Tarih: 29.09.2020 11:57

BURAK’tan Azerbaycan’a Destek İçin; Gönüllü Askerlik Kampanyası

Facebook Twitter Linked-in

Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (BURAK) Isparta İl Temsilciliği tarafından Sivil Seferberlik Gönüllü Askerlik Başvurusu başlatıldı. Onlarca kişi gönüllü askere gitmek için sıraya girdi.
 
ÇİL; “KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’IN
YANINDAYIZ VE DESTEKLİYORUZ”
Ermenistan’ın saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve kardeş ülke olan Azerbaycan’ın her imkan ve şartta yanında olduklarını ifade eden Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (BURAK) Isparta İl Temsilcisi Ali Çil, Sivil Seferberlik Gönüllü Askerlik Başvurusu başlatılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri önceki gün kardeş ülke olan Azerbaycan’ın sınır köylerine saldırı düzenlemiş ve söz konusu saldırıda çok sayıda sivil vatandaş yaralanmış veya hayatını kaybetmiştir. Bunun üzerine Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri de Ermenistan’a karşı başlattıkları bombarduman operasyonuyla Ermenistan hedeflerini yerle bir etmiştir ve Ermenistan Ordusu bunun üzerine geri çekilmek zorunda kalmıştır.
“AZERBAYCAN’A DESTEK İÇİN GÖNÜLLÜ
ASKERLİK KAMPANYASI BAŞLATTIK”
Ülke olarak bugün gerek ülke içinde gerekse kardeş ülkelerimizden olan Azerbaycan’a destek için dünden daha fazla birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye ihtiyacımızın olduğunu belirtmek istiyorum. Ermenistan tarafından gerçekleştirilen saldırılar neticesinde Azerbaycan’da şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bugün daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya ilan etmeliyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Bu nedenle Gönüllü Askerlik kampanyası başlattık.
“7’DEN 70’E AZERBAYCAN
ORDUSUNUN ARKASINDAYIZ”
Allah Azerbaycan ordusunu muvaffak etsin. Sivil Seferberlik Gönüllü Askerlik Başvurusuyla 7'den 70 ordumuzun arkasında olduğumu göstermek için yaptık” dedi.
YOĞUN İLGİ
Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (BURAK) Isparta İl Temsilcisi Ali Çil, Sivil Seferberlik Gönüllü Askerlik kampanyasına şimdiden büyük ilgi olduğunu sözlerine ekledi.
 
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —