Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

EYT Yasası Nedir, Ne Zaman Çıkacak, Kimleri Kapsayacak? EYT’de Son Dakika Gelişmeleri!

EYT Yasası Nedir, Ne Zaman Çıkacak, Kimleri Kapsayacak? EYT’de Son Dakika Gelişmeleri!

SON DAKİKA 23.05.2022 08:40:00 0
EYT Yasası Nedir, Ne Zaman Çıkacak, Kimleri Kapsayacak? 
EYT’de
Son Dakika  
Gelişmeleri!
EYT son dakika haberleri emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaşın gündeminden düşmüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamalar ışığında ilerleyen süreçte EYT nedir, kimleri kapsıyor? Soruları yanıt arıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana gündemde olan konuda çalışmaların sonuna yaklaşıldı. 6 adımlı çözüm sunulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu sürüyor. Peki, EYT yasası ne zaman çıkacak, ne durumda? İşte son durum…
 
EYT bugün 23 Mayıs tarihli gelişmeleriyle gündemdeki yerini aldı. Bakan Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklamalarla birlikte şekillenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda son durum araştırılıyor. Vatandaşlar EYT nedir, kimleri kapsıyor? Sorularına yanıt arıyor. Bakanlığın çalışma takviminde yer alan konu hakkında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki, EYT yasası ne zaman çıkacak, ne durumda? İşte EYT son dakika haberleri…
EYT SON DAKİKA HABERLERİ
Bir süredir yanıt bekleyen EYT yasası ne zaman çıkacak? sorusu Bakan Bilgin'in açıklamalarıyla takip ediliyor. 3600 ek gösterge hakkında konuştuğu canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanların yakın tarihte gündemde olmadığını söyleyen Bilgin, ek göstergenin öncelikli olduğunu dile getirmişti. Ancak yaptığı son açıklamayla EYT son durum hakkında yeşil ışık yaktı.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"ne katıldı. Burada yaptığı açıklamada Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYTmeselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde" diye konuştu.
 
Buna göre EYT yasası için yakın tarihli bir çalışmanın söz konusu olabileceği düşünülüyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde EYT çözümü hakkında 6 adımlı bir plan sunulmuştu:
1. Kapsam belirlenecek
2. Emeklilik şartları tespit edilecek
3. Mali boyutu hesaplanacak
4. Maaş hesabı yapılacak
5. Uygulama biçimi tespit edilecek
6. Taslak yazılıp karar alınacak
EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?
EYT'nin ne zaman çıkacağına dair tam olarak resmi bir tarih bulunmamakta. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." Açıklamasında bulundu.
EYT NEDİR?
8 Eylül 1999'da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.
EYT KİMLERİ KAPSIYOR?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan, prim ve yıl şartlarını tamamlayan, henüz emekli olamayan insanları kapsıyor. Sadece SSK’lılar değil, esnaf ve memurlar da aynı beklenti içerisinde.

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °