Tarih: 18.11.2019 07:54

Balık fiyatları bir türlü düşmüyor: Balıklar Tezgahta ama, Fiyatlar Bulutlarda!

Facebook Twitter Linked-in

Havalar sıcak gitmesine rağmen, tezgahtaki balık fiyatları bir türlü düşmüyor. Vatandaş, yüksek fiyattan şikayetçi. 

ISPARTA’DA HAMSİ 20, 
ÇİPURA 35 LİRADAN ALICI BULUYOR 
Havaların soğuması ile her ne kadar bugünlerde havalar sıcak gitse bile Isparta’da balık pazarındaki hareketlilik arttı. Esnaflar fiyatların geçen yılla aynı olduğunu savunurken, vatandaş ise  yatların yüksek olmasından şikayet ediyor. 
VATANDAŞ YÜKSEK 
FİYATTAN ŞİKAYETÇİ 
Şehirdeki balık pazarında kış mevsiminin yaklaşması ile hareketlilik artmaya başladı. Günlük taze gelen balıklarıyla Pazarda esnaflar müşterilerini bekliyor. Balıkçı esnafı fiyatların geçen yıla göre fazla değişiklik göstermediğin söyledi. Bu aylarda yenilmesi gereken balıklar hakkında bilgi veren esnaf, taze balığın nasıl seçilmesi gerektiği hakkında da ipuçları verdi. Balıkçı esnafı eski hareketliliğin olmamasından da dert yandı. Vatandaşlar balık fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etti. Balık Pazarında alışveriş yapan Mustafa Ali Bayram, fiyatların çok pahalı olduğunu belirterek; “Hamsi aldım bugün. Deniz balığı olduğu için tercih ettim. Ancak, fiyatlar çok pahalı” şeklinde konuştu.
ISPARTA’DA BALIK 
FİYATLARI NE KADAR? 
Balıkçı esnafları ise fiyatların geçen yılın aynısı olduğunu savunarak; “Hamsi, Sardalye ve İstavrit 20 TL. Geçen yıl Palamut vardı, bu yıl yok. Çupra ve Levrek geçen yılki gibi bu yıl da 30 – 35 TL aralığında. Karadeniz Somonu dediğimiz yerli Somon 35 - 40 TL arasında, Norveç Somonu 75 - 80 TL aralığında” dedi. 
BALIK ALIRKEN 
NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 
Balık seçerken nelere dikkat etmeli? Sorusunu da yanıtlayan Balıkçı esnafı; “Suların soğumasıyla birlikte Karadeniz Hamsisi, İstavrit, Mezgit. Ege tarafının balıklarından Sardalye, Levrek ve Lüfer balığı bu mevsimde yenilebilir” diye konuştu. Balık seçmenin inceliklerini de anlatan esnaflar; “Balıkta kulak kırmızı olacak, sertlik olacak üzerine bastığınız zaman gömülmeyecek, kayganlık olacak, gözler canlı olacak. Yan birçok değişik yöntem var ama en güzel kulaklarının kırmızı olmasıdır. Kırmızı olduğu zaman hiçbir problem olmaz” dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —