Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yeşil – Pembelilerde Düşüş Sürüyor… Play – Off’tan Vazgeçtik! Takımı Düşürmeyin Yeter!!!

Yeşil – Pembelilerde Düşüş Sürüyor… Play – Off’tan Vazgeçtik! Takımı Düşürmeyin Yeter!!!

SPOR 25.03.2021 15:09:00 0
Yeşil – Pembelilerde
Düşüş Sürüyor…
Play – Off’tan Vazgeçtik! 
Takımı 
Düşürmeyin 
Yeter!!!
Kendi sahasında ligin orta sıralarında bulunan ve ligin ilk yarısındaki maçta deplasmanda son saniye golüyle elinden kaçırdığı Elazığ Karakoçanspor ile karşılaşan Ispartaspor, ortaya koyduğu kötü futbolla rakibini yine yenemedi ve altın değerinde iki puan daha kaybederek Play – Off hedefindin uzaklaşıp lig düşme potasına doğru geriledi.
 
Misli 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Ispartaspor, ligde 27. Hafta maçında bugün sahasında Elazığ Karakoçanpor ile karşı karşıya geldi. Yeşil – Pembeli ekip sahasındaki maçta rakibiyle 2 – 2 berabere kalarak hem Play – off iddiasını tamamen yetirdi. Hem de şuanda içinde bulunduğu konum itibariyle lig düşme potasına doğru geriledi.  
TAKIMDA GOL ATACAK FUTBOLCU YOK!
ATILAN GOLLER PENALTIDAN GELDİ
Ispartaspor, her zaman olduğu gibi bugün de berabere kalarak altın değerinde iki puan kaybetti. Yeşil – Pembeli ekip, 1 – 0 önce geçtikten sonra skorun üzerine yatmanın cezasını iki gol üst üste yiyerek mağlup duruma düşmesiyle ödedi. Ispartaspor’un sezon başından bu yana ‘attığı golün üstüne yatma’ alışkanlığı aynen devam ediyor. Normal şartlarda gol atacak futbolcusu olmadığı için gol atmakta oldukça zorlanan Yeşil – Pembeli ekip her zaman olduğu gibi bugünkü maçta attığı iki golü de duran toptan yani penaltıdan buldu. Ispartaspor’u bugünkü maçta bir anlamda penaltılar kurtardı. Zira, Hakem maçtaki dört golün üçünde penaltı noktasını gösterdi. 3 penaltının 2’si Ispartaspor’un lehine verildiği için Yeşil – Pembeli ekip penaltılarla beraberliği, diğer bir deyişle bir puanı zor kurtardı.
PUAN DAĞITILIR…
İHTİYACI OLAN VARSA GELSİN…
Ispartaspor, geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda karşılaştığı ve ilk yarıda Isparta’da 2 - 1 mağlup ettiği düşme potasındaki Gölcükspor’a yine 1 – 0 önde götürdüğü maçta 3 – 1 mağlup olmuştu. Yeşil – Pembeli ekip, bugün de önde götürdüğü maçta yine mağlup turuma düştü ve beraberliği son dakikalarda kazandığı penaltı golüyle kurtardı.
1 – 0’LIK SKORUN NE KADAR TEHLİKELİ
OLDUĞUNU YAŞAYARAK BİR KEZ DAHA GÖRDÜ!
Bugün saat 14.00’te başlayan ve hafif karlı bir havada oynanan maçı izlemeye protokolden bu defa kimse gelmedi. Şeref tribününde sadece Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan vardı. Yeşil -  Pembeli ekip 1 – 0 öne geçtikten sonra ikinci golü atmak için çaba göstermeyince kalesinde önce beraberlik golünü ardından mağlubiyet golünü gördü. Mağlup duruma düştükten sonra ise maçın ilk dakikasında ortaya koyması gereken futbolu ortaya koymaya başlayıp beraberliği kurtarmak için sahada çırpınmaya başladı. Bu noktada şansı yaver gitti ve penaltıdan da olsa beraberliği kurtarabildi.
NURETTİN BİR TARAFA
TAKIMIN TAMAMI BİR TARAFA
Ispartaspor için hayati önem taşıyan ve mutlak galip gelmesi gereken bugünkü maçın ilk on dakikasında etkili bir futbol oynadıktan sonra maçtaki üstünlüğünü kaybetti ve maç iki denk gücün mücadelesine dönüştü. Yeşil – Pembeli ekip maçın 34. Dakikasında 3. Lig düzeyinde oynayan tek futbolcusu olan Nurettin Çakır’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı kullanan Serdar Ümit Deniz’in golüyle 1 – 0 önce geçti. Ancak, ilk yarı bu skorla bitecek sanılırken ilk yarının uzatma dakikalarında yani 45+4’üncü dakikasında Kalecinin büyük hatası nedeniyle rakibin kazandığı ve golle sonuçlandırdığı pozisyon sonrası durum 1 – 1’e geldi. Yeşil – Pembeli ekip, maçın ikinci yarısında gol atacak etkinlikte bir futbol ortaya koyamadığı için maçın 77’inci dakikasında kalesinde golü gördü ve 2 – 1 mağlup duruma düştü. Maçın 86. Dakikasında ise hakem Ispartaspor lehine bir penaltı daha verdi. Atışı kullanan Serdar Ümit Deniz bir kez daha ağları havalandırdı ve durumu 2 – 2’ye getirdi. Yeşil -  Pembeli ekip, gol attıktan sonra skoru daha da artırmak için çalışmak yerine skorun üzerine yatarak, rakibe saldırıp ikinci ve üçüncü golleri atarak rahatlamayı bir türlü beceremiyor. Bu da takıma puan kayıpları olarak dönüyor.
HAKAN ŞİMŞEK İLE
İLK PUANINI ALDI
Bugünkü maçın bir diğer özelliği ise, Ispartaspor’un Teknik Direktör Hakan Şimşek ile ilk puanını alması oldu. Zira, Şimşekli Ispartaspor ilk iki maçını kaybetti. Ancak, Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta hem oynadığı futbolla hem berabere kalarak ilerisi için taraftarlarına umut vadetmedi.
ŞİMŞEK, 2 FORVETİ
AYNI ANDA SAHAYA SÜRDÜ
Teknik Direktör Hakan Şimşek, bugünkü maçta transfer edildiğinden bu yana takımda oynayamayan Kemal Ünal ile son dakikalarda aldığı Bilal Çebi’yi sahaya sürerek maçı galibiyetle bitirmek istedi. Ancak, iki futbolcunun çabası da Ispartaspor’un golü bulmasına yeterli olmadı. Sürekli ilk 11’de sahaya çıkan futbolcuların bir türlü gol atamaması nedeniyle önümüzdeki maçlarda bu iki futbolcunun direkt ilk 11’de sahaya çıkması gerekecek herhalde.
PLAY – OFF
HEDEFİ DE BİTTİ!
Ispartaspor, bugünkü maçtan altın değerinde iki puan kayıpla ayrılarak, üç hafta önce çıktığı Play – Off grubuna geri dönme şansını da zora bitirdi. Zira, son haftalarda sürekli puan kaybeden Yeşil – Pembeli ekip hızla alt sıralara doğru geriliyor.
YALOVASPOR’A GİDİYOR
Ispartaspor önümüzdeki hafta lig sonuncusu Yalovaspor’a gidiyor. Lig sonuncusu deyince ‘Ispartaspor bu maçı alır gelir’ diye düşünmeyin. Zira, ligin ilk yarısında ligin başından beri 7 haftadır bir galibiyeti bile olmayan Yalovaspor, Ispartaspor’u Isparta’da mağlup ederek ilk galibiyetini almıştı. Önüne gelenin mağlup ettiği Yalovaspor’un haftalardır bir anlamda futbol oynamayan Ispartaspor’u yenmesi zor olmayacaktır.  
 
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Sinan Dereci, Soner Akgün, İsmail Ertunç
ISPARTASPOR:  Murat Can Yıldız, Batuhan Demirel (dk.87 Kemal Ünal), Emir Kaan Gültekin, Serdar Ümit Deniz, Efşan Geçgin, Nurettin Çakır, Mustafa Diler (dk.87 Bilal Çebi), Mustafa Eraslan, Bekir Karadeniz (dk.59 Semih Üstün), Arif Birşen (dk.72 Mustafa Acar), Emre Fırtına.
ELAZIĞ KARAKOÇANSPOR: Ömer, Mehmet (dk.46 Ahmet), Burak Altıngök, Hüseyin (dk.83 Burak Özbakır), Muhammed, (dk.88 Ömer), Kaan, Umutcan (dk.68 Ahmet Fatih), Fatih, Seyid, Batuhan, Burak Kavlak.
GOLLER: Dak. 34 ve 86 Serdar Ümit Deniz (penaltı), dk. 45+3 Muhammed Sak (penaltı), dk. 77 Ahmet Can (Elazığ Karakoçanspor)
S. KARTLAR: Efşan, Arif (Isparta), Ömer, Burak, Fatih (Karakoçan)
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak.26: Konuk ekip Elazığ Karakoçanspor atağında Ispartaspor ceza sahasında oluşan karambolde Mehmet kafa şutu ile topu kaleye gönderdi. Top kaleci Murat Can’da kaldı.
Dak. 34: Ispartaspor aradığı gole bu dakikada kavuştu. Tamamen orta saha şeklinde geçen ve topun rakip kalelere fazla gitmediği maçta, nadir gelişen Ispartaspor atağında Nurettin aldığı topla sağdan hızla Elazığ ceza sahasına girdi. Sıfıra kadar inip ortasını açmaya hazırlanırken kendisini yerde buldu. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Serdar Ümit Deniz topu ağlara gönderdi: 1 – 0.
Dak. 45+4: Hakem ilk yarının sonunda 4 dakika uzatma verdi. Uzatma dakikalarının sonuncusu oynanırken Ispartaspor ceza sahasında oluşan pozisyonda havalanan topu Kaleci Murat Can rahatlıkla alabilecekken elinden kaçırdı. Ortada kalan topa rakip vurdu. Top Mustafa Eraslan’ın eline çarpınca hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Bu defa penaltıyı kullanan konuk ekip Elazığı Karakoçanspor, Muhammed Sak’ın golüyle beraberliği yakaladı: 1 – 1.
Bu golün ardından hakem ilkyarıyı bitiren düdüğünü çaldı ve Yeşil – Pembeli ekip ilk yarı sonunda soyunma odasına 1 – 1’lik beraberlikle gitti.
Dak. 48: Konuk ekip Karakoçanspor ikinci yarıya hızlı başladı. Bu dakikada Hüseyin Fıstıkçı aldığı topla sol taraftan hızla Ispartaspor ceza sahasına girdi vuruşunda ağlara giden topu Kaleci Murat Can son anda kornere çelerek gole izin vermedi.
Dak. 57: Yine Karakoçanspor atağında bu defa Seyid Ahmet çaprazdan ceza sahasına girdi vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
Dak.70: Ispartaspor’un, Karakoçanspor ceza sahasının solunda kazandığı serbest atışı Serdar Ümit Deniz kullandı. Karakoçanspor ceza sahası içinden kaleyi paralel geçen topa kimse ayak koyamayınca Ispartaspor mutlak bir golden oldu.
Dak. 77: Ispartaspor’da soğuk duş etkisi yaratan gol bu dakikada geldi. Durum 1 – 1 devam ederken, Karakoçanspor Ispartaspor ceza sahası çaprazından bir serbest atış kazandı. Kaan Güdü’nün kullandığı atışta Ispartaspor ceza sahasına gelen topa defans müdahale edemeyince arka  direkte bekleyen Ahmet Can Arık düzgün bir kafa şutuyla topu ağlara gönderdi: 1 – 2.
Dak. 86: Mağlup duruma düşünceye kadar sanki galipmiş gibi vasat futbol oynayan ve oyunu rölantiye alan Ispartaspor, mağlup duruma düşünce can havliyle rakip sahaya giderek gerçek futbolunu oynamaya ve en azından beraberliği kurtarmanın derdine düştü. Maçın bu dakikasında soldan yapılan ortaya yükselen Emir Kaan Gültekin’e kaleci tarafından faul yapılınca maçın hakemi bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı yine Serdar Ümit Deniz kullandı ve durumu 2 – 2’ye getirerek adeta Ispartaspor’u ipten aldı.
Dak. 90+4: Hakem maçı 6 dakika uzattı. Ancak, Yeşil – Pembeli ekip bu dakikalarda da rakibine gol atma becerisini gösteremeyince maç 2 – 2 beraberlikle sona erdi.
3. LİG 3. GRUPTA 22. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Elazığ Karakoçan: 2 – 2
Altındağspor – Çatalcaspor: 1 – 1
Erbaaspor – Yalovaspor: 2 – 0
Erokspor – Gölcükspor: 3 – 2
İçel İ.Y. – Çarşambaspor: 1 – 0
Osmaniyespor – Cizrespor: 0 – 0
Batman Petrol – Somaspor: 2 – 0
Şile Yıldız – Arhavispor: 0 – 1
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °