Tarih: 02.02.2016 07:00

Günaydın’dan Menderes Türel’e gönderme

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Meclisi, Şubat ayı oturumlarının ilkini dün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında toplanan Meclise konuk olarak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül de katıldı. Toplantı başlangıcında söz alan Prof. Dr. Bülbül, Isparta’nın trafiğinde sorun haline gelen Migros Kavşağı’nın bir an önce Karayolları tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Bülbül’e destek Başkan Günaydın’dan geldi. Günaydın, Isparta’da sadece 3 kavşak bulunduğunu ve bunların Karayolları tarafından ivedilikle yapılması gerektiğini söyledi.
ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR
Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, trafik konusunda Günaydın’ın otopark çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, “Trafik sıkışıklığı yaşanabilir şehirlerin önemli sorunlarından bir tanesi. Devlet Hastanelerinin toplu olarak bir yere kaydırılmış olması o bölgedeki trafiği oldukça sıkıştıracağını düşünüyoruz. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Migros Kavşağı’ndaki sorunu Karayolları Bölge Müdürlüğümüze iletmiştim. Daha yukarısında DSİ ile demiryolu arasındaki kavşakta sıkıntı yaşıyoruz. Bir de hastanenin oraya gitmesiyle birlikte o bölgede trafik oldukça yoğunlaşacak. Şehirler arasında yaşanabilirliğimizi kaybettirmemek için bu sorunun çözülmesi gerekir. Bir de Mimar Sinan Caddesi’nde sıkışıklık var. Burayı da çözmemiz gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞMEDE KONULARDAN BİRİSİ DE BU
Belediye Başkanı Günaydın da yaklaşık 5 ay önce Antalya’ya giderek Karayollarına Isparta’da yapılması gereken 3 kavşağın olması gerektiğini belirttiğini ifade etti. Günaydın, “Seçim zamanı gitmiş ve gelecek milletvekillerimizin de bunu destekleyeceğini söylemiştim. Tüm milletvekillerimizle Ankara ya da Isparta’da bir toplantı yapmayı düşünüyoruz. Konulardan birisi de budur” dedi.
ANTALYA’NIN HER YERİNE HARIL HARIL KAVŞAK YAPIYORLAR
Başkan Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “Birincisi Eğirdir’e giden yol kavşağımız olan Migros Kavşağı’nın ivedilikle yapılması gerekiyor. Burada çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kaza olduğunu karayollarına ifade ettim. Ayrıca Kolçelik Kavşağı’nın da yapılması gerekiyor. Harıl harıl Antalya’nın her yerine kavşakları karayolları yapıyor. Belediye Başkanları da onur duyuyor. Hatta kendi yapmış gibi de fotoğraflarını koyuyorlar. Koysunlar ne güzel. Biz koymayalım ama bizim kavşakları da yapsınlar. Komşu vilayetimize bu kadar güzel şeyler yapılıyor ama Isparta’mızın yalnız 3 kavşağı var. Bunların yapılmasının zamanı geldi. Bir de Isparta’da yeni bir şehir doğdu. Yeni Çünür. Yeni Çünür kavşağından Eğirdir yoluna bağlanılıyor.  Orada 162 dönüm üzerine büyük bir otogar projemiz bitmiştir. Şuanda arazilerin yüzde 90’ını aldık.
KAVŞAK TRAFİK YOĞUNLUKLARI ARTIYOR
Migros Kavşağının altında 2 okulumuz açıldı, ayrıca hastane açılacak. Trafik sıkıntısı orada başlayacak. Kaza oranları yükselecek. Akıcılık bakımından o kavşağının yapılması lazım. Diğer kavşakların da vakti geldi.  Üniversite yolunda bir özel hastane inşaatı devam ediyor. ITSO’da orada bir kampus binası yapacak. Orada da büyük bir haraket başlamıştır. Bu hareketlerle o kavşakların da hareketinin başlaması gerekiyor.
PROJELERİN GÜNCELLENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ
Bölge Müdürü projelerin güncellenmesi gerektiğini söyledi. Ama 5 aydır projeler güncelleniyor mu takibini yapamadım. Konsey olarak siz de bu konuyla ilgilenebilirsiniz.”
VEKİLLERE DE İLETECEĞİZ
Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül de “Karayolları Bölge Müdürlüğümüze ilettiğimde yeni bir çevre yolu var bundan vazgeçtik demişlerdi. Ama konunun önemini çizmiştik. Dikkate alacaklarını söylediler. Sayın vekillerimize de bu konunun hassasiyetini ileteceğiz” dedi.
YOLLAR BANA AİT OLSAYDI ŞİMDİYE YAPMIŞTIM
Günaydın, Bülbül’ün bu açıklamasının ardından “Yol değişikliği nedeniyle kavşakların bekletilmesi gerekmez. Bu bölgeler karayollarına ait. Bana ait olsaydı şimdiye o kavşakları yapmıştım. Burada vekillerimize ve bakanımıza görev düşüyor” şeklinde konuştu.
BU HABERE DAHA KOLAY ULAŞABİLMEK İÇİN TELEFONUNUZA MEDYA32'NİN ANDROİD YA DA MEDYA32 UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —