Bugün, 16 Haziran 2024 Pazar

Eğirdir Gölü ve Su Verimliliği Seferberliği Çalıştayı; Sona Erdi

Eğirdir Gölü ve Su Verimliliği Seferberliği Çalıştayı; Sona Erdi

ISPARTA 22.05.2024 21:54:00 0
 Eğirdir Gölü ve Su Verimliliği Seferberliği Çalıştayı;  Sona Erdi

Isparta Valiliği koordinasyonunda; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü iş birliğinde dün başlayan "Eğirdir Gölü ve Su Verimliliği Seferberliği Çalıştayı" bugün sona erdi.

Akademisyenler, alanında uzman kişiler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile özel sektör temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 kişi, 3 ayrı çalışma grubunda Eğirdir Gölü'nün mevcut durumdaki sorunları ve çözüm alternatifleriyle ilgili çok sayıda taslak karar aldı. Kararlar tekrar gözden geçirilerek daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak.

Çalıştayın kapanış bölümüne katılan Vali Baruş yaptığı konuşmada kuraklığın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye için de en önemli sorunların başında geldiğini belirterek bu açıdan Eğirdir gölünün bundan en az düzeyde etkilenmesi için çalıştayda alınan kararları çok önemsediklerini söyledi.

Vali Baruş, “Burada alınan kararları bir an önce hayata geçirelim ki her damlası bizim için hazine değerinde olan bu kaynaklar boşa gitmesin. Katılımlarınız münasebetiyle ve vermiş olduğunuz emekler için çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından çalıştaya katılanlara Vali Baruş ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi. 


Pazar 30.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 16.7 °
Salı 32.1 ° / 17.5 °