Dedikoducular İşbaşında! Isparta’da Koronavirüs Vakası Var Mı?

Dedikoducular
İşbaşında! 
Isparta’da
Koronavirüs 
Vakası Var Mı?

Dedikoducular İşbaşında! Isparta’da Koronavirüs Vakası Var Mı?

Korona virüs neredeyse bütün dünyada görüldü. Son 1 haftaya kadar kendisini korumaya çalışan ülkemizde de maalesef korona virüs kendisini gösterdi.
 
Çin'in Wuhan kentinde 2019'un Aralık ayında ortaya çıkan ve neredeyse bütün ülkelerde görülen korona virüs dünya çapında etkisini artırmaya devam ediyor.
EN ÇOK ÖLÜMLER BU ÜLKELERDE
En çok ölümlerin yaşandığı Çin'den sonra sırayı İtalya ve İran takip ediyor. Avrupa ülkelerinin çoğuda bundan nasibini alarak korona virüsün önüne geçmek için varlarını yoklarını harcamaya başladı.
ISPARTA’DA ASILSIZ DEDİKODULAR DOLAŞIYOR
İlimiz Isparta'da da her gün onlarca telefon bizleri arayarak bugün 5 vaka Isparta’da pozitif çıkmış, bugün 10 vaka pozitif çıkmış diyerek sorular soruyorlar. Ortalıkta dolaşan kirli ve asılsız bilgiler kulaktan kulağa aktarılırken söylemlerin nereye gittiğinin ve ne sonuçlar doğuracağının farkında olmuyorlar.
Her gün yüksek ateş veya gribal enfeksiyon nedeniyle sağlık kurumlarına başvuran vatandaşlar için tedbir elden bırakılmayarak en titiz şekilde çalışmalar yapılıyor. Özellikle ateşi yüksek olan her bireyden örnekler alınarak testler uygulanıyor. Bu titiz çalışmalara bir şekilde şahit olanlar ise durumu Isparta'da sonucu pozitif çıkan hastalar oldu ve karantinaya alındılar şeklinde ortamı geriyorlar.
SAĞLIK BAKANI HER GECE
ŞEFFAFLIKLA OLUP BİTENİ AÇIKLIYOR
Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, her gece kameraların karşısına geçerek şeffaflıkla ülkemizde görülen vakaları ve gerçekleşen ölüm sayılarını açıklıyor. Pozitif vakaların görüldüğü hastanelerde önlemler bilindiğinden de üst seviyeye getiriliyor. Muayene hastaları başka polikliniklerde tedavi ediliyor. Şuanda Isparta’da böyle bir durum söz konusu değil.
BİZİM ÜZERİMİZE DÜŞEN İSE...
Bizlerin yapması gereken yetkililerin şeffaflıklarına güven duyarak, bilim kurulu ve sağlık bakanlığınca üstüne basa basa söylenilen tedbirlere harfiyen uymak, sosyal ilişkilere bir süre ara vermek, temaslardan kaçınmak ve hijyen konusunda daha titiz olmaktadır. Unutmayın korona virüs bizlerin alacağı tedbirlerden daha güçlü değil.