Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

AEDAŞ, Enerjisi İle Evleri Yanan Vatandaşların Yanında

AEDAŞ, Enerjisi İle Evleri Yanan Vatandaşların Yanında

ISPARTA 18.08.2021 10:11:00 0
AEDAŞ, Enerjisi 
İle Evleri Yanan 
Vatandaşların Yanında
Tüm Türkiye’yi derinden yaralayan yangınlar sırasında hizmet bölgesinin enerji ihtiyacını güvenli bir şekilde sağlamak hedefiyle ilk günden beri sahada olan AEDAŞ, tüm kaynak ve ekipleri ile Manavgat’ın yanında yer aldı.
 
Bu süreçte kamu kurumları ile koordineli bir çalışma sergileyen AEDAŞ, yangının kontrol altına alınmasının ardından Manavgat, Gündoğmuş, Alanya ve Akseki yangınlarından zarar gören bölgelerin tamamını yeniden enerjilendirdi. Antalya Manavgat’taki orman yangını tüm Türkiye’yi derinden sarsarken bölgede elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.(AEDAŞ) yangının başladığı ilk günden itibaren bölgede kriz masası oluşturarak gece gündüz kesintisiz enerji için sahada hizmet verdi. Manavgat’ta 28 Temmuz Çarşamba günü öğle saatlerinde 4 farklı noktada birden başlayan orman yangını 218 saatin sonunda söndürülürken yangınların başladığı ilk saatlerden itibaren AEDAŞ, ekipleri ve tüm imkanlarıyla sahadaydı.
 
Yangının söndürüldüğü alanlarda hızlı bir şekilde tespit çalışmalarını tamamladıklarını dile getiren AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “400’e yakın personelimizle zarar gören bölgelerin tamamını kısa bir sürede yeniden enerjilendirdik. Hiç zaman kaybetmeden zarar gören ve kullanılamaz hale gelen altyapının yenilenmesi için de yatırım çalışmalarına başladık’’ değerlendirmesinde bulundu.
“AN İTİBARIYLA ENERJİSİZ ABONE KALMADI”
Afet döneminde enerji ihtiyacının öneminin farkında olarak teslim alınan mahallelerde şebekenin hasar durumuna göre hareket edildiğini aktaran Müdüroğlu “Yangınların yaşandığı bölgede kullanılabilir durumda olan meskenlerde üç mahalle haricinde orta gerilim seviyesinde enerjilendirme ilk birkaç saat içerisinde gerekli onarım ve yenileme çalışmaları sonrası yapıldı. Üç mahallemizde ise hasarın büyük olması nedeniyle kısa sürede onarılmasının mümkün olmadığı tespit edildi ve bu mahallelerde enerji ihtiyaçları en geç 24 saat içerisinde jeneratör vasıtasıyla sağlandı.
 
Bu mahallelerde 24km’lik orta gerilim hattının yapımına başlandı ve hattın büyük bölümü tamamlandı. Yangından etkilenen bölgelerin büyük çoğunluğunda alçak gerilim seviyesinde, ilk 24 saat içinde gerekli onarımlar ve yenileme çalışmaları yapılarak enerjilendirme kalıcı olarak temin edildi. 2 mahallemizde ise alçak gerilim seviyesindeki şebekemizin tamamının kullanılamaz durumda idi. Hızla harekete geçerek şebekeyi yeniden tesis ettik ve 48 saat içerisinde abonelerimiz kalıcı olarak enerjilendirildi.
 
An itibari ile bu bölgemizde enerjisiz abone kalmamış bulunuyor. Yanan orman alanlarımızı birlik ve beraberlik ile yeniden yeşerteceğimize inanıyor, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum’’ diye konuştu.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °