Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Anaokulları ile 1. sınıflar için okullarda uyum haftası başladı; Yılmaz Şener’de Eğitim Coşkuyla Başladı

Anaokulları ile 1. sınıflar için okullarda uyum haftası başladı; Yılmaz Şener’de Eğitim Coşkuyla Başladı

ISPARTA 5.09.2022 12:42:00 0
Anaokulları ile 1. sınıflar için okullarda uyum haftası başladı; 
Yılmaz Şener’de 
Eğitim Coşkuyla
Başladı
2022 – 2023 Eğitim ve Öğretim yılı 1. dönem için geri sayım bugün sona erdi. Okullarda anaokulu öğrencileri ile ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum haftası bugün başladı. Yılmaz Şener İlkokulunda ise öğrenciler yapılan etkinlikle coşku içinde yeni eğitim – öğretim yılına başladılar.
 
Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek okula uyum eğitimleri başladı. Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl gerçekleştirilecek okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerine yeni uyum eğitimi programı uygulanacak.
YILMAZ ŞENER’DE EĞİTİM
COŞKUYLA BAŞLADI
2022 – 2023 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönem birinci sınıflar için bugün itibariyle başladı. Diğer sınıflar için ise 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bu doğrultuda bugün sabah İstiklal Mahallesindeki Mesut Şener İlkokulunda bir program gerçekleştirildi.
BAKİ YAZAN; “ÇOCUKLARINIZ BİZE EMANET,
GÖNÜZÜ ARKADA KALMASIN”
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Baki Yazan şunları söyledi; “Sevgili Veliler,
Bugün hep birlikte bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu, en değerli varlıklarımızın, yani çocuklarımızın eğitim yolculuğudur. Çocuklarımızın bu yolculuğunda elbette siz değerli velilerimizle birlikte olacağız. Bu uzun yolda, sizlerin varlığı bizi daha güçlü kılacaktır. Eğitim yolunda atacağımız her adım, sizler sayesinde daha sağlam ve daha güvenli olacaktır. Yılmadan, bıkmadan, özverili bir şekilde önümüze çıkan zorlukları hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Unutmamalısınız ki ülkemiz, toplumumuz ve geleceğimiz için birlikte yapacak çok işimiz var. Bunlardan en önemlisi geleceğimizin umudu, biricik yavrularımızın eğitimi meselesidir.
Çocuklarımızı, bizlerin geçmişte yapamadıklarını yapacak, başaramadıklarını başaracak “gizli bahçelerimiz” olarak görmeyelim. Onlara bir yer gösterelim, kendi bahçelerini kursunlar; kendi fidanlarını, çiçeklerini diksinler; yeşertip büyütsünler. Zaman zaman neyi, nasıl yapacakları konusunda onlara yol gösterelim ancak onların yerine geçmeyelim. Her çocuk bir bireydir ve keşfedilmeyi bekleyen yetenekleri vardır. Bize düşen görev, onların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamaktır. Gelin, çocuklarımızın eğitim yolculuğuna küçük dokunuşlarla yön verelim, onlara varlığımızı daima hissettirelim ve güzel bir gelecek inşa edelim. Bunları, geçmişe takılıp kalmadan ama geleceğin kaygısıyla bugünü de yitirmeden yapalım. Çocuklarımızla yaşadığımız anın, şimdinin paha biçilemez olduğunu göz ardı etmeyelim.
Çok Kıymetli Anne ve Babalar, Eğitimi, sadece okul çatısı altında yürütülen bir süreç olarak görmemeliyiz. Eğitim hayatın her alanını kapsayan, kucaklayan bir süreçtir. Çocuklarımıza evin, sokağın, çarşının, doğanın da eğitimin bir parçası olduğunu göstermeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Sadece akademik başarıyı önceleyen, diğer her şeyi değersizleştiren bir anlayıştan sıyrılmamız gerekmektedir. Bizim bütün çabamız çocuklarımızın iyi bir eğitim alması içindir. Onları okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, yenilikçi, bilim ve teknolojiyi etkili kullanabilen, millî ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak içselleştirmiş, kendine güvenen, ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek en önemli hedeflerimiz olmalıdır. Her çocuk gelecekteki güzel günlerin başlangıcıdır. Ülkemizi ve çocuklarımızı güzel yarınlara taşıyacak en önemli etkenlerden birinin de sizler olduğunuzu bilmenizi istiyoruz. Sizlerin, eğitim yolculuğunda bizi ve çocuklarımızı yalnız bırakmayacağınızı umuyor ve sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.
ÇOCUKLARA DONDURMA VE
PAMUK ŞERER İKRAM EDİLDİ
Programda daha sonra, bugün okula başlayan tüm çocuklara Okul Yönetimi tarafından bir sürpriz yapılarak dondurma ve pamuk şeker ikram edildi. Çocuklar daha sonra sınıflarına giderek ders başladı.



Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °