Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Belediye Başkanı Başdeğirmen’e;Duygulandıran Ziyaret

Belediye Başkanı Başdeğirmen’e; Duygulandıran Ziyaret

ISPARTA 30.10.2022 16:32:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen’e;Duygulandıran Ziyaret

İslamköylü Ethem Kızılkaya (80), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.yıldönümünde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından belediyede ağırlandı.
 
Bir Cumhuriyet aşığı olan Ethem Kızılkaya ‘Cumhuriyet’ ve kahramanlık şiirlerini okudu. Başkan Başdeğirmen, Kızılkaya’ya Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kahramanlık şiirlerini ve Cumhuriyet adlı şiirini törenlerde seslendiren Ethem Kızılkaya’yı makamında ağırladı. Kızılkaya hatıralarını ve şiirlerini Başkan Başdeğirmen ile paylaştı.
 
Başkan Başdeğirmen, Kızılkaya’nın birbirinden değerli şiirleri okumasından dolayı duygulandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ethem Kızılkaya ile her sohbetinin kendisini duygulandırdığını söyledi. Başkan Başdeğirmen, Kızılkaya’nın okuduğu şiirlerin, barındırdığı sözlerin ve bunu yaşayarak okumasının kendisini çok etkilediğini belirterek, “Bugün Cumhuriyetimizin 99.yıldönümünü kutluyoruz, yarın 100’üncü yılına girmiş olacağız. Allah nice yüzyıllar yaşatmayı nasip eylesin.
 
Sizin gibi büyüklerimiz olduğu sürece bizlerde çocuklarımıza, gençlerimize bu emaneti en güzel şekilde bıraktığımız sürece Allah’ın izniyle Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Çok güzel bir gençlik yetişiyor. Gençlerimiz Cumhuriyetimize sahip çıkacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı çalışmalar, Cumhuriyetimizin ilanı ve daha sonra yaptıklarını bizler unutmadık, çocuklarımızda unutmuyor, biliyorlar. O’nun yolunda en güzel şekilde bu hayatı idame edeceğiz. Rabbim bir daha bizlere o zor günleri yaşatmasın, ülkemizi payidar eylesin.
 
Ethem amca sizlere de çok teşekkür ediyorum, bizleri duygulandırdın, güzel şiirler okudun. Allah hayırlı uzun ömürler versin. Her bayramda seninle değişik şiirleri okuyalım” dedi. Ziyaret Ethem Kızılkaya’nın 80 yıla sığdırdığı hayata dair deneyimleri ve anılarını anlatmasıyla devam etti.


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °