Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“ZİRVE BİZİM” ORTAK, İSTEMİYORUZ…

“ZİRVE BİZİM” ORTAK, İSTEMİYORUZ…

SPOR 17.02.2020 12:33:00 0
“ZİRVE BİZİM” ORTAK, İSTEMİYORUZ…
TFF. BAL ligi 7. Gurubunda 18 haftalık sabır, çile, mücadele ve azim ISPARTA’mıza nihayet liderliği getirdi ve mutlu sonun başlangıcıyla, bu hafta lig yeniden başladı. Bitime (8) hafta kalsa da, derbi maçta Karaman Belediyespor’u 1-0’la geçerek liderliği ele geçiren pembe-yeşilliler zirveye kuruldu. Bu muhteşem puan cetveli Isparta’mıza yakıştı ve sezon sonuna kadar devamını diliyoruz. Çünkü, biliyoruz ki, lider olmak kadar LİDER KALABİLMEK ÇOK önemlidir.
 
Evet. Yeni hocamız Turgut Kul’un göreve başlamasından sonra, evdeki ilk sınavı Pazar günü 8 derece sıcaklıkta, şahane bir zeminde ve 10 bin taraftar önünde oynandı. Bal ligi 7. Gurubun 2 il takımını karşı karşıya getiren dev derbide Isparta 32 spor, Karaman belediyesporu ağırladı. Hatay bölgesinden Erhan Kaya’nın başarısız bir yönetim gösterdiği maça Karaman’dan gelen 3 otobüslük seyirci gurubu maça renk katarken, ilk 45 dakikada Isparta 32 spor etkindi. Sağlı-sollu ataklarla rakibini bunalttı. 32 gençlik ve tüm Isparta taraftarının mükemmel desteklediği takımımız şaha kalktı. Ve maçın tam 30. Dakikasında kaptan Volkan’ın, Karaman defansı arkasına attığı nefis pası yakalayan sahanın yıldızlarından Enes İlhan Yüksel şahane bir vuruşla ağları havalandırdı. 1- 0 Gol stada bayram havası getirdi ve büyük coşku yaşandı. İlk devre Isparta 32 sporun başarısıyla bitti.
 
2. yarıda ise Karaman belediyespor maça çok asıldı. Oyunu sertleştiren, tekme tokat Isparta 32 sporluları sahanın her bölgesinde yıldıran, özellikle Volkan-Enes ve Nurettin’e çok sert fauller yapan Karaman’lılar hakem tarafından cezalandırılmayınca maç bir türlü kopmadı ve ani ataklar tehlikeli oldu. Ancak sahada rakip takımın beklemediği DEV KALECİ AYHAN ÖZTÜRK sahneye çıktı. % 100 3 net gol pozisyonunda uçarak, yerlere yatarak ve rakibe aman vermeyen Ayhan takımını ipten alan isim oldu. Helal sana Ayhan Öztürk. İşte görmek istediğimiz kaleci ve hareketler bunlar. Aynen devam, arkadaş… Maçın başka ilginç özelliği de, haftalar sonra sakatlığı geçen Emre Bozatlı’nın takıma dönmesiydi. Maçın 66. Dakikasında İbrahim Zeytin’in yerine oyuna giren Bozatlı, seyircimiz tarafından dakikalarca tezahürata maruz kaldı ve genç futbolcumuzu, seyirci adeta bağrına bastı.
 
Maçın 82. Ve 87. Dakikalarında Burhan Coşkun’la mutlak gol pozisyonlarına giren kırmızı-beyazlılar gol atma becerisi gösteremediler ve bu dakikalarda Isparta 32 spor kalecisi Ayhan’ın başarılı kurtarışlarını izledik. Ve sahada görevlerini eksiksiz yapan, pembe-yeşilliler ayakta alkışlandılar. Hatay bölgesi hakemleri maçı tam tamına 7 dakika uzattılar. Dakikalar bitmek bilmedi. Ancak kalede Ayhan Öztürk, defansta Efşan, orta alanda Enes, forvette ise Volkan’ın çalışkanlıkları sonuca topu adeta kalemizden uzak tuttular ve 97 dakika oynanan maç 1-0 ev sahibi Isparta 32 sporun üstünlüğüyle bitti. Son düdük 3 altın puan getirirken, liderlik koltuğunun da haftalar sonra geri alınması, (18 hafta sonra) demekti.
 
Zira Kestelspor, Konya Ereğlispor deplasmanında 1- 0 mağlup olmuştu. (Kısacık bir not: Enişte Hakan Hayati Karaca ile Bulut Akbaş gitti, Kestelspor bitti.) İşte bu haber, Isparta Atatürk stadında zafer coşkusu yarattı. Bal ligi 7. Gurupta zirvede pembe-yeşilli ISPARTA 32 SPOR vardı. Sahada ise erik dalı türküsüyle göbek havası vardı. Yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar sahanın her bölgesinde oyun havalarıyla göbek attılar. Karamanlılar da hayran hayran, Isparta’lıları izlediler. Çok renkli görüntüler yaşandı ve hem galibiyet hem de liderlik sevinci gerçekten görülmeye değerdi. Zafer sarhoşu olmak böyle bir şey olsa gerek. Sevinç sarhoşu desek daha doğru olacak, galiba. Bu olay kelimelerle anlatılmaz yaşamak gerekti. Ve yaşandı. Yaşamayanlar çok şek kaybettiler. Yukarıda yazdık bir kez daha yazalım. Lider olmak önemlidir elbette ancak LİDER KALABİLMEK çok daha önemlidir. Bizler, genç futbolcularımızın bu bilinçle maçlara hazırlanacaklarını, içeride ve dışarı da bu şuurla maçlara asılacaklarına inanıyoruz. Şayet şu Karaman maçındaki, hırs-azim-kararlılık ve başarma azmi Makü ve Kestel maçlarında olsaydı inanın şu an çok daha rahat bir konumda olur ligin sonunu getirirdik. Hayırlısı olsun, vardır bunda da bir hayır… Geldik, fikstür avantajının bir başka boyutuna. Bu hafta yine iç sahada (Sarayköysporu konuk edeceğiz. )
 
Bu rakip 2. Devre arası yaptığı transferlerle güçlendi. Asla hafife alınacak, küçümsenecek rakip değil. Ligin tehlikeli takımlarından biri. (Ortaca Belediyespor gibi. ) Çok dikkat lazım. Zirvede rahat etmek için Denizli ekibini aynen, Karaman maçında olduğu gibi devirip, yolumuza kayıpsız devam etmek zorundayız. Hele hele İlyas Barut’un da bu hafta cezası bitti ve takıma katılacağını hesaplarsak. Turgut Kul ve genç öğrencileri kendi saha ve seyircimizin önündeki bu şansı iyi değerlendireceklerine olan inancımız tamdır. Başkan Yazgan ve yöneticilerimiz de üzerlerine düşen maddi –manevi görevlerini yerine getireceklerdir. Lig defterine, lig tarihini yeniden yazmaya başladık. Emeği geçen herkese ve her kesime, emek-çile-fedakarlıközveri ve alın terlerinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Helal sana Isparta. Helal sana Isparta 32 spor Camiası. Rakiplere ise mesajımız şudur. “Biz bitti demeden hiçbir şey bitmiyormuş, değil mi?” Isparta size bunu öğretti mi? 18 hafta geride kaldı. Ve… Çok üzüldük, çok kahrolduk, şimdi ise sevinme zamanı. Amma her şey bitmedi daha. Bizim için lig şimdi başladı. Tek hedef var, zirvede kalıp, ligi şampiyon bitirmek. Haydi Cennet Isparta’mızın nadide takımı, Isparta 32 spor. Göster artık gücünü. 10 yıllık hasrete son ver ve profesyonel 3. Liglere, güller ve göller diyarından bir selam çak… Çünkü sen bunu, hak ediyorsun. Camiamız da hak ediyor.
Saygılarımızla.  

Anahtar Kelimeler: istemiyoruz ortak bizim zirve
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °