Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SON DAKİKA FLAŞ HABER Okullar Ne Zaman Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan; Yüz Yüze Eğitim İçin Tarih Verdi!

SON DAKİKA FLAŞ HABER Okullar Ne Zaman Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan; Yüz Yüze Eğitim İçin Tarih Verdi!

EĞİTİM 1.02.2021 18:20:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER 
Okullar Ne Zaman Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan; 
Yüz Yüze 
Eğitim İçin 
Tarih Verdi!
Okulların yüz yüze açılış tarihi için beklenen açıklama geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında MEB'in kararı ile ilk dönem uzaktan eğitim süreci ile tamamlandı.
 
Kritik Kabine Toplantısı sonrası yüz yüze eğitim takvimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köy okullarında eğitimin 15 Şubat'ta başlayacağını bildirdi. Diğer yandan Cumhurbaşkanı, 8 ve 12 sınıflar ile ilkokul ve özel okulların eğitim öğretim tarihini de duyurdu. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüz yüze eğitim tarihi ile ilgili yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Eğitim öğretim takvimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " 15 Şubat'ta köy okulların açılmasını kararlaştırdık." dedi. Öte yandan Erdoğan "8 ve 12 sınıflar ile ilkokul ve özel okulların eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren hazırlıklara başlanacak” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN
YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI
Erdoğan, köy okullarının 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlayacağını belirterek, "8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek." dedi.
Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °