Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Bakan Bilgin’den Beklenen Kadro Açıklaması Geldi! SözleşmelilerTaşeronlar…

Bakan Bilgin’den Beklenen Kadro Açıklaması Geldi! Sözleşmeliler Taşeronlar…

EKONOMİ 31.10.2022 08:21:00 0
Bakan Bilgin’den Beklenen Kadro Açıklaması Geldi! SözleşmelilerTaşeronlar…

Kamu personellerinin yakından takip ettiği sözleşmeli personel düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in gündeminde kamuda çalışan taşeron işçiler de vardı. İşte detaylar...
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin düzenleme ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) düzenlemesinde bekleyiş başladı. İlk olarak sözleşmeli personel düzenlemesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) getirmeye hazırlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ardından EYT düzenlemesi için TBMM’ye değişikliği sunacağı öğrenildi. Sözleşmeli personel düzenleme ilişkin detaylar ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.
 
Türkiye’nin sıcak gündemlerinden birini oluşturan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan sözleşmeli personeli kadroya alınması ve tayin, terfi gibi haklarının verilmesine ilişkin düzenleme hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin geldiği son aşamayı kamuoyu ile paylaştı.
Sözleşmeli personelin yanı sıra taşeron personellere ilişkin de açıklama gerçekleştiren Bakan Bilgin, açıklamalarında düzenlemelerin ne zaman yapılacağını dair ipuçları da verdi.
BAKAN BİLGİN, SÖZLEŞMELER İÇİN
HAZIR OLAN DÜZENLEMEYİ ANLATTI
Bir süredir Türkiye’nin beklediği, bilhassa da kamu çalışanlarının takip ettiği sözleşmeli personele haklarının verilmesine ilişkin gerçekleştirilen düzenlemeyle ilgili geçtiğimiz günlerde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeliye kadro olarak da bilinen düzenleme kapsamında kapsamı açıkladı. Kapsamın 4B’liler için olacağını duyuran Bakan Bilgin, düzenlemedeki son durumu; “Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız.
Kapsamda sadece 4B'liler olacak. Çalışmayı biz kendi içimizde aşağı yukarı tamamladık. Bu hafta kendi aramızda özel bir toplantı yapacağız. Çalışmaya bu hafta son şeklini vereceğiz. Çalışmam tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapacağız” diyerek anlattı.
BAKAN BİLGİN, TAŞERON DÜZENLEMESİ
OLUP OLMAYACAĞINI AÇIKLADI
Kamuda sözleşmeli personel gibi taşeron personelin de bir kadro beklentisi vardı. Buna ilişkin kendisine yöneltilen soruları da yanıtsız bırakmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu düzenlemede sözleşmelilerin ele alınacağını; ilerleyen süreçte ise taşeron çalışana yönelik düzenlemeler yapılacağını; “Şu an öncelik sözleşmeli personel düzenlemesi. Biliyorsunuz dosya dosya açıyoruz. Şu an sözleşmelilerle ilgili dosya önümüzde. Sonra diğerleri ele alınacak. Bu kapsamın içerisinde sadece kamuda çalışan 4b’liler var. Kurumlarda özel durumda olan sözleşmeliler de bulunuyor. Onlar kapsamda olmayacak” sözleriyle anlattı.


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °