Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Cami Hoparlörlerinden; 'Tam Kapanma' Uyarısı

Cami Hoparlörlerinden; 'Tam Kapanma' Uyarısı

ISPARTA 8.05.2021 08:40:00 0
Cami Hoparlörlerinden;
Türkiye genelinde pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanma sürerken, Isparta’da vatandaşlar her gün vakit ezanları öncesinde cami hoparlörlerinden kurallara uymaları noktasında uyarılıyor.
 
Isparta Emniyet güçleri kent genelinde denetimlerini sürdürürken, bazı mahallelerde ise ezanların öncesinde cami hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşlardan zorunlu durumlar dışında evlerinden çıkmamaları isteniyor.
 
Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da tam kapanma devam ediyor. 17 gün boyunca ortaya koyulacak sabrın ardından Koronavirüs vakalarında ciddi oranda azalma hedefleniyor. Emniyet güçleri konuyla ilgili denetimlerini sürdürüp vatandaşlar sürekli uyarılırken, bazı mahallelerde ise cami hoparlöründen yapılan anonslarla kurallara uyulması noktasında halka ezanların öncesinde uyarı yapılıyor.
“ÖNCE SABIR, SONRA BAYRAM”
Cami hoparlörlerinden yapılan anonslarda, “Ramazan Bayramı sonuna kadar uygulanacak olan tam kapanma kurallarına hep birlikte uymalıyız. Lütfen belirlenmiş olan zorunlu durumlar haricinde dışarıya çıkmayalım. Önce sabır, sonra bayram. Hayırlı Ramazanlar” ifadelerine yer veriliyor.
 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °