Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Amatör Futbolun Emekçileri

Amatör Futbolun Emekçileri

SPOR 10.04.2022 12:22:00 0
Amatör Futbolun Emekçileri
Bir fotoğraf, bazen bin söze bedeldir” derler. Ne kadar da doğrudur. Öyle ki, binlerce sözle anlatamayacağımız bir olayı minicik bir resimle dünyalara anlatabilirsiniz. Geçtiğimiz haftalarda amatör futbolun emekçileri köşemizde ilimiz TFF hakemlerinden Hikmet Telli hocamızı yazmıştık. Şimdi de “amatör futbolun emekçileri-2” köşemizde, 3 değerli sima var.
 
Bunlardan ilki Isparta 32 Emrespor 2. Başkanı hırdavat ticaretiyle uğraşan Ender Kızıltan. Emresporun sıkıntılı dönem yaşayıp amatör kümeye düştükten sonra (14.5. 2019’daki Emrespor kongresinde) Isparta 32 gençlik spor kulübüyle birleşerek bu günkü kırmızı-siyahlı takımın oluşmasında kilit rol oynadı. O gün bugündür 2. Başkanlık görevini yürütüyor.
 
Adamın hayatı futbol ve Emrespor olmuş. Bir de teknik sorumlu Mustafa Özsavlu, hoca Bal ligi maçlarında cezalı duruma düşüp takımla birlikte sahaya çıkamayınca bu görevi de Ender Kızıltan’a yüklediler. 8-10 haftadır takımın başında sahaya çıkıyor. Şu yaptıklarına bakınız, 1 koltukta 6 karpuz misali… “Kulüp 2. Başkanlığı-teknik direktör yrd.-yönetici-masör-malzemeci-tedarikçi.” Daha sayalım mı? Bir yönetici daha ne yapsın… Her takıma bir Ender Kızıltan lazım. Ve bu sezonu 10 Nisan’da tamamlıyorlar. Haydi hayırlısı.
********
Gelelim bir başka amatör futbolun diğer emekçisine. “MUHAMMET DİLER. “ Kardeşimiz. ISPARTA Belediyesi sağlık görevlisi. Görev çıktı mı, elinde sağlık çantasıyla yeşil sahalarda. Diyelim ki, o hafta sağlık görevi çıkmadı. Bu kez SAHA KOMİSERİ olduğu için, futbol sahalarında görevli. Yani her daim amatör futbolun içinde. İşte size örnek bir amatör spor-futbol emekçisi. Genç yaşında spora hizmet için uğraşıyor. Allah kolaylıklar versin.
*********
Bugünkü son konuğumuz da tam bir, amatör spor-futbol emekçisi daha... Sağlık müdürlüğü personellerinden : İsmail İleri. Nerede sportif faaliyet var, koşturur durur kardeşimiz. Ve tüm sporcuların, futbolcuların her sakatlandıkları anda yanındadır. Eldeki tüm imkanları seferber eder, şayet saha içinde yapılacak tedavi yetmezse, 4 dakika içinde 112 ambülansı çağırır ve sakatlanan sporcumuzun en yakın hastaneye ulaştırılmasını sağlar.
**********
Bu insanlar, sessiz-sedasız görülmeden hizmet eden spor sevdalısı kardeşlerimizdir. Onların spor salonları ve statlardaki bu vefakar ve fedakar çabalarını bizler de görmezsek, bizler de yazmazsak, kimler yazacak abicim… Haaa. Bu arada, bu yazdıklarımızı belki de hiç istemezler. (Biz gördüklerimizi yazıyoruz.) Çünkü onların ön plana çıkma veya sporun gündemine gelme gibi bir çabaları da asla yoktur. Hizmet ederler, sessiz kalırlar hep… Hizmet insanı olmak böyle bir şey işte.
(NOT: 3 no.lu, şu resime bakar mısınız. Milli egemenlikte bir amatör maç. Herkes ama herkes saha komiseri, yardımcı hakem, hocalar ve diğer görevliler maç anını takip ederken, Pozisyon gereği saha dışına düşmüş bir futbolcuyu, sağlık görevlisi İsmail kardeşimiz nasıl da dikkatle durumunu izliyor. Görev aşkı bu olsa gerek.
Saygılarımızla.
 

Anahtar Kelimeler: emekçileri futbolun amatör
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °