Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP ve İYİ Parti Gruplarının Sorularına; Sayıştay’dan CEVAP Bekleniyor

CHP ve İYİ Parti Gruplarının Sorularına; Sayıştay’dan CEVAP Bekleniyor

ISPARTA 7.06.2022 12:28:00 0
CHP ve İYİ Parti Gruplarının Sorularına; 
Sayıştay’dan
CEVAP
Bekleniyor
Isparta Belediye Meclisinde, Belediye önündeki otoparkta fen ve sanat kurallarına uygun yapılmadığı ve kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle geçtiğimiz ay CHP ve İYİ Parti Grup Başkanları tarafından Meclis Başkanlığına verilen soru önergelerinde Sayıştay’dan cevap bekleniyor.
 
Isparta Belediye Meclisinin 2022 Yılı Mayıs ayı olağan toplantıları dün başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Büyük bir kısmı ise ilgili komisyonlara havale edildi.
BAŞKAN
BAŞDEĞİRMEN’DEN
BİLGİLENDİRME
Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, geçtiğimiz ay CHP ve İYİ Parti Grubu tarafından verilen ve Belediye önündeki Kapalı Otopark’ta fen ve sanat kurallarına uygun olarak yapılmadığı gerekçesiyle doğan zararın geçmiş yönetimdeki ilgililerinden karşılanması yönündeki sorularla ilgili olarak Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen her iki partiye de yazılı olarak verilen cevapları mecliste okudu.
Başdeğirmen, bu konuda Isparta Belediyesi Fen İşleri tarafından hazırlanan raporda isimlerin belirgin bir şekilde yer almaması üzerine Belediye Hukuk İşleri tarafından Fen İşlerine bu konuda yazı yazıldığını ve gelen cevapta yine isimlerin belirgin olmaması nedeniyle konunun Isparta Valiliğine yazıldığını ve Valiliğinde Sayıştay raporunun 21. Sayfasında yer alan konu hakkında Belediye olarak Sayıştay’a yazı yazmamış gerektiğini bildirdi. Biz de bunun üzerine Sayıştay’a yazı yazdık ve şuanda onun cevabını bekliyoruz. Cevap geldiğinde hem CHP ve İYİ Parti Gruplarımıza ileteceğiz” dedi.

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °