Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı; Tüm Sorumluluğu VELİLERE Yüklüyorlar!

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı; Tüm Sorumluluğu VELİLERE Yüklüyorlar!

ISPARTA 17.09.2020 14:46:00 0
CHP İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Tüm Sorumluluğu
VELİLERE 
Yüklüyorlar!
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, pandemi sürecinde hükümetin sınıfta kaldığını belirterek “Gerekli adımlar zamanında ve yeterli ölçüde atılmadı. Halka karşı şeffaf bir tutum sergilenmedi. Şimdi, bütün sorumluluğu velilere yükleyerek yeni bir eğitim süreci başlayacak. Bu eğitim süreciyle ilgili cevap bekleyen sorular var. Ve Ne yazık k hükümet hala şeffaf değil” dedi.
 
BAŞKAN HALICI; “GEREKLİ ADIMLAR
ZAMANINDA ATILAMADI”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, 21 Eylül’de birinci sınıf ve anasınıfı öğrencilerin yüz yüze eğitime başlayacaklarını hatırlatarak “Hükümet şeffaf yönetmediği bu süreçte, tüm sorumluluğu velilere yükleyerek yeni bir eğitim sürecine giriyor. Gerekli adımlar zamanında atılmadı, yeterli ölçüde atılmadı. Şeffaf bir yönetim sergilenemedi.
“HALKA GÜNLÜK GEREKLİ
BİLGİLENDİRME YAPILMIYOR”
Açıklanan günlük verilerle ilgili herkesin kafaları bulanık. Bu kriz süreci halk sağlığı ile ilgili bir durumdur ve dostlar alışverişte görsün edasıyla yönetilemez. Daha önce de pandemi sürecinin şeffaf yönetilmesi gerektiğini istemiştik. Maalesef bu gerçekleşmedi. Ne yerellerde ne de merkez hükümet anlamında halkımız doğru düzgün bilgilendirilmiyor. Ülkemizin geleceği çocuklarımız, onları şekillendiren eğitim emekçilerimiz Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak. Bu konuda hangi noktadayız bilen var mı?
“CHP EĞİTİM SORUNLARINA ÇÖZÜM
İÇİN O BİNALARIN TAHSİSİNE HAZIRDIR”
Tabi ki partimizin bu pandemi sürecinde eğitim öneri mevcuttur. Buna göre; MEB’e mali kaynak sağlanarak 57 bin 340 derslik ihtiyacı giderilmelidir. Gerektiğinde bazı köy okulları yeniden açılmalıdır. CHP olarak yetkililere sesleniyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynak sorunu yaşıyorsa yer tahsis yapılmak koşuluyla CHP’li belediye başkanları bu yatırımı çocuklarımız için kendi illerinde yapmaya taliptir. İBB Hayat Boyu Öğrenme Merkez ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkez kendi binalarının çocuklarımızın uygun eğitimine katkı amacıyla MEB’in kullanımına tahsis etmeye hazırlar”  dedi.
 
 

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °