Tarih: 24.11.2025 15:01

Diyanet – Sen Isparta Şubesi’nin Düzenlediği O Etkinliğe; Yoğun Katılım

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet – Sen Isparta Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programına katılım son derece yoğun oldu. Şube Başkanı Mevlüt Tosun; "Biz sizlerle güçlüyüz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi. 

Önceki gün saat 10.00'da Andık Deresindeki Bezirgan Sufrasında gerçekleştirilen Diyanet – Sen Isparta Şubesi '24 Kasım Öğretmenler Günü Kahvaltı Programı'na; Belediye Başkanı Şükrü Başdegirmen, Başkan yardımcıları Uğur Büyükçulcu ve Musa Macit, Ak Parti il Başkanı Furkan Cem Er ile çok sayıda Kur'an Kursu Hocası ve aileleri katıldı. 

GENEL BAŞKAN ALİ YILDIZ CANLI BAĞLANTI 

İLE KATILIMCILARA HİTAP ETTİ 

Toplam 412 kişinin katıldığı programda Diyanet – Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, canlı bağlantı yoluyla programa katılarak, Kur'an Kursu Hocalarının öğretmenler gününü kutladı.

BAŞKAN TOSUN; "PROGRAMIMIZA HOŞGELDİNİZ" 

Programda bir konuşma yapan ve katılımcılara hitap eden Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mevlüt Tosun konuşmasında şunları söyledi; "Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programımıza hoşgeldiniz. Tüm Kur'an Kursu Hocalarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. 

Kıymetli Meslektaşlarım… İlimiz, Merkez, köy, kasaba ve ilçelerinde görev yapan, camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde yapılması için fedakârca çalışan, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren, bütün din görevlilerimizin anlamlı gününü tebrik ediyoruz. Ebediyete irtihal eden hocalarımıza, özellikle yakın zamanda görevi başında vefat eden, Muttalip Baysan, Abdullah Sarıtaş, Mesut Tosun ve Ercan Pala, Kerim Yalçın Hocalarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyoruz. 6 aydır yoğun bakımda yatan Mehmet Kütük hocamıza acil şifalar diliyoruz. Diyanet sen Isparta şubesi olarak, gece gündüz durmadan çalıştık. 

"ÜYELERİMİZE EN İYİ HİZMETİ 

ETMENİN GAYRETİ İÇİNDEYİZ" 

Din Görevlilerimizin, Kur'an Kursu Öğretmenlerimizin, Memurlarımızın, Hizmetlilerimizin her daim yanında olduk. Bu doğrultuda yaptığımız faaliyetleri, madde madde sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

  1. İlimizin 12 ilçesi, 22 Belediyesi, 204 köyü, Toplam; 750 camisi, 1120 personeli bulunmaktadır., zor şartlar altında görev yapan din görevlilerimizin gönüllerine dokunabilmek için, İlçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle, cami cami, ev ev ziyaretler yapıp; üyelerimizin istek, öneri ve taleplerini dinledik. En az gittiğimiz ilçeye 20 kez gittik. 204 köyümüzün tamamını ziyaret ettik. En uzak ilçemiz Sütçüler ilçesine, Sütçülerin en uzak köyü BEYDİLLİ'ye bile 5 kez giderek üyelerimizle yüz yüze görüştük, taleplerini dinledik. Böylece; köşede bucakta kalmış, hal ve hatırı sorulmamış personel bırakmadık. Yalnız olmadıkları, arkasında MEMUR-SEN ve DİYANET SEN gibi bir gücün yanında olduğunu hissettirdik, o gruru yaşattık. 
  2. Diyanet Sen hem özlük hem de özgürlük mücadelesi vermeye devam etmektedir. Kangren olmuş promosyon sorunun çözümü, toplu sözleşmelerdeki kazanımlar, Ankara da 30 bin kişinin katıldığı dev miting ve iş bırakılması gibi ciddi eylemler, kamu iş veren ile kıran kırana pazarlık yapmıştır. 
  3. Isparta Milletvekilleri Sayın Osman ZABUN ve Mehmet Uğur Gökgöz'ü ziyaret ederek vekil imamların maaşları, emekli görevlilerimizin ücretleri, eş ve mazeret tayinleri, personel eksikliği, fahri görevlilerin durumu ve lojman sıkıntıları başta olmak üzere personelin sorunlarını birinci elden ilettik. Çözüm önerileri sunduk. 
  4. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Gölcük Milli Parkı, Devlet Su İşleri tesislerinde, personelimizin eş ve çocuklarının katılımıyla geniş bir aile olarak bir araya geldik, mangal yaktık, piknik programımızı coşku ve beraberlik içinde gerçekleştirdik. 
  5. Öğretmenler Günü'nü sadece kutlamakla kalmadık; birlik ve dayanışmamızı pekiştiren anlamlı bir buluşma gerçekleştirdik. Personelimizin eş ve çocuklarıyla birlikte kahvaltıda bir araya gelerek Öğretmenler Günü'nü hep birlikte, güçlü bir aile ortamında kutladık. Hediye takdiminde bulunduk. 
  6. 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla, engelli personelimizin eş ve çocukları ile birlikte kahvaltıda buluştuk. Plaket takdim ettik. 
  7. %10-%50 oranında indirim anlaşmaları yaptık. 
  8. Eğitim ve Öğretimin başında ve 2. Yarı yılda Yatılı Kur'an Kursları ziyaret edilerek Öğreticilere ikramda bulunduk.
  9. İlçelerimizde din görevlisi odaklı ve gündemli toplantılar yaparak her ilçede yemek ikramında bulunduk. 

10-Vefat eden personelimizin eş, anne baba, kardeş ve yakınlarının cenazelerine katılarak taziyede bulunduk. Zor günlerinde hep yanlarında olduk. 

11- Doğum yapan personelimizi hastanede ziyaret ederek çocuk takımı ve battaniye hediyemizi takdim ettik. 

12- Anne, baba, eş veya çocukları ile yakınlarını kaybeden hocalarımızın cenaze merasimlerine iştirak ederek taziyelerimizi ilettik. 

13- Nikâh, nişan ve sünnet törenlerine katılarak hediyelerimizi takdim ettik. 

14- Düğün merasimlerinde yer alarak gerekli hediyelerimizi sunduk. Tebriklerimizi ilettik. 

15- Özetle; personelimizin hem zor günlerinde hem de sevinçli anlarında daima yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz. 

16- Hasta ziyaretlerine özel önem verdik. Hastanede tedavi gören tüm personelin anne, baba, eş ve çocuklarını ziyaret ettik. Şuana kadar 345 personelimizin, eş, anne, baba, çocuk ve yakın akrabalarını hastanede ziyaret ederek hediye takdiminde bulunduk. Evinde veya hastanede ziyaret edilmeyen, düğününe, nişanına, cenazesine, mevlidine gitmediğimiz hiçbir personelimiz yoktur. 

17- Askere gidişte uğurlama dönüşte karşılama rogramları yaptık. 

18- İlimiz merkez, kasaba ve köylerindeki tüm Kur'an Kursu hocalarımızı ziyaret ettik. Karşılaştıkları sıkıntıları yerinde tespit ederek ilgili birimlerle paylaştık.

19- Önemli gün, gece ve haftalarda üyelerimizi ziyaret ederek hediye takdiminde bulunduk. 

20- Personelimizin lojmanlarla ilgili istek, talep ve sorunlarını, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek çözüm ürettik. 

21- İlimize atanan hocalarımızı ziyaret edilerek, yalnız olmadıklarını Diyanet Sen ve Memur-Sen gibi bir gücün yanlarında olduğunu hissettirdik. 

22- Kaymakamlarımızı, Belediye Başkanlarımızı ve İlçe müftülerimizi ziyaret ederek personelin sorunlarını çözdük, çözüyoruz, çözmeye devam edeceğiz. 

23- 2023 yılından itibaren her yıl, hiçbir ücret talep etmeden "Araç Bizden, Başarmak Sizden" sloganı ile MBSTS sınavı için Antalya, Konya, Afyonkarahisar olmak üzere ilimizden, 8 adet otobüs kaldırdık. Arkadaşlarımıza ikramlarda bulunduk. Emanet kabul stantları açtık. 

24- Sosyal medya hesaplarımızı 2023 yılında sil baştan kurumsal olarak yeniden oluşturduk. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyoruz. Takip etmenizi bekliyoruz 

25- Farklı illerinden, askerlik yapmak üzere Isparta'ya gelen din görevlilerimizi terminalde karşılayarak, emanet teslim alma, yemek ikramı, kalacak yer temini, otopark hizmeti, yemin töreninde ailelerin ihtiyaçlarını giderme, izin günlerinde moral motivasyon sağlama hizmetlerde bulunduk. 

26- Her yıl olduğu gibi bu yıl da duvar ve masa takvimlerimizi tüm üyelerimize eksiksiz bir şekilde ulaştıracağız. 

27- 2024 yılında ise üyelerimizin her birine 2 litrelik kaliteli termoslar dağıtarak sendikal dayanışmayı sadece sözde değil, somut şekilde hissettirdik. 

28- 2025 yılında da bu geleneği daha ileri taşıyarak tüm üyelerimize kabin boyu valiz dağıtmayı planlıyoruz. 

29- Yetkili sendika bilinci ile hareket ederek, itilen, kakılan, hor görülen, mobinge maruz kalan personellerimizin durumları ile yakından ilgilenerek acil müdahalede bulunduk. Örnek olması açısından vuku bulan olayların bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz: Merkez Yazısöğüt Köyü Cami İmam Hatibi İsa Göktaş hocamızın darp edilmesi. Sütçüler ilçesi Kesme Köyü Cami İmam Hatibi Samet Bekçi hocamızın evinin zorla basılması. Eğirdir ilçesi Serpil Köyü C. İmam Hatibi Muhammet Enes Günaydın hocamıza yapılan hakaret, tehdit. Sütçüler ilçesi Aşağı Yaylabel Cami İmam Hatibi Ahmet Cemal Sağsöz hocamızın darp edilmesi. Yunus Emre Camii Cami İmam Hatibi Ali Can Demir hocamıza yapılan tehdit ve fiziki müdahale. Eğirdir ilçesi Yunus Emre Camii imam hatibi Ali Can hocamıza yapılan hakaret, tehdit ve fiziki müdahaleyi yargıya taşıdık. 

"Diyanet-Sen abartıyor(!)" diyenlere son kez ve en açık ifadeyle… Hocalarımıza yapılan saldırılar karşısında hâlâ: "Abartılacak bir şey yok." "Kol kırılır yen içinde kalır." "Pireyi deve yapmayın " "Diyanet-Sen meseleyi büyütüyor." diyenlere açıkça söylüyoruz: Biz susmayacağız. Siz alışmış olabilirsiniz, biz ALIŞMADIK! Biz kabullenmeyeceğiz. Din görevlisinin dövülmesini, sövülmesini, tehdit edilmesini, hakarete uğramasını "normalleştiren" zihniyetin karşısında dimdik duruyoruz. Kimse kusura bakmasın: Bu olayların üstünü kapatmanıza, hafife almanıza, geçiştirmenize izin vermeyeceğiz. Hocalarımızın itibarı ayaklar altına alınırken sessiz kalmak; korkaklıktır, acizliktir, sorumsuzluktur. Diyanet-Sen bu zillete sessiz kalmayacaktır, kalmayacaktır, kalmayacaktır! 

Amasız, fakatsız, lâkinsiz üyelerimizin her daim yanı başında olmaya devam edeceğiz. Herkes sussa dahi, DİYANET-SEN hocalarımıza karşı yapılan haksızlıkları, hadsizlikleri ve zulümleri haykırmaya and içmiştir. Son iki yıldır tasarruf tedbirleri sebebiyle kayda değer bir atama yapılmamasına, 55 personelimizin naklen ilimizden ayrılmasına rağmen, üye sayımızı % 90,1 oranına yükselterek devasa bir artış kaydettik. Ve böylece Türkiye genelinde ulunan 94 şube içerisinde 5. sıraya yükselmiş olduk. 1120 personelimizin 920 si şuan sendikamızın üyesidir. Diyanet Sen'e en yakın olan sendikanın üye sayısı 65 dır. Tek sendika olma yolunda yaptığımız çalışmalar artık gerçekleşmiştir. Hayırlı olsun. Sizlere TEŞEKKÜR EDİYORUZ. Çok çalışıyoruz. 

Çalıştıkça başarıyoruz. Başardıkça sorumluluğumuz ve yükümüz daha da artıyor. Biz gönüllere dokunmak istiyoruz. Biz gönüllerin hocası, gariplerin hamisi olmak istiyoruz" dedi. 

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; "EMEĞİNİZE SAĞLIK" 

Programda görüş ve düşüncelerini aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında, Diyanet – Sen Isparta Şubesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; "Şube Başkanımız Mevlüt Tosun ve yönetimine teşekkür ediyor, emeklerinize sağlık diyorum" dedi. 

DİYANET – SEN ISPARTA ŞUBESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 24 

KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER; 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —