili daha iyi neler yapabiliriz, hangi oyuncuları almamız konusunda görüşüyorduk. Gelinen nokta şu ki; Hasan Basri takıma daha fazla faydalı olamayacağı belirtti ve yollarımızı ayırma kararı aldık. Kendisi bugünden itibaren arılıyor. Eksiklilerimizi tamamlamak için en iyi şekilde çalışacağız. Hem futbolcu hem de hoca olarak eksikliğimizi tamamlayacağız. Hasan Basri hocamız iyi bir hoca. Bugüne kadar yaptığı hizmetler için şahsım ve yönetimim adına kendisine teşekkür ederim.  Kendisini başarısız olarak tanımlamamız doğru değil. Başarılı olarak Davrazspor’u bugüne kadar getirdi. Ancak hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam etmek zorundayız. Bugünden itibaren çalışmalarımızı yapacağız. hoca ve oyuncular konusunda halkımızı bilgilendireceğiz. Merak etmesinler en iyi şekilde organizasyonu sağlayıp yolumuza devam edeceğiz. Şampiyonluk şansımız devam ediyor. Bir üst lige çıkacağız. Kimsenin bu konuda endişesi olmasın” diye konuştu.

O NOKTADAN SONRA HOCANIN AYRILMAK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Bir gazetecinin ‘bu karar yönetime mi ait’ sorusunu yanıtlayan Sarıgül, “İlk yarıyı lider tamamladık. Ancak özellikle Sandıklıspor maçı bizi tatmin etmedi. Beraberlikte bir puan aldık ama 2 puan kaybettiğimizi düşündük. Yönetim olarak mutsuzduk. Kendisiyle Dumlupınar maçından sonra bir görüşme yaptık. Şahsım adına gidişattan endişe duyduğumu ilettim. Ayrıca kendisinden haftalık detay bilgilendirme istedik. O noktadan sonra hocanın ayrılmak istediğini düşünüyoruz. Sezon ortasında böyle düşünce yoktu. Kendisiyle yaptığımız görüşmede son 1-2 maçtır kafa olarak kendisini hazırladığını beyan etti. Bizler de kendisiyle görüşerek dostane çerçevede çalışmamızı sonlandırdık” dedi.

HOCA ADAYLARIMIZ BELLİ

Öte yandan yeni teknik direktör için görüşmeler yapacaklarını kaydeden Sarıgül, “Görüşeceğimiz bir takım hocalar var. Şuana kadar kimseyle görüşmedik. Bir hocayla devam ederken bir başkasıyla görüşmek etik olmazdı. Bugünden itibaren görüşmelerimizi yapacağız. Hoca adaylarımız belli gibi ama şu aşamada isim vermek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ HOCANIN TALEBİNE GÖRE FORVET VE DİĞER BÖLGELERE OYUNCU ALABİLİRİZ

Bir gazetecinin ‘takımda forvet sıkıntısı yaşanıyor mu?’ sorusuna cevabı Isparta Davrazspor Başkan Yardımcısı Oğuz Başaran verdi. Başaran, “Sezon başında forvet bölgesinde 3 tane alternatifimiz vardı. Dumlupınar deplasmanında bir şanssız sakatlık yaşadık. Mehmet omzundan ciddi bir sakatlık yaşadı ve ilk yarının sonuna kadar kendisinden yararlanamadık. Bu süreci Koray Kılavuz’u ve Sabri’yi değerlendirerek geçirmeye çalıştık. Çağrı geldikten sonra forvetle ilgili elimiz biraz daha güçlendi. Biz hocamızla görüştüğümüzde forvetle ilgili özellikle Çağrı geldikten sonra bu işin üstesinden gelebilecek bir oyuncu kalitesinde olduğunu söyledi. Fakat biz bir taraftan forvet arayışları içerisinde olduk. Çünkü biz şampiyonluğa oynayan bir takımız ve camia olarak bu hedefe kitlenmiş durumdayız. Şimdi bir hoca değişikliği yaşıyoruz. Yeni gelecek hocanın da fikrini alarak onun oyun sistemine uygun bir forvet almak daha mantıklı olacak. Yeni hocamız farklı bölgelere birkaç alternatif daha isteyebilir. İnşallah Davrazspor’a yakışır arkadaşlarımızı kadromuza katarız. 15 Şubat’a kadar transfer süremiz var. Bu haftayı bay olarak geçiyoruz. Önümüzde bir süre var. Bu süreyi değerlendirmeye çalışacağız. Allah’ın izniyle hedefe kitlenmiş şekilde 3.lig için elimizden geleni ortaya koyacağız” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Salı 21.9 ° / 10 °
Çarşamba 22.4 ° / 11.6 °
Perşembe 21.7 ° / 11.2 °