Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yeşil – Pembelilerin deplasmandan bir puanla dönmesine: Sevinelim mi? Üzülelim mi?

Yeşil – Pembelilerin deplasmandan bir puanla dönmesine: Sevinelim mi? Üzülelim mi?

SPOR 24.11.2019 21:59:00 0
Yeşil – Pembelilerin deplasmandan bir puanla dönmesine: 
Sevinelim mi? 
Üzülelim mi?
Ispartaspor, dün deplasmanda karşılaştığı Manavgat Belediyespor ile berabere kalarak şehre bir puanla döndü. Yeşil – Pembeli ekip, bu beraberlikle iki puan mı kaybetti, bir puan mı kazandı? Gerçek ise, takımın puan durumunda 2 sıra aşağıya inmesi ve liderle olan 2 puan farkın 4 puana çıkması oldu.
 
Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor’da Manavgat Belediyespor deplasmanından alınan puanın sevinci yaşanıyor. Yeşil – Pembeli ekip 90 dakika boyunca rakibi karşısında zaman zaman üstün bir oyun ortaya koysa da kalesindeki iki gole engel olmadı. 
MAÇIN HAKEMİ
ÖZÇİĞDEM ŞAŞIRTTI!
Maça Hakem Melis Özçiğdem’in verilmesi Ispartaspor camiasını bir hayli tedirgin etmişti. Ancak, Hakem Özçiğdem dünkü maçta Ispartaspor’u çileden çıkaracak hiçbir karar vermedi. Bilindiği gibi, iki sezon önce Isparta’daki iki maçta görevlendirilen Özçiğdem, verdiği tutarsız kararlarla taraftarların büyük tepkisini çekmiş ve futbolcuları da çileden çıkarmıştı. Aynı durum dünkü maçta yaşanmamış olması Ispartaspor camiasını sevindirdi.
TARAFTARLAR, TAKIMLARINI
DEPLASMANDA YALNIZ BIRAKMADI
Dün saat 14.00’de Manavgat ilçesinde Atatürk Stadında oynanan Manavgat Belediyespor – Ispartaspor maçını Isparta’dan 6 obüsle giden yaklaşık 300 Ispartalı taraftar da izledi. Taraftarlar maç boyunca takımlarına destek tezahüratlarında bulunarak takımlarının beraberliğinde büyük rol oynadılar.
GALİBİYETİ KORUYAMADI
Maça hızlı başlayan Ispartaspor, 8. dakikada Volkan Serim’in ayağından kazandığı golle 1 – 0 galip duruma geldi. Bu dakikada Yeşil – Pembelilerde Volkan aldığı topla sağ taraftan hızla ceza sahasına girdi. Çaprazdan ve kalecinin altından düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0 – 1. Ancak, Ispartaspor’un galibiyet sevince sadece 5 dakika sürdü. Ev sahibi ekip mağlup duruma düştükten sonra maçta üstünlüğüne el aldı. Maçın 13. Dakikasında ev sahibi ekip Manavgatspor’un kazandığı köşe atışında ceza sahasına gelen topa dokunan Onur Öztürk topu ağlara göndererek beraberliği sağladı: 1 – 1. Ev sahibi ekip, yine korner atışından ve adeta ilk golün kopyası niteliğinde bu defa Engin Ege’nin ayağından galibiyet golüne ulaştı: 2 – 1. İlk yarıda başka gol olmadı ve Ispartaspor soyunma odasına 2 – 1’li mağlubiyetle gitti.
İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Yeşil - Pembeli ekip, 57. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Enes İlhan Yüksel’in ayağından kazandığı golle eşitliği yakaladı: 2 – 2. Maçın ikinci yarısında her iki takım da zaman zaman birbirlerine üstün futbol ortaya koydular. Ispartaspor, kalan dakikalarda da mutlak gol pozisyonları yakaladı ancak değerlendiremedi. Maçta tarafların çabası başka gol getirmedi ve Ispartazspor, Manavgat Belediyespor deplasmanından 2 – 2’lik beraberlikle döndü.
YEŞİL – PEMBELİ EKİP
2 SIRA BİRDEN DÜŞTÜ
Yeşil – Pembeli ekip bu beraberlikle 17 olan puanını 18’e çıkartarak şampiyonluk yolunda zirve takibini sürdürdü. Fakat, lider Kestelspor deplasmandan farklı galip dönünce Ispartaspor ile lider Kestelspor arasındaki puan farkı 2’den 4’e yükseldi. Ayrıca, maçlarını kazanan Ortaca Belediyespor ile Akşehirspor da puan durumunda Ispartaspor’un üstüne çıkan takımlar oldu.  
GRUBUN DERBİSİ
BU HAFTA SONU
Öte yandan; Bölgesel amatör lig 7. gurupta bu hafta sonu son haftaların en formda takımı olan ve şuanda grupta 3. Sıraya kadar yükselen Ortaca Belediyespor ile Ispartaspor 1 Aralık Pazar günü Isparta Atatürk Stadında karşı karşıya gelecekler. Grubun derbi maçı niteliğindeki bu maç her iki takım için de çok büyük önem taşıyor.
BAL 7. GRUPTA 10. HAFTA MAÇ SONUÇLARI:
Sarayönü Bldspor 0-3 Kestelspor
Bucak Bld Oğuzhanspor 1-1 Ereğlispor
Çal Bldspor 4-1 Makü
Akşehirspor 4-0 Karaman Bldspor
Ortaca Bldspor 3-1 Yatağanspor
Manavgat Bldspor 2-2 Isparta 32 Spor
Kepez Bldspor 1-1 Sarayköyspor
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °