Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Adalet Bakanlığından Yeni Sistem Artık Avukat Olmak İçin Hukuk Fakültesini Bitirmek; Artık Yeterli Olmayacak!

Adalet Bakanlığından Yeni Sistem Artık Avukat Olmak İçin Hukuk Fakültesini Bitirmek; Artık Yeterli Olmayacak!

GENEL 8.11.2023 11:12:00 0
Adalet Bakanlığından Yeni Sistem  Artık Avukat Olmak İçin Hukuk Fakültesini Bitirmek;  Artık Yeterli Olmayacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni bir sistemi duyurdu. Yeni sisteme göre artık avukat olmak için hukuk fakültesini bitirmek yeterli olmayacak. 

Erzurum'da üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin hukuk eğitim sisteminin önemli bir dönüşüm sürecine gireceğini duyurdu.

Açıklanan bu yeni düzenlemelerle, hukuk fakültesi diploması avukatlık mesleğine adım atmak için tek başına yeterli olmayacak.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamalarda ülkemizdeki hukuk fakültelerinin ve mezunlarının sayısının fazla olduğuna dikkat çekerek bu durumun hukuk eğitimini güçlendirmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, açıklamalarına şu cümleler ile devam etti: Kontenjanlarla ilgili sınırlama yapılmıştı, şu anda 125 bin. 100 bine düşürülmesi noktasında çalışmalarımız var. Hukuk fakültesinden mezun olanlar, artık avukatlık stajına başlayamayacaklar ya da hemen hakim, savcı sınavına giremeyecek. Öncelikle hukuk mesleklerine giriş sınavını kazanacaklar. Hakim ile savcı adaylıklarını da kaldırdık ve artık hakim, savcı yardımcılığı sistemini getirdik. Adaylık iki yıl sürüyordu, yardımcılık üç yıl sürecek. Bir yıl adalet akademisinde tecrübeli profesörlerden, uygulayıcılarımızdan, Yargıtay üyelerinden, istinaftan, ilk dereceden, hakimlerimizden önemli ve güçlü eğitim alacaklar. Eğitimlerde muhtelif zamanlarda ara sınavları geçecekler, sonra iki yıl tecrübeli hakim ve savcıların yanında savcı yardımcısı olarak çalışacaklar.

Özetle artık avukat olmak isteyen öğrencilerin yalnızca hukuk fakültesi kazanması yetmeyecek ve okulu bitirdikten sonra mesleğe giriş sınavını da geçmesi gerekecek.

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °