Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Makine Mühendisi Hasan Akıllı; Bu Ülke Çok Mu Zengin?

Makine Mühendisi Hasan Akıllı; Bu Ülke Çok Mu Zengin?

ISPARTA 19.11.2023 23:58:00 0
 Makine Mühendisi Hasan Akıllı;  Bu Ülke Çok Mu Zengin?

Geçmiş yıllarda birçok kurum ve kuruluşta ve sivil toplum örgütlerinden yöneticilik yaparak Isparta’ya hizmet etmiş isim olan Makine Mühendisi Hasan Akıllı, eski Çarşı Polis Karakolu’nun 10 yıldır atıl durumda olmasına tepki göstererek, söz konusu binanın bir an önce değerlendirilip ülkeye hizmet edecek bir yapı haline dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı

Makine Mühendisi Hasan Akıllı, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Fotoğraftaki bina  “ISPARTA’da ÇARŞI POLİS KARAKOLU” olarak yıllarca hizmet verdi..

Şimdi ise bu bina yıllarca boş ve virane ..Bina Isparta ilinin  tartışmasız en hareketli ve en kıymetli noktasında…tabiri caiz ise bir yüz karası.. Bunun dışında aynı durumda birkaç bina daha var…

   1) Şayet bu bina söylendiğine göre depreme dayanıklı DEĞİL ise; kolan ve kirişleri güçlendirerek hizmete sokulamaz mı..?

   2)  Bu Bina ile müştereken 1975 li yıllarda aynı süreçte inşa edilen sağındaki ve solundaki binalar tamamen ve eksiksiz hizmet verirken bu bina niçin atıl olarak durmaktadır..?

   3) Bina devlete lazım değil ise; yıllarca böyle durması mı gerekir..? değerlendirilmesine ihtiyaç yok mu..? 

   4) devlete lazım DEĞİL ise; niçin satılmaz..?

   5) ülkemizde Bir gayrimenkulün ortalama yirmi yıldaki kirası kendini amorti ettiğini bütün ülke insanları bildiğine göre bu mükemmel yerdeki bina daha kaç yıl ISPARTANIN yüz karası olacak..?

   6) Bu konuda yetkili ve etkili kişilerin; ülkemiz açısından konuyu incelemesini önemle arz ve talep ediyorum.” 

 


Anahtar Kelimeler: Makine Mühendisi Hasan Akıllı; Zengin?
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °