Tarih: 30.10.2025 17:18

Isparta’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda; Fener Alayı Coşkusu…

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet'in kuruluşunun 102. Yıldönümü Isparta'da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fener Alayı Yürüyüşü düzenlendi. Isparta protokolü ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Fener Alayı yürüyüşünde Cumhuriyet coşkusu bir kez daha yaşandı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. 

Isparta'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Kutlamaların akşamki bölümünde ilk olarak Kabul Töreni düzenlendi. Isparta Valisi Abdullah Erin davetlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemine dikkat çekerek, "Bugün Cumhuriyetin kuruluşunun 102. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde de kutlamaya devam edeceğiz. İnşallah bu coşku sonsuza kadar devam eder. Bizlerde bu cumhuriyetin içerisinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Kabul töreni sonrası Isparta Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla Fener Alayına katılan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. 

Cumhuriyetin ilanının 102. Yıl dönümünde Isparta Belediyesi önünden başlayan fener alayına Isparta Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Merdin Kışkan, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Binlerce Ispartalı, ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyerek, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı.

Düzenlenen fener alayı yürüyüşü 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda sona erdi. Ispartalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı meydanda seslendirdikleri Cumhuriyet Marşlarıyla kutladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —