Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Devlete ihanet edenler için idam geri gelmelidir

Devlete ihanet edenler için idam geri gelmelidir

SİYASET 24.12.2016 07:22:00 0
Devlete ihanet edenler için idam geri gelmelidir
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 2002’de kaldırılan idam cezasını ‘MHP kaldırdı’  şeklinde bir takım söylemlerle bugüne kadar gelindiğini ifade ederek, o dönemde Milliyetçi Hareket Partisi’nin 127 milletvekili dışındaki vekillerin idamın kaldırılmasına imza attıklarını belirtti. Yalçın, devlete ihanet edenler için idam cezasının tekrar gelmesi gerektiğini vurguladı.
 
Son dönemde gündeme gelen ve halk tarafından talep edilen idam cezasıyla ilgili MHP İl Başkanı İsa Yalçın açıklamalarda bulundu. “MHP’nin, AK Parti’nin iktidara geldiğinden beri üzerine gittikleri, milleti yanılttıkları, aldattıkları ve maalesef birçok yalanı da barındıran ‘idam cezası 57.hükümet döneminde kaldırıldı, idam cezasını MHP kaldırdı’ gibi bir takım söylemlerle bugüne kadar gelindi. 1 Ağustos 2002 tarihinde AK Parti milletvekillerinin de işin içinde olduğu yani o gün mecliste bulunan 127 MHP milletvekilinin dışındaki milletvekillerinin hepsinin imzasıyla savaş ve yakın tehdidin dışında idam cezası Türk Ceza Kanunundan kaldırıldı. Bunda da AK Parti’nin büyük gayretleri oldu. AK Parti’nin o günkü genel başkanı, şuan ki Cumhurbaşkanı  o zaman bir açıklama yaptı; ‘Avrupa Birliği yolunda çok önemli bir adım atıldı. Meclisin bu hareketini takdirle karşılıyoruz, demokratikleşme hızla devam edecek’ dedi. AK Parti bununla yetinmedi. Savaş ve yakın tehdit hallerini de 2003 yılında Mart aylarında bunu da kaldırmıştı. Ama bu dönem içerisinde MHP suçlandı. Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye, Başkent Ankara’dan yönetilir. Avrupa’dan ve değişik yerlerden yönetilmez” dedi.
BİR ÇOK DÜNYA ÜLKESİNDE OLDUĞU GİBİ TÜRKİYE’DE DE OLMALI
İdam cezasının Türk Ceza Kanunu’nda yer alması gerektiğini belirten Yalçın, “İdam cezası savaş ve terör tehdidi için olması gerekir diyen Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bugün AK Partililere sayın genel başkanımız çok net bir şekilde ifade etti. Mecliste idam cezasını getirin meclisten geçirelim dedi. Biz teörist başı cani Abdullah Öcalan’ın idam edilmesi için çok emek sarf ederken, idam cezasının kaldırılması için mücadele edenler, herhalde bugün idam cezasının Türk Ceza Kanunu’nda olması gerektiğini daha iyi anlamışlardır. Devlete ihanet edenler mutlaka bu cezaya çarptırılmalıdır. Bu cezada dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’ye de de olması gerekir.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 21.9 ° / 10 °
Çarşamba 22.4 ° / 11.6 °
Perşembe 21.7 ° / 11.2 °