Tarih: 25.04.2019 07:47

AGD’nin Siyer – i Nebi Sınavına 2 bin 236 kişi katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye’nin 81 ilinde Ortaokul düzeyindeki gençlere yönelik organize edilen ‘Gençler Kutlu Peygamberin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması’ Isparta merkez ve ilçelerinde binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen sınavda öğrenciler, Peygamber Efendimiz’i daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşadı. Mustafa Soykök’ün ‘En Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’ isimli kitabından test şeklinde sorulan 60 soruda ter döken gençler, 100 dakika süren sınav ile Peygamber Efendimiz’i daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşadı.
AKÇİL; “AMACIMIZ, GENÇLERİMİZİN PEYGAMBERİMİZİN
HAYATINI İYİ KAVRAMALARINI SAĞLAMAKTIR”
Konu ile ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Tahir Akçil; “Siyer-i Nebi sınavıyla en önemli amacımız bir gencimize daha Peygamberimizin hayatını ulaştırmaktır. Peygamber Efendimiz’in hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini İslam’ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır.
“SINAVA KATILAN GENÇLERİMİZE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Hayatta en güzel şey, Allah ve Resul’ünü bilmek ve Müslüman’ca düşünüp Müslüman’ca yaşamaktır. Siyer-i Nebi Yarışmamıza katılan bütün gençlerimize başarılar diler, Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) izinde bir ömür niyaz ederim. O’nun hayatını öğrenerek herkesin kazanacağı bu yarışmaya ve yıl boyunca devam eden etkinliklerimize tüm ortaokullu öğrencilerimizi davet ediyoruz” dedi.
SONUÇLAR 12 MAYIS’TA
AÇIKLANACAK
Siyer-i Nebi sınavının sonuçlarının 12 Mayıs da efendimizinizinde.com internet adresinden açıklanarak dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyelerin verileceği belirtildi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —