Tarih: 02.03.2016 07:24

Devlet ile mükellef arasında köprü

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası’nın bu yıl 26’ıncısı gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zafer Büyüknohutçu ve oda üyeleri, dün Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımızı söyledi. Buradaki törene SGK İl Müdürü Mustafa Durgut da katıldı.
ISPARTA’DA 2500 KDV, 17 BİN 500 GERÇEK MÜKELLEF VAR
Hükümet Meydanı’ndaki törenin ardında  oda başkanı ve oda üyeleri Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. burada konuşan Oda Başkanı Zafer Büyüknohutçu, Isparta’da 2 bin 500 kdv, 17 bin 700 de gerçek kişi mükellefi olduğunu belirtti. Isparta’da tüm meslek mensuplarına yeteri kadar mükellef düştüğünü ifade eden Büyüknohutçu, “İl olarak ortalamanın üzerindeyiz. Meslek mensubu sayısına düşen defter sayısı 60 civarındadır” dedi.
ARTIK MUHASEBEDE DE TEKNOLOJİ ÇAĞI BAŞLADI
Muhasebesiz bir ekonominin dümensiz bir gemiye benzeyeceğine işaret eden Büyüknohutçu, “Artık çağımız elektronik çağ. E-tebligat, e-defter, e-fatura gün geçtikçe yaygınlaşmakta. Tamamen internet devrine geçiyoruz. Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleklerinin önemine değinen Vali Özkan, “Hayat ticarileştikçe, ekonomi geliştikçe ve evrenselleştikçe, küresel anlamdaki bir aktör haline geldikçe muhasebenin önemi çok daha iyi ortaya çıkıyor” dedi.
KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ
Büyüknohutçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası’nın 26!ıncısını gerçekleştiriyoruz. Mesleğimiz hazine ile mükellef arasında köprü görevi görmektedir. Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimlerle ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve meslek  mensuplarımızdan hizmet almaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu büyün kamuoyunca bilinmektedir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ekonominin gelişmesine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BÜYÜK ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORLAR
TÜRMOB ve Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan, standartlarla muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelerle paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır. İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan  ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği, önemli sorunlar içerisinde bulunmaktadır.
MESLEKİ SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMELİDİR
Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunlar, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları beraberinde getirmektedir. Mesleki sorunlarımızın diyalog ve işbirliği içerisinde çözülmesini talep ediyoruz. Bu duygularla 1-7 Mart günleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası’nn meslek camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
MUHASEBECİLİK ÖNEMLİ BİR MESLEK
Vali Vahdettin Özkan ise muhasebecilik ve mali müşabirlik mesleğinin önemine dikkat çekti. Vali Özkan şunları söyledi: “Muhasebe ve mali konuların standartlarının belirlenmesi,  toplum açısından önemli güvence mekanizmaları ve gelişmişlik göstergeleridir. Hayat ticarileştikçe, ekonomi geliştikçe ve evrenselleştikçe, küresel anlamdaki bir aktör haline geldikçe muhasebenin önemi çok daha iyi ortaya çıkıyor. Belki bugün 10 yıl önceden çok daha önemli. Diğer meslekler bazen çok revaçta olur ama bir yerde muhasebecilik çok ön planda ise özellikle o toplumun ekonomik anlamda ve dünya ekonomisiyle entegre açısından gelişmişliğin göstergesidir. Meslek mensupları burayı çok fazla tercih ediliyorsa bu önemli bir gösterge diye söylenir. Bunda haklılık payı vardır diye düşünüyorum.
BİR KANADINIZLA KAMUYU BİR KANADINIZLA MÜKELLEFİ KUŞATIYORSUNUZ
Ekonomik anlamda özel sektördeki gelişmeler, kamu yatırımları, kamu gelirlerinin toplanması, kamu harcamaları yapılmasında her birimiz birer aktör olarak bir tarafında bulunuyoruz. İlimizde hem makro ekonomik göstergeler hem de kamu hizmetlerinin etkin ve yaygın şekilde insanlarımıza sunulması yönünde ciddi gelişmeler olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde buna finanse edecek kamu gelirlerinin toplanma mekanizmaları da önemli ölçüde hem kurumsal anlamda, hem de hukuki altyapı açısından hem de nitelikli insan kaynakları açısından gelişti. Bununla paralel olarak ekonomideki bu aktiviteleri izlemek, takip etmek, şeffaf, izlenebilir, hesap verilebilir bir mekanizmanın oluşumunda lokomotif görev sizlere düşüyor. Bir kanadınızla kamuyu, bir kanadınızla mükellefi ve ekonomiyi kuşatıyorsunuz. Haftanızı kutluyorum. “


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —