Beklenen İttifak Mecliste Gerçekleşmedi!

Beklenen 
İttifak
Mecliste 
Gerçekleşmedi!

Beklenen İttifak Mecliste Gerçekleşmedi!

Belediye’nin 2019 yılı Faaliyet Raporu Meclisten geçti. Ancak, beklenen ‘Cumhur ittifakı’ ile raporun oy birliği ile geçmesi konusu gerçekleşmedi. Rapora, Ak Partili üyeler ‘kabul’ oyu verirken, MHP’li çekimser kaldı. İYİ parti grubu ise red oyu verdi ve rapor oy çokluğu ile meclisten geçti.
 
Belediye Meclisinin her yıl Nisan ayı olağan toplantıları kapsamında görüşülerek karara bağlanan faaliyet raporu konusu bu yıl Koronavirüs tedbirleri nedeniyle iki aydır toplantı yapılamayan Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağanüstü toplantısına kaldı. Dün Belediye Salonunda gerçekleştirilen toplantı gündeminde 2019 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi maddesi bulunuyordu, görüşüldü ve karara bağlandı.
RAPORUN 3 AYI GÜNAYDIN’A,
9 AYI BAŞDEĞİRMEN’E AİT
Toplantıda söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, Belediye çalışmalarını ve Başkan Şükrü Başdeğirmen’in seçim öncesi verdiği sözleri yakından takip ettiklerini belirterek, faaliyet raporu oylamasında kabul oyu kullanmayacaklarını belirtti. Bu konuda söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Fahretdin Gözgün de konuşmasında, söz konusu faaliyet raporunun tamamının Şükrü Başdeğirmen’e ait olmadığını ve 3 ayının da eski başkan Yusuf Ziya Günaydın’a ait olduğunu hatırlattı.
MHP’LİLER ‘ÇEKİMSER, İYİ
PARTİLİLER ‘RED’ OYU KULLANDI
Rapor üzerinde yapılan görüşmelerin ardından Belediye ve Meclis Başkanı Başdeğirmen daha sonra, söz konusu raporu oylamaya sunduğunu söyledi. Bunun üzerine raporu oya sundu ve rapor Ak Partililerin kabul oyu ve oy çokluğu ile meclisten geçti. Oylamada, MHP Grubu çekimser kalırken,  İYİ Parti grubu ise rapora red oyu verdi.  
MECLİSTE ‘CUMHUR
İTTİFAKI’ GERÇEKLEŞMEDİ
Böylece, günlerdir Isparta kamuoyunun beklediği ‘Mecliste Cumhur ittifakı’ sürüyor mu? Sorusu da cevabını bulmuş oldu. Tavanda ‘Cumhur İttifakı’ yapan partiler mecliste yani yerelde bunu yapmadılar.