Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan; Bugün Eğitim Dönemi Başladı Mutluyuz!

Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan; Bugün Eğitim Dönemi Başladı Mutluyuz!

ISPARTA 11.09.2023 19:28:00 0
 Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan;  Bugün Eğitim  Dönemi Başladı  Mutluyuz!

Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan, eğitimde bütünleştirmenin amacının özel gereksinimli bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 

Bugün başlayan 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili bir Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürüttüğümüz "Aşmak İçin Hareket" projesi kaynaştırma ve bütünleştirme uygulamalarına destek olmak için Beyazay tarafından başlatılmıştı. Özel gereksinimli bireylerin sorunlarına sahip çıkmak, toplumsal kabulünü sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek, yaşanan sorunlara doğru ve kalıcı çözümler üretmek, Beyazay olarak en temel amacımızdır. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda yapacağı çalışmalara bir paydaş olarak her türlü desteği vermeye hazırız ve en kısa sürede bunun için gerekli girişimlerde bulunacağız. 

Beyazay ailesi olarak "kötü çocuk" yoktur, değiştirilmesi gereken tutum ve davranışlar vardır ilkesiyle hareket etmekteyiz. Çağrımız; farklı özellikleri, düşünceleri, yaklaşımları, duyguları olan insanlar! gelin hep beraber birbirimize kalbimizi ve zihnimizi açalım birbirimize oralarda yer veremesek bile daha fazla iletişim kurarak, dışlamayı, aşağılamayı, hor görmeyi, ayrımcılığı yok edelim; insanlık için, ülkemiz için bir arada hep birlikte mutlu olalım. Farkındalığın arttığı farklılıkların kabul gördüğü günlere hep birlikte” dedi. 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °