Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

9 Aylık Bir Çalışmanın Ürünü; Engelsiz Resimli Şiir Kitabı Büyük Beğeni Topladı

9 Aylık Bir Çalışmanın Ürünü; Engelsiz Resimli Şiir Kitabı Büyük Beğeni Topladı

ISPARTA 17.06.2020 09:01:00 0
9 Aylık Bir Çalışmanın Ürünü; 
Engelsiz Resimli 
Şiir Kitabı
Büyük Beğeni
Topladı
Isparta Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda ‘Değerler Her Yerde’ eTwinning projesi kapsamında 9 aylık bir çalışma sürecinin sonunda oluşturulan “Engelsiz Resimli Şiir Kitabı” beğenildi.
 
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1/B Sınıf Öğretmeni Emel Salman’ın yürütülen ‘Değerler Her Yerde’ eTwinning Projesi kapsamında 9 aylık bir çalışma sürecinin sonunda oluşturulan “Engelsiz Resimli Şiir Kitabı” Isparta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Güçlü  ve Ramazan Tamer Büyükküpçü’ye takdim edildi.
9 AYLIK BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ
‘Değerler Her Yerde’ eTwinning projesi kapsamında 9 aylık bir çalışma sürecinde birbirinden önemli; Yardımlaşma, sorumluluk, nezaket, çevreye duyarlılık, sevgi ve saygı, merhamet ve şefkat değerlerinden hareketle çeşitli etkinlikler kapsamında öğrencilerine bu değerleri kazandırmak ve benimsetmeye çalışması yürütüldü. Proje sonunda final ürünü olarak ortaklarıyla birlikte “Engelsiz Resimli Şiir” kitabı oluşturuldu.
KİTAP, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR
YARDIMCILARINA TAKDİM EDİLDİ
Bu doğrultuda; Isparta Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Baki Yazan ve 1/B Sınıf Öğretmeni Emel Salman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu ve ‘Engelsiz Resimli Şiir Kitabı’ Isparta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın, Fevzi ile Ramazan Tamer Büyükküpçü’ye takdim edildi.
SALMAN; “DEĞERLERİMİZİ KALICI ŞEKİLDE
ÖĞRETECEK ETKİNLİKLER HAZIRLADIK”
Projenin yürütücüsü; Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1/B Sınıf Öğretmeni Emel Salman projeye ilişkin şunları söyledi; “Değerlerimizin hiçe sayıldığı bu dönemde teknolojinin de hızla gelişmesi sonucu öğrencilerimiz üzerinde olumsuz davranışlar gözlemledim. Bu sebeple öğrencilerimin bu davranışlarındaki olumsuzlukları düzeltmek amacı ile ‘Değerler Her Yerde’ adlı eTwinning projesi hazırladım ve projeyi 9 aylık bir süreçte başarılı bir şekilde tamamladık” dedi.
-“ŞİİR KİTABIMIZI QR KOD İLE ENGELLİ
ÇOCUKLARIMIZ DA DİNLEYEBİLECEK”
Salman şöyle devam etti; “Projemizi ‘Engelsiz Resimli Şiir’ isimli kitabımız olan final ürünümüzle taçlandırdık. Kitabımıza öğrencilerimiz bir sene boyunca öğrendikleri değerleri konu alarak şiirler yazdılar. Seslendirip, resmini yaptılar ve boyadılar. Tamamen kendi ürünleri olup herkese örnek olabilmek adına bu şiirleri kitap haline getirdik. Ayrıca; kitabımız QR kodlu olup engelli çocuklarımızın dinleyebilmeleri açısından da farkındalık yaratmıştır. Basımdan gelen kitabımızı yaygınlaştırıp projemizin tanıtımını yapmak amacıyla önce siz Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimize takdim etmek için ziyarette bulunduk” dedi.
YAZAN; “PROJEMİZ "DEĞERLER
EĞİTİMİ" İLE ALAKALI BİR PROJEDİR”
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Baki Yazan da ziyarette yaptığı konuşmasında; “Okulumuz 1/B Sınıf Öğretmeni Emel Salman hanımefendi tarafından hazırlanan ‘Değerler Her Yerde’ isimli eTwinning projemiz okullarımızda çokça önem verilen ve derslere entegre edilen "Değerler Eğitimi" ile alakalı bir projedir. Milli ve manevi değerlerimizi benimseyen ve buna uygun davranış sergileyen bireyler yetiştirmek amacıyla gönüllü olarak yapılan bir projedir. 9 aylık proje süresince konunun ilgililerini okulumuza davet edip öğrencilerimizle buluşturduk. Çevremizdeki çöpleri topladık, bitki ekimi yaparak çevreye duyarlı olma bilincini geliştirdik. Bunun gibi birçok etkinlik yaparak çocuklarımızda değer algısını oluşturmaya çalıştık. Çok verimli ve eğlenceli etkinliklerle projemizi sürdürdük. Bu anlamda projemiz öğrencilerimiz için çok faydalı bir proje oldu. Öğrenci ve velilerimizden güzel geri dönüşler aldık. Final ürünü olarak öğrencilerimizin yazdıkları şiirlerle bu güzel eser ‘Engelsiz şiir kitabı’ ortaya çıkmış oldu. Ben okul müdürü olarak başta proje yürütücüsü öğretmenimiz Emel Salman ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
BÜYÜKKÜPÇÜ; “BU TÜR PROJELER
ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇOK YARARLI OLUYOR”
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Tamer Büyükküpçü de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; projeler kapsamında yapılan çalışmaların, öğrencilerin duygusal, bilişsel gelişimi açısından da çok yararlı olduğunu belirterek, Proje Yürütücüsü Öğretmen Emel Salman’ı tebrik etti.
GÜÇLÜ; “PROJELERE HER TÜRLÜ
DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Okul Müdürü Yazan ve Sınıf Öğretmeni Salman daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Güçlü’yü makamında ziyaret ettiler. Bu ziyarette de bir konuşma yapan Müdür Yardımcısı Güçlü, proje etkinliklerine büyük önem verdiklerini belirterek, proje oluşturulduğu takdirde gereken desteği göstereceklerini belirtti ve tebriklerini sundu.



Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °