Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bayramdan Sonra Emekliye Bir Müjde Daha! Maaşlar Yine Zamlanıyor

Bayramdan Sonra Emekliye Bir Müjde Daha! Maaşlar Yine Zamlanıyor

ISPARTA 30.07.2021 02:54:00 0
Bayramdan Sonra Emekliye Bir Müjde Daha! 
Maaşlar 
Yine 
Zamlanıyor
Bayramdan sonra Emekliye bir müjde daha! Emekli maaşları yine zamlanıyor. Emekli maaşları ne kadar olacak? Emekliye müjdeli haber detayları belli oldu! İşte Bayramdan sonra zamlı emekli maaşları.
 
Kurban Bayramında zamlı maaşlarını ve emekli bayram ikramiyelerini ceplerine koyan milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı emeklisine bayram sonrası bir müjde daha! Emekli maaşları bir kez daha değişiyor. Emekli maaşlarına Temmuz ayından sonra yine zam müjdesi geliyor. Milyonlarca emeklinin maaşı artacak ve değişecek! Yeni emekli maaşları ne kadar oldu? SSK, Bağkur ve Memur emeklisi ne kadar maaş alacak? Ağustos ayı emekli maaşları zamlandı! Detaylar haberimizde sizlerle...
 
Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklisinin beklediği haber geldi! Kurban Bayramı'nda hem yılın ikinci yarısı için (Temmuz ayı) zamlarını ceplerine koyan emekliler hem de 1100 TL bayram ikramiyesini hesaplarında görmüşlerdi. Şimdi Bayram sonrası için emeklilere bir müjde daha geldi. Emekliler Ağustos ayında bir zam daha alacak! Böylece Ağustos 2021 emekli maaşları da artacak. Milyonlarca emeklinin maaşı Ağustos ayında da değişecek. Bilindiği üzere her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yılın 6 aylık dönemleri için TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre emekli maaşları zamlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık dönemler için açıklanan enflasyon oranı kadar zam alırken, Emekli sandığına tabi memur emeklileri %3 zam ve enflasyon ile bu oran arasında fark olması halinde aradaki fark kadar fark ödemesi alıyorlar. Emekliler 2021 Temmuz ayında %8,45 oranında zam almıştı. Şimdi gözler bayram sonrasına çevrildi! Milyonlarca emekliye bayram sonrası bir müjde daha! Emekli maaşları yeniden değişiyor ve artıyor! 2021 Ağustos ayında emekli maaşlarına yeni zam müjdesi.
EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM MÜJDESİ
2021 Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları %8,45 oranında zamlanmıştı. Bu zam oranıyla birlikte emekli maaşlarında tam 610 TL'ye kadar artış yaşandı. En düşük emekli aylığı da Bağ-Kur tarım emeklisi için 1.867 TL oldu. Ayrıca SSK ve Memur emeklilerinin en düşük emekli aylıkları da değişti. 2000 öncesi SSK emeklisi olan bir kişi 2.419 TL yerine en düşük 2.624 TL almaya başladı.
Kurban Bayramının da gelmesiyle birlikte zamlı emekli maaşları, tıpkı emekli bayram ikramiyeleri gibi erken tarihte ödendi. Böylece milyonlarca emekli, 2021 Kurban Bayramına hem zamlı maaşlarını hem de emekli bayram ikramiyelerini ceplerine koyarak girdi.
EMEKLİ VE HAK
SAHİPLERİNE EK ÖDEME ZAMMI
Bilindiği üzere milyonlarca emekli ve de dul - yetim aylığı alan hak sahipleri hak ettikleri aylıklarının yanı sıra %4 ila %5 arasında ek ödeme de alıyorlar. %8,45 zam, ek ödemelere de yansıtıldı. Böylece emekli ek ödemelerde de zam müjdesi yaşadı. %5 ek ödeme sınırı da 1.554 TL'den 1.686 TL'ye yükseltildi. Yani 1.686 TL'ye kadar emekli aylığı alanlar %5 ek ödeme alabilirken, 1.686 TL'nin üstünde aylık alanlara %4 oranında ek ödeme yapılıyor.
BAYRAM SONRA
BİR MÜJDE DAHA
Kurban Bayramı sonrası emekli aylıkları ve ek ödemeler için bir müjde daha yaşanıyor! Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) öncülüğünde milyonlarca emekli, emekli aylıklarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini talep ediyor. Bu talep bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi. Emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve daha refah bir yaşam sürebilmeleri için en azından asgari ücret seviyesinde aylık almaları talep ediliyor. Söz konusu talep hayata geçerse en düşük emekli aylığı 2.824 TL olacak. Ağustos ayı öncesi emekliye böyle bir müjdenin gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. Eğer bu talep hayata geçirilebilirse emekli maaşları en düşük emekli aylıkları için tam 1200 TL yükseltilmiş olacak.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °