Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bayramdan Sonra O Öğretmenlerin; Görev Yerleri Değişecek

Bayramdan Sonra O Öğretmenlerin; Görev Yerleri Değişecek

EĞİTİM 12.04.2024 21:29:00 0
Bayramdan Sonra O Öğretmenlerin;  Görev Yerleri Değişecek

Milli Eğitim Bakanlığında yönetici olarak görev yapan personelin Asli vazifesi öğretmenliktir. Bu öğretmenlerin görev yerleri okul müdürü ve müdür yardımcısı olarak değiştirilecek. Peki süreç nasıl işleyecek sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Bakanlığın okullardaki yöneticilerle ilgili yayınlamış olduğu takvim gereği bugün itibariyle okul yöneticiliklerinde aynı okulda 4 ve 8 yılını tamamlamış olanların tercihleri sona erdi.

Buna göre aynı okulda 4 yıl çalışanlar ile 8 yıl çalışanlar tercihlerde bulundular söz konusu tercihler neticesinde aynı okulda 8 yıl çalışanlar tekrar mevcut okullarını yazamayacaklar ancak aynı okulda 4 yıl çalışanlar kendilerinden yüksek puanlı birisinin mevcut okullarını yazmaması durumlarında çalıştıkları kurumlarda kalmaya devam edeceklerdir.

Tercih işlemleri 5 Nisan günü sona erdi peki sonuçlar ne zaman açıklanacak okul yöneticilerinin tercih sonuçları 16 Nisan Salı günü açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan kılavuz gereği okul yöneticilerinin yeniden görevlendirme işlemleri yaz tatilinde son bulacak.


Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °
Salı 21.9 ° / 10 °
Çarşamba 22.4 ° / 11.6 °