Bugün, 12 Ocak 2026 Pazartesi

Amaç; Orman Bilincini Oluşturmak

Amaç; Orman Bilincini Oluşturmak

ISPARTA 12.01.2026 13:37:00 0
Amaç; Orman Bilincini Oluşturmak

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından açılan Orman Okulu Eğitmen Eğitimi, ISUBÜ Çocuk Akademisi Koordinatörlüğü ve Pamukkale Üniversitesi PAÜ Çocuk Üniversitesi iş birliğinde Denizli’de gerçekleştirildi.

ISUBÜ Çocuk Akademisi Koordinatörü Doç. Dr. Yasin Ünal, “ISUBÜ tarafından 2023 yılında başlayan Orman Okulu Eğitmen Eğitiminin beşincisi Pamukkale Üniversitesi iş birliğinde Denizli’de PAÜ Çocuk Üniversitesinde yürütüldü. Türkiye’nin farklı illerinden etkinliğimize 15 öğretmen ve 19 Orman Mühendisi olmak üzere 34 kursiyer Orman Okulu Eğitmenliği e-devlet sertifikası almak üzere katılım sağladı. Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından açılan Orman Okulu Eğitmen Eğitimlerimize ilgi oldukça yüksek. Verdiğimiz eğitimler sonucunda kursiyerlerimizi aldıkları sertifikalarla bulundukları illerde orman okulu eğitimi verebilecekler. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlanması, doğa ve hayvan sevgisinin yanında el becerilerini güçlendirmelerine yardımcı olabilmek adına güzel eğitimlerimiz oluyor. Eğitmen adaylarımızın istekli olması, eğitimlerimizin enerjisi ile güzel bir kurs sürecini tamamlamış olduk. Emeği geçen katılımcılarımıza, eğitmenlerimize, yardımcı personelimize ve her zaman güçlü bir şekilde Üniversitemizi yanımızda hissettiren Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal hocamıza, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

PAÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici, “Orman Okulu uygulayıcıların orman okulu felsefesine pedagojik bakış açısıyla yaklaşmaları oldukça önemlidir. Orman Okulu’nda mekân temelli ve oyunlaştırma odaklı eğitimler uygulamalı olarak verilmektedir. Bu uygulamada mekân olarak Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde bulunan PAÜ Çocuk Üniversitesi alanları kullanılmaktadır. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen katılımcıları ve eğitmenleri misafir etmekten mutluluk duymaktayız. Burada öğrendikleri bilgileri Üniversitemiz yerleşkesini hatırlayarak uygulayacak olmaları bizleri memnun etmektedir. Bu süreçte bizleri destekleyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör hocamıza ve ISUBÜ Çocuk Akademisine teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Eğitimlerde sabah ve kapanış çemberleri, doğada yaratıcı drama, doğada yaşam becerileri; yer-yön bulma, su bulma, ateş yakma, barınak yapma, kampçılık ve kamp teknikleri gibi orman okulu araç ve gereç tanıtımı (teleskop, dürbün afet bilincine yönelik araç gereçler vb.), düğüm teknikleri atölyesi-paracord bileklik, orman okulunda tasarım becerileri biyomimikri uygulamaları gibi, doğada ilk yardım, orman okulunda çocuklar için düğüm teknikleri, orman okulunda sanat-seramik atölyesi, biyoçeşitlilik uygulamaları, geri dönüşüm ve kompost atölyesi, oryantiring, doğanın ritmine kulak ver-müzik eğitimi, orman okuluna sosyo-kültürel bakış ve ilkyardım eğitimi gibi birbirinden eşsiz eğitimler yer aldı.

Eğitimler alanında uzmanı eğitmenler tarafından uygulamalı olarak verildi. Katılımcıların uygulama sürecinde farklı içerikte eğitimler görmesi orman okulu eğitimini derinleştirmekte ve uygulama çeşitliliği sağlamaktadır. 

Orman Okulu Eğitmen Eğitimine katılan Orman Mühendisleri ve öğretmenler, eğitimlere katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını, alanında uzman eğitimciler tarafından önemli bilgiler aktarıldığını ve çok güzel eğitim süreci geçirdiklerini, önemli bilgiler kazandıklarını söylediler. Aldıkları eğitimlerdeki kazanımlarını bulundukları illerde verecekleri eğitimlerde uygulamalı olarak sunacaklarını ifade ettiler. 

Anahtar Kelimeler: ; Orman Bilincini Oluşturmak
Pazartesi 2.2 ° / -3.6 °
Salı -2.4 ° / -6.3 °
Çarşamba 3.4 ° / -6.6 °