Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Bölgesel olarak amatör lig finalleri yapılmalı

Bölgesel olarak amatör lig finalleri yapılmalı

ISPARTA 18.12.2017 07:28:00 0
Bölgesel olarak amatör lig finalleri yapılmalı
TRT Kent Ankara Radyosuna canlı telefon bağlantısıyla katılan Vali Şehmus Günaydın, amatör takımlardan profesyonele geçişin Bölgesel Amatör Ligi’yle çok sağlıklı olmadığını ifade ederek, “Ekonomik olarak iyi olmayan illerin takımlarının profesyonel lige çıkmaları çok fazla mümkün olmuyor. Bölgesel olarak amatör lig finalleri yapılmalı ve bu finallerde başarılı olan takımları profesyonele çıkarmak lazım” dedi.
 
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, dün TRT Kent Ankara Radyosu’nda Erhan Seven’in sunduğu programa canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Programda Isparta’nın tanıtımını yapan Vali Günaydın, spor konusunda da önemli açıklamalar yaptı.
BÖLGESEL OLARAK AMATÖR LİG FİNALLERİ YAPILMALI
Bölgesel Amatör Lig’de onlarca takımın profesyonel liglerdeki takımlardan çok daha fazla paralar harcadığına dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın, “Amatör takımdan profesyonele geçiş Bal gibi bir ligle çok sağlıklı olmuyor. Yapacağımız şey amatör şampiyonları arasında bölgesel olarak profesyonel takımları çıkarmak olmalı.  Çünkü artık bölgesel lig amatör olmaktan çıkmış. Birçok ülkenin milli takımında oynayan sporcular bölgesel amatör ligde oynuyor. Bu haksız rekabeti de getiriyor. Ekonomik olarak iyi olmayan illerin takımlarının profesyonel lige çıkmaları çok fazla mümkün olmuyor. Bölgesel olarak amatör lig finalleri yapılmalı ve bu finallerde başarılı olan takımları profesyonele çıkarmak lazım.
KENDİ ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRMELİYİZ
Kendi çocuklarımızı rekabetçi bir ortamda yetiştirerek tüm spor dallarında uluslararası başarılar elde ederiz diye düşünüyorum. Bu rekabeti kendi okullarımızda başlayarak sağlayabilirsek tüm spor dallarında bizim çocuklarımız çok ciddi şekilde başarı elde edebilirler diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
SÜREYYA BEY ISPARTA İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS
Programın sunucunun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in Ispartalı olmasını hatırlatması üzerine Vali Günaydın, “Plan Bütçe Komisyon Başkanımız Süreyya beye çok teşekkür ediyorum. Isparta’mızın bugün ekonomik olarak hiçbir sorunu yoktur. İl Özel İdaresi yatırımlarında Süreyya beyin çok ciddi katkılarını görüyoruz. Sayın vekilim Isparta için çok büyük bir şans” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °