Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Çöl Sıcaklıklarıyla Kavrulan Isparta; Yaz Yağmuruyla Serinledi

Çöl Sıcaklıklarıyla Kavrulan Isparta; Yaz Yağmuruyla Serinledi

ISPARTA 28.08.2023 17:59:00 0
Çöl Sıcaklıklarıyla Kavrulan Isparta;  Yaz Yağmuruyla Serinledi

Günlerdir çöl sıcaklıklarıyla kavrulan Isparta’da akşamüzeri yani biraz önce aniden başlayan fırtınanın ardından yağan yaz yağmuru vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Yağmur ortamın serinlemesini sağladı.

Günlerdir termometrelerin 35 – 40 dereceleri gösterdiği Isparta’da, bugün ve yarın yılın en sıcak günlerinin yaşanması beklenirken, yağmur sürprizi yaşandı. Bugün öğleden sonra kısa süre etkili olan fırtına, daha sonra yerini sağanak yağışa bıraktı. Hafif şekilde yağmaya başlayan yaz yağmuru, daha sonra şırşırım şekline dönüştü ve günlerdir sıcaktan bunalan Ispartalıları serinletti. Ancak, yağmurun daha sonra doluya dönmesi ise özellikle çiftçileri tedirgin etti. 

YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

Yağmura birçok kişi hazırlıksız yakalanıp ıslanırken, Isparta’nın en işlek yeri olan Kaymakkapı Meydanında gezmek ve alışveriş için çıkan vatandaşlardan bazıları şemsiyeleriyle yağmura karşı önlem alırken, çoğunluk ise ıslanarak serinlemeyi tercih etti. 

“YAĞMURLA SERİNLEDİK, MUTLUYUZ”

Alışveriş için dışarıya çıktığında yağmura yakalanan Aysel Özduran, yağan yağmurla birlikte oluşan serinliğin mutlu ettiğini söyledi. Küresel ısınmaya bağlı olarak mevsimsel değişimlerin yaşandığına dikkat çeken Özduran, yağmuru güzel bir şey olduğunu, kendisine huzur verdiğini ve sıcak hava sonrasında rahatlattığını kaydetti. 

YAZ SICAKLARINA DEVAM…

Yağmurda ıslanmayı tercih eden Ahmet Yıldırım ise yağmurun sıcaktan bunalanları rahatlattığını ancak yağış sonrası ortaya çıkacak sıcaklığın daha fazla hissedilmesine neden olabileceğine dikkat çekti. 

 

 

 


Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °