Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

CHP bu kafayla giderse sittin sene iktidar yüzü göremez

CHP bu kafayla giderse sittin sene iktidar yüzü göremez

SİYASET 1.01.2018 07:37:00 0
CHP bu kafayla giderse sittin sene iktidar yüzü göremez
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Isparta 6. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada CHP’ye yüklendi. CHP’lilerin her gittikleri yerde Türkiye’yi şikayet ettiklerini belirten Başbakan yıldırım, “Türkiye’nin güvensiz olduğunu söylüyorlar. Bu ülkede iktidar alternatifi olan ana muhalefet bu kafayla giderse sittin sene iktidar yüzü göremez. Sen ülkeni şikayet edeceksin, darbeye karşı çıkanlara laf edeceksin sonra milletten destek bekleyeceksin. Avucunu yalarsın” dedi.
 
Partisinin Isparta 6. Olağan il Kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım’ın hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi vardı. CHP’nin son çıkan KHK’da yer alan bir düzenlemeye verdiği tepkiye yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım, “Ana muhalefet bu kafayla giderse sittin sene iktidar yüzü göremez” dedi.
EY KEMAL BEY, KENDİNE GEL KENDİNE GEL
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğluna da yüklenen Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi; “Bir tartışma var. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Neymiş? Hükümet sivillere koruma getirmiş. Bu demokrasiye uygun değilmiş. Günün birinde kötüye kullanılırmış. Ne diyor darbeye karşı duranlara niye koruma getirdiniz? Kim diyor ana muhalefet partisi başkanı diyor. Sen sıcak evde otururken bu millet meydanlardaydı. Ey Kemal bey. kendine gel kendine gel. Komutanın emrini dinlemek şart itaatsizlik yapılmazmış.  Kılıçdaroğlu, eksik yanlış biliyor. Bilmiyorum askerliğini nerede yaptı ama öğrenmeden bitirmiş askerliğini. O işin doğrusu Kemal bey öyle değil. Eğer size verilen emir suçsa o emer uyumak diye bir şey yoktur. Suç olan emre uymak da suçtur, cezası da vardır. Şimdi normal askerlikle darbeyi birbirine karıştırıyor. Darbede komutan köprüde emretti. Bunların üzerine ateş aç bu insanları öldür dedi. Onur reddeden bir asker doğruyu yaptı. O emir suçtu. Suça karşı durmakta vatanseverlik görevidir. Askerlik görevidir. Onun için bizim yaptığımız 15-16 Temmuz’da sokağa Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 7’den 70’e herkes indi. Ne yaptık darbecilere karşı koyduk, tankların önüne çıktık. İcabında derdest ettik. Onların kan dökmesinin önüne geçtik. Bu uğurda 250 kardeşimiz hayatını verdi. 2 bin 193 kardeşimiz yaralandı. Biz de  o gün meydanlara inen darbecilere dünyayı dar eden bu vatandaşlarımıza sivillerimize sorgu sual yok mahkeme yok dava yok onlar birer kahramandır. Onların gücü tankın gücünü yenmiştir darbecileri zelil etmiştir. Şimdi çıkmışlar niye bu insanlara kanunu koruma getiriyorsunuz? Kime getireceğim? Darbeyi önleyen bu insanlara koruma getirmeyip de darbecileri mi koruyacağız?
FETÖ’CÜ AĞZIYLA KONUŞMAYI BIRAK
Kemal Bey artık FETÖ’cü ağzıyla konuşmayı bırak da darbeye karşı aslanlar gibi duran şehit yakınlarını, gazilerimizin yakınlarının ruhunu muhabbetini yok edecek bu yanlış davranıştan vazgeçin. Bu düzenleme her yönüyle hukukidir ve tamamen 15 Temmuz darbesinin bastırılmasına yönelik vatandaşları korumayı amaçlamaktadır. Bunun dışında söylenen varsa doğru değildir maksatlıdır. Bir buçuk sene önce de düzenleme yaptık polis, asker, memur için de yaptık.  Bir buçuk sene içinde aynı cümlelerle kanun çıkardık. Şimdi de aynı cümlelerle siviller için bu düzenlemeyi getirdik. O gün ses soluk yok kimse bir şey demiyor. Bugün nedense bu çeteleşmeye sebep olur, darbe yapmaya sebep olur, Hele bir CHP’li vekil var  alçaklıkta sınır tanımıyor bu insanlara hakaret etmek küfür etmekten geri durmuyor. O bunun hesabını yargı karşısında şehit yakınlarına vatandaşa verecek. Köpeksiz köyde değneksiz gezilmeyeceğini mi sanıyorsun?
ANA MUHALEFET BU KAFAYLA SİTTİN SENE İKTİDAR YÜZÜ GÖREMEZ
15 Temmuz diriliş destanını unutmayacağız, unutturmayacağız. İktidara, muhalefeti ülke çıkarlarına muhalefet etmek sanıyorlar. Her gittikleri yerde Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Türkiye’nin güvensiz olduğunu söylüyorlar. Bu ülkede iktidar alternatifi olan ana muhalefet bu kafayla giderse sittin sene iktidar yüzü göremez. Sen ülkeni şikayet edeceksin darbeye karşı çıkanlara laf edeceksin sonra milletten destek bekleyeceksin. Avucunu yalarsın. Bak Ispartalıların güzel bir sözü var. Gırtlağı zorlamaya gerek yok Çalı da gül bitmez cahile söz yetmez diyor. Biz de bu bahsi burada kapatalım.”
BAZILARI İHANET DİYECEK BİZ KARDEŞLİĞE DEVAM DİYECEĞİZ
Bazılarının bu ülkede kaos üretirken AK Parti’nin istikrar diyeceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bazıları ihanet diyecek biz kardeşliğe devam diyeceğiz. Bazıları milletten egemenliğini gasp etmek için harekete geçecek biz demokrasi diyeceğiz. İstikrar diyeceğiz. Çünkü bizim adımız Ak Parti’dir. Birliğin bütünlüğün partisidir. AK Parti adaletin, merhametin partisidir. AK Parti demokrasinin hukukun partisidir.  15 yıldır küçük hesaplar yapmadık. Kısa vadeli düşünmedik. Daima büyük düşündük. 15 yılın sonunda Türkiye’yi üç kat büyüttük. Ülkemizin refahını sağladık. Küresel krizde ülkeler iflas bayrağı çekerken AK Parti sayesinde Türkiye istikrarla, güvenle başarıdan başarıya yelken açtı. İşte sonuç ortada. 2017’de felakete tellallığı yapanlar sonunda üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 büyümeyi görünce dut yemiş bülbüle döndüler, Sesi solukları kesildi. Birkaç ay daha kendilerine gelemezler. Dünyada böyle bir büyüme yok. Liste başı olan bir ülke var. O ülkenin adı da  Türkiye. Sizde bu coşku oldukça denizde, karada, havada bize ölüm yok” şeklinde konuştu.
15 YILDA MİLLİ GELİRİ ÜÇ KAT ARTIRDIK
Yıllardır devam eden taşeron konusu üzerinden istismarlar yapıldığını belirten Başbakan Yıldırım; “  Halledeceğiz dedik hallettik. Hayırlı olsun. Asgari ücret. Neler konuştular. Enflasyonun altında olmayacak çalışanımızın hakkını vereceğiz hem de geciktirmeden vereceğiz  dedik ve yüzde 14 üzerinde artışla yeni asgari ücret onaylandı. Hayırlı olsun. İşverenlerimizin bu artıştan dolayı işçi çıkarmaması için zorluğa darlığa düşmemesi için prim desteği vereceğiz dedik. 2018’de de 100 TL her çalıştırdığı personel için destek verme kararı aldık. Yeter ki Türkiye büyüsün. İstihdam artsın. Önümüz geleceğimiz aydınlık olsun. 15 yılda milli geliri üç kat artırdık. 11 bin dolara yakın seviyeye getirdik. Yine milli gelirimizi 863 milyar dolara çıkardık. 15 yılda Türkiye’ni imkanlarını yine Türkiye’nin milletimizin ihtiyaçları için kullandık. Dünyanın parmak ısırdığı büyük projeleri tek tek ülkemize kazandırdık. Dünyada 2008’den beri bir ekonomik kriz var. Bu krizde yaprak kıpırdamıyor. Dünya’da  10 büyük proje yapıldı. 9 yılda. Bu 10 projenin 6’sını Türkiye yaptı. Türkiye’ye yakışan da budur. Yavuz Sultan Selim köprüsü, Osman Gazi köprüsü, İstanbul-İzmir otoyolu, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Ankara hızlı treni ve 1915 Türkiye’nin en uzun köprüsü Çanakkale köprüsü. Dünyanın en büyük havalimanını da Türkiye yapıyor. Türkiye’ye en büyüğü yakışır, en güzel yakışır. Size en iyisi yakışır” dedi.
Başbakan Yıldırım, kongrenin ardından Isparta Valiliği’ni ziyaret etti.
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 21.9 ° / 10 °
Çarşamba 22.4 ° / 11.6 °
Perşembe 21.7 ° / 11.2 °