Tarih: 11.10.2025 17:30

PFDK’ndan Olmayan Olaylara; 55 Bin TL Ceza!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Ispartaspor'a K. Maraş İstiklalspor maçındaki 'Saha Olayları' nedeniyle 55 bin TL ceza verildi. Bu karara tepki gösteren Yeşil – Pembeli Taraftarlar; "Ne olayı. Maç esnasında ve maç sonrasında sahada hiçbir olay veya taşkınlık olmadığı halde böyle bir ceza yazılması çifte standardın ta kendisidir" dediler. 

2. Lig Beyaz Grupta 7. haftanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarını açıkladı. Bu doğrultuda, 2. Lig Kırmızı Grupta Ispartaspor dahil 4 Kulüp PFDK'ye sevk edilerek ceza – i işlem uygulandı. 

OLMAYAN 'SAHA OLAYLAINA' CEZA! 

Ispartaspor'un geçtiğimiz hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı ve gerek maç esnasında gerekse maç sonrasında sahada hiçbir olay ve kavga olmamasına rağmen kulübe 55 bin lira ceza kesildi. Taraftarlar ise bu cezaya sert tepki göstererek Federasyonu çifte standart yapmakla suçladı. 

ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRATTAN 56 BİN TL CEZA! 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Ispartaspor'a ilk olarak K. Maraş İstiklalspor maçındaki 'kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle 56 bin lira ceza kesildi. 

Söz konusu kararda şöyle  denildi; " ISBAŞ ISPARTA 32 SPOR Kulübünün, 05.10.2025 tarihinde oynanan ISBAŞ ISPARTA 32 SPOR-AKEDAŞ KAHRAMANMARAŞ İSTİKLAL SPOR Nesine 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." 

SAHA OLAYLARI!!! NEDENİYLE 55 BİN TL CEZA! 

PFDK, aynı müsabakada saha olayları nedeniyle kulübe bu defa 55 bin lira ceza kesti. Bu konudaki kararda ise şöyle denildi; "Aynı müsabakada ISBAŞ ISPARTA 32 SPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 55.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" 

TOPLAMDA 111 BİN LİRA CEZA 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Ispartaspor kulübüne toplamda 111 bin lira ceza kesilmiş oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —