Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi’nde; Selami Kılınç Dönemi Başladı

Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi’nde; Selami Kılınç Dönemi Başladı

ISPARTA 23.10.2022 19:23:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi’nde; 
Selami Kılınç 
Dönemi Başladı
HABER: Yunus ÖZLER
Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi’nin 7. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongrede, mevcut Başkan Hüseyin Arslan’ın tekrar aday olmadığı kongrede seçimlere Selami Kılınç’ın Başkanlığındaki tek liste ile gidildi ve Kılınç, kullanılan oyların tamamını alarak Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubenin yeni Başkanı seçildi.
 
Kısa adı Memur – Sen olan Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir – Sen) Isparta 1 Nolu Şubesi Pazar günü yani bugün sandık başına giderek yeni başkanını seçti.
MEVCUT BAŞKAN
HÜSEYİN ARSLAN
TEKRAR ADAY OLMADI
Söz konusu kongrede mevcut Başkan Hüseyin Arslan görevi bıraktığından dolayı tekrar aday olmadı. Bu doğrultuda, kongrede seçimlere Öğretmenevi Müdürü Selami Kılınç başkanlığındaki tek liste ile gidildi.
KONGREYE BÜYÜK İLGİ
Bugün saat 10.00’da başlayan ve Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye; Isparta Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay ve Temsilciliğe bağlı Sendikaların Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi’nin delegeleri katıldı.
DİVAN HEYEDİ
OLUŞTURULDU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan kongrede daha sora Kongre Divanı oluşturuldu. Buna göre; Divan Başkanlığına dün yapılan kongrede görevi Hayrettin Tuncay’a devreden Eğitim Bir – Sen 2 Nolu eski Başkanı Abdülkadir Bulgurcu, Divan Başkan Yardımcılığına Isparta Memur – Sen eski İl Temsilcisi İhsan Arıcı ve Katipliklere ise Kuddusi Suna ve İbrahim Saraç seçildiler.
BAŞKAN ARSLAN; “HAKKINIZI HELAL EDİN”
Kongrenin açılış konuşmasını görevi bırakan ve bir daha aday olmayan mevcut Başkan Hüseyin Arslan yaptı. Başkan Arslan konuşmasında; “Gerek görev sürem süresince gerekse kongre süresince bana destek veren veya vermeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kongrede tekrar aday değilim ve görevi bırakıyorum. Hakkınızı helal edin. Şubemizin bundan sonra Selami arkadaşımızla daha iyi noktalara geleceğine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, genel kurulumuzun ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
KILINÇ VE YÖNETİMİNE
BAŞARILAR DİLEDİLER  
Kongrede daha sonra; protokol konuşmaları çerçevesinde Memur – Sen’e bağlı Sendika Başkanları ve Komisyon Başkanları birer konuşma yaptı. Bu doğrultuda; Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Mahmut Ağun, Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Tuncay, Toç Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Kobuk, Büro Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Muharrem Tekkanat, Memur – Sen Kadın Komisyonu Başkanı Semra Çöl ve Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan birer konuşma yaparak, Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi’ni bugüne kadar yöneten mevcut Başkan Hüseyin Arslan’a ve yönetimine teşekkürlerini sundular ve bugünkü kongrede tek liste ile göreve seçilen Selami Kılınç’a ve yönetimine de yeni görevlerinde başarılar dilediler.
KILINÇ; “RAHMET VE
MİNNETLE ANIYORUM”
Kongrede daha sonra kürsüye gelen Selami Kılınç, kendisine ve yönetimine gösterilen teveccühten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına Memur – Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın sözleriyle başlayarak şunları söyledi; “Başta Kudüs Şairi Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere sendikamızın haklı davasına hizmet ederken ahirete intikal etmiş tüm dava arkadaşlarımı rahmet ve minnetle anıyorum.
“HAKKIN VE HAKLININ
YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Üyelerimizin teveccühü ile seçilen tüm delegelerimize sendikamızı bulunduğu noktadan daha ileriye götürmek verdikleri destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşaalah bu güven ve teveccühünüze mazhar oluruz. Hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
“YÜKÜMÜZÜN
AĞIRLIĞININ
FARKINDAYIZ”
Kimseyi dışarıda bırakmadan, hep birlikte şu gökkubbede hoş sedalar bırakmaya gayret göstereceğiz. Yeni dönemde de çok daha fazla çalışmamızın gerektiğini, sorumluluk ve yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Rabbim inşallah bizleri mahcup etmez.
“KONGREMİZ VATANA, MİLLETE
HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Kongremize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize, delegasyonumuza ve üyelerimize saygı, sevgi ve muhabbetlerimizi sunuyor, 7. Olağan genel kurulumuzun sendikamıza, ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.
İŞTE SELAMİ
KILINÇ’IN YÖNETİMİ
Kongrede son olarak sendikanın organ seçimlerine geçildi ve tek liste ile gidilen seçimler neticesinde Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi’nin Yönetim Organları şu şekilde oluştu:
YÖNETİM KURULU:
Selami Kılınç (Şube Başkanı)
Murat Önder (Şube Başkan Vekili)
Bilal Demirtaş (Başk. Yard. – Teşkilatlandırma)
Remzi Özdemir (Başk. Yard. – Mali İşler)
Uğur Erpolat (Başk. Yard. – Basın ve İletişim)
Adnan Ersoy (Başk. Yard. – Hukuk/Toplu Sözleşme)
Murat Özay (Başk. Yard. – Eğitim/Sosyal İşler)
DENETİM KURULU:
Hamidullah Sarı
Cavit Güleç
Mustan Nazıroğlu
Sara Kutlu
Abdullah Uygun
ŞUBE DİSİPLİN KURULU:
Zafer Küçüksavlı
Selahattin Kahramanlar
Said Güney
Arif Palaz
Serdar Gemici
ÜST KURUL DELEGESİ:
Selami Kılınç
Hüseyin Özçelik
EĞİTİM BİR – SEN ISPARTA 1 NOLU ŞUBESİ’NİN 7. OLAĞAN KONGRESİNDEN GÖRÜNTÜLER:







Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °