Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den İddialara Yanıt; Bu Şehre Bir Çivi Çakmışlar mı?

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den İddialara Yanıt; Bu Şehre Bir Çivi Çakmışlar mı?

ISPARTA 5.03.2024 23:24:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen’den İddialara Yanıt;   Bu Şehre Bir Çivi Çakmışlar mı?

Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, kendisinin eleştirilere açık olduğunu ancak, bazı Belediye Başkan adaylarının ipe – sapa gelmez iddialarda bulunduklarını hatta konunun iftira atmaya kadar gittiğini belirterek; “Birisi kendisi yapmadığı konutları ben yaptım diyor, diğeri 30 yıldır görev yaptığı şehirde yaptığı bir tane çeşme var mı? Bir tane çivi var mı? Diktiği bir tane fidan var mı?” dedi.  

Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bugün yaptığı toplantıda önümüzdeki dönem seçilmesi halinde yapacağı 19 Yeni Projeyi basın mensuplarına tanıttı. Konu ile ilgili olarak bugün saat 10.00’da gerçekleştirilen Isparta Belediyesi Kültür Merkezindeki toplantıya; Başkan Başdeğirmen’in yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Fahrettin Gözgün ve Uğur Büyükçulcu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

BAŞDEĞİRMEN; “GÜNAYDIN 1800 KONUTUN

SADECE MUTFAK DOLAPLARINI TAKTI”

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, şahsına yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi. Kendisinin eleştirilere açık olduğunu ancak, bazı Belediye Başkan adaylarının ipe – sapa gelmez iddialarda bulunduklarını hatta konunun iftira atmaya kadar gittiğini vurgulayan Başkan Başdeğirmen, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “MHP’nin adayı sayın Yusuf Ziya Günaydın sadece Bin 800 konutun 18 ayda mutfak dolaplarını takmıştır. Ben BELMAŞ aracılığıyla Bin 800 konut yaptım dediği budur. 

30 YILDIR GÖREV YAPTIĞIN ŞEHİRDE YAPTIĞI 

BİR ÇEŞME, DİKTİĞİ BİR TANE FİDAN VAR MI?” 

Biz 5 yılın 2,5 yılı çalıştık. Zira daha sonra ülkemizi ve dolayısıyla bizlere derinden etkileyen deprem, sel felaketi gibi afetler meydana geldi. Onun için sizler 15 yılla 2,5 yılı kıyaslayın, ona göre herkes kararını versin” derken, “Sonra başka bir partinin adayı çıkıyor o da aday, ‘Ben 30 yıldır şurada hizmet ediyorum. 30 yıldan sonra da geleceğim belediye başkanı olacağım’ diyor. Ben düşünüyorum, 30 yıldır görev yaptığı şehirde yaptığı bir tane çeşme var mı? Bir tane çivi var mı? Diktiği bir tane fidan var mı?” 

“1002 KONUTU BİTİRDİK 

ANAHTARLARINI TESLİM EDİYORUZ” 

Bakın Biz 5 yıl önce ne dedik. 5 bin konut yapacağız dedik. Ancak, biraz önce bahsettiğim depremler, sel felaketleri ve benzeri afetler devletimizi, hükümetimizi etkiledi. Bizleri de etkiledi. Buna rağmen, 1002 konutu tamamen bitirdik ve 13 Mart’ta anahtarlarını teslim edeceğiz. Hani diyorlar ya daha 1 anahtar bile teslim edemediler diye bunları diyen insanların ne yiyip ne içtiğini merak ediyorum. Deprem olmasaydı binalar 6 ay önce teslim edilecekti. Deprem olunca buranın müteahhidi deprem bölgesine gitti. Ama bak haftaya anahtarları teslim ediyoruz. Bu çizimleri yaparken, belediye başkanının mimar olmasına gerek var mı? Gerek olursa eğer diğeri belediye başkanı mimar, sadece kendi çizdiği kadar ufku var ama eğer sen mimar olmazsan, tüm mimarlardan istifade edersen yüzlerce ufuk açılır. Ben biliyorum, ben çizerim, ben yaparım, ben ederim dendiği zaman, ben ben derken bu yapılabilecek şeylerin hepsi bir önceki dönemde yapılabilecek şeylerdi. 

“15 YILDA BİR TANE KONUT YAPMADI ŞİMDİ 5 BİN 

KONUT YAPACAĞIM DİYE BİLBORDLARDA REKLAM YAPIYOR” 

Devraldığımız belediyede 15 yıl belediye başkanlığı görevi yaptı. Bir tane sosyal konutun temelini atabildiler mi? Bana söyleyin. Ama bugün geliyor billboardlara 5 Bin tane sosyal konut yapacağım diye ilan veriyor. İnsanlar buna ne derece inanır bilemem. 15 yıl 1 tane sosyal konut yapma, 1 tane temel atma, bugün ben 5 Bin tane yapacağım diyerek gel karşımıza. Ayrıca diyor ki arkadaş; ben Isparta’ya Bin 800 tane BELMAŞ aracılığıyla sosyal konut yaptım diyor. Acaba bizim aklımızla alay mı ediyor? O sosyal konutlar, BELMAŞ evleri, ilk önce Altan Raşit Civan zamanında başlanmıştı. O zamanda bitmemişti Mehmet Aybatılı başkan gelmişti. Hemen hemen bitişine kadar getirmişti. Görev değişikliği olmuştu. Sonra Yusuf Ziya Günaydın gelmişti. Sayın Yusuf Ziya Günaydın da sadece Bin 800 konutun 18 ayda mutfak dolaplarını takmıştır. Ben BELMAŞ aracılığıyla Bin 800 konut yaptım dediği budur arkadaşlar. 

“SADECE 5 DAKİKA DÜŞÜNÜN VE 

ONA GÖRE KARARINIZI VERİN” 

Biz 5 yılın 2,5 yılı çalıştık, diğer 2,5 yılında ülkemizde meydana gelen doğal afetler nedeniyle projelerimizi yapamadık veya bir çok projemizi hayata geçirmekte zorlandık. Buna rağmen bizim yaptıklarımız ortada. Halkımız da bizi de biliyor yaptıklarımız da çok iyi biliyor. Ben buradan halkımızın hangi adayın Isparta’ya bugüne kadar ne yaptığını, hangi projeleri kazandırdığını fazla değil sadece 5 dakiak düşünüp ona göre kararını vermesini istiyorum” dedi. 


Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °