Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Pandemi Döneminde Uzaktan Eğitim’de Yeni Boyut; Öğretmen Oğuz Yakın Öğrencilerini Resim Yaparak Motive Ediyor

Pandemi Döneminde Uzaktan Eğitim’de Yeni Boyut; Öğretmen Oğuz Yakın Öğrencilerini Resim Yaparak Motive Ediyor

EĞİTİM 17.12.2020 11:13:00 0
Pandemi Döneminde Uzaktan Eğitim’de Yeni Boyut; 
Öğretmen Oğuz Yakın 
Öğrencilerini Resim Yaparak
Motive Ediyor
Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Oğuz Yakın, uzaktan eğitim kapsamında öğrencilerine her gün bir portre resim çizerek onları derslere motive ediyor. Öğretmen Yakın’ın bu davranışı takdir topluyor.
 
 Geçtiğimiz yılın sonunda Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan dolayısıyla, ülkemizi ve ilimizi de olumsuz etkileyen Koronavirüs (Covid – 19) pandemisi tüm hızıyla sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı da öğrencilerin pandemiden etkilenmemesi veya minimum seviyede etkilenmesi için ‘Uzaktan Eğitim’ kararı aldı. Bu karar çerçevesinde okullarda yaklaşık 6 aydır eğitimler uzaktan yapılıyor.
ÖĞRETMEN YAKIN’DAN
MOTİVASYON KAYBINA GÜZEL ÇÖZÜM
Dolayısıyla, bu uygulama yani uzaktan eğitim konusu zaman zaman öğrencilerde az da olsa motivasyon kaybına neden olabiliyor. Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Oğuz Yakın işte bu sorunu değişik bir yöntemle aşıyor.
ÖĞRENCİLERİNE
DERSLERİ SEVDİRİYOR
Öğretmen Oğuz Yakın, öğrencilerin motivasyonunu artırmak için öğrencilere her gün bir portre karakalem çalışması yaparak güzel bir aktiviteye imza attı. Yaklaşık 10 yıldır öğretmenlik yapan Yakın, Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinde öğrenimine devam eden öğrencilerin adeta gözü kulağı oldu. Öğretmen Yakın, uzaktan eğitim kapsamında öğrencilerin okul sevgisini ve derslerindeki başarılarını artırmak için resim yapıyor.
“DEĞİŞİK BİR
UYGULAMA
YAPMAK İSTEDİM”
Uzaktan eğitim Sürecinde resim çizmek istemeyen öğrencilerini resme yönlendirmek, motive etmek ve resme olan ilgilerini arttırmak için ‘Her Güne Bir Portre’ isimli bir çalışma başlattıklarını ifade eden Öğretmen Oğuz Yakın, böyle bir çalışma ile öğrencilerine örnek olmaya çalıştığını vurgulayarak; Amacım, Öğrencilerimizin derslerini daha çok sevmelerini, benimsemelerini ve motivasyonlarının daha iyi olmasını sağlamanın yanı sıra, kendilerini sosyal alanlarda geliştirmektir.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN
MOTİVASYONUNU
ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Bir taraftan öğrencilerimizin geleceğe adımlarını daha sağlam atmasını sağlamaya çalışırken zaman zaman bu tarz aktivitelerle öğrencilerin motivasyonunu artırmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER DE ÇOK MUTLU
Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Oğuz Yakın’ın bu çalışması öğrenciler tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.
ÖĞRETMEN OĞUZ YAKIN'IN YAPTIĞI RESİMLERDEN BAZILARI: 




Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °