Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Elma Ağaçları Çiçek Açtı; Bahçelerde Görsel Şölen Oluştu

Elma Ağaçları Çiçek Açtı; Bahçelerde Görsel Şölen Oluştu

ISPARTA 1.05.2020 18:42:00 0
Elma Ağaçları Çiçek Açtı;
Bahçelerde 
Görsel Şölen
Oluştu
Türkiye’de üretilen elmanın yüzde 25’ini karşılayan Isparta’da, ağaçların vaktinde çiçeklenmesiyle yüksek rekolte beklentisi arttı. Elma ağaçlarının içek açması bahçelerde adeta çok güzel bir görsel şölen sundu.
 
Türkiye’nin 'gül bahçesi' olarak nitelendirilen ve önemli elma üretim merkezlerinden biri olan Isparta'da, elma ağaçları çiçek açtı. Gülü, lavantası, elması, domatesi ve kirazıyla güçlü bir tarım altyapısına sahip şehrinde, ortaya çıkan görüntü beyaz bir şölene dönüştü.
BU YIL ELMADA
YÜKSEK REKOLTE BEKLENİYOR
Isparta'da, Ziraat Odası verilerine göre geçen yıl 700 bin ton elma rekoltesi gerçekleşti. Eğirdir ve Gelendost gibi ilçelerde üretilen elmalar, iç pazardaki tezgahlara çıkarken, yurt dışına da ihraç ediliyor. Elma yetiştiricileri de ağaçların vaktinde çiçek açmasıyla bu sezon yüksek rekolte beklentisine girdi. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, "Üretmeye devam edeceğiz. Şu anda salgın hastalıktan dolayı mevsimlik tarım işçilerinin bazı sıkıntıları oluyor. Bunları aşıyoruz. Toplu taşıma araçlarıyla gelip giden mevsimlik işçilerin sosyal mesafesine dikkat ediliyor" dedi.
 

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °