Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil – Pembeliler, Zorlu Urfa Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Demekki İsteyince Oluyormuş

Yeşil – Pembeliler, Zorlu Urfa Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Demekki İsteyince Oluyormuş

SPOR 22.11.2021 12:21:00 0

Yeşil – Pembeliler, Zorlu Urfa Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor;  
Demekki
İsteyince 
Oluyormuş
Karacabey maçı öncesi adeta çöküşe geçen ve son oynadığı 4 maçın 3’ünden mağlubiyetle, 1’inden de beraberlikle ayrılarak 10 puan kaybeden Ispartaspor’a adeta sihirli bir el değdi. Yeşil – Pembeli ekip sahasında Karacabey Belediyespor maçını farklı skorla kazandıktan sonra dün de ligde haftanın en zor maçlarından olan Şanlıurfaspor’u deplasmanda 2 – 0 mağlup ederek zirveye ortak oldu.
 
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, hem haftayı 3 puanla kapatmanın hem grubun dört maç sonra gelen ‘iyi futbol’ oynamanın mutluluğunu yaşıyor.
ISPARTASPOR
DEPLASMANDAN
ÜÇ PUANLA DÖNÜYOR
Geçtiğimiz haftayı grubun zayıf takımlarından Karacabey Belediyespor’u farkıl mağlup ederek kapatan Ispartaspor, ligin 14. Haftasında ligde grubun şampiyonluk adaylarından Şanlıurfaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.
O ZAMAN ISPARTASPOR
NEDEN ÜST ÜSTE MAĞLUP OLDU?
Teknik Direktör Tarık Söyleyici ile yolların ayrılması ve takımın başına Murat Yılmaz’ın getirilmesinin ardından Ispartaspor’a adeta sihirli bir el değdi. Yeşil – Sezona fırtına gibi giren ve daha sonra Karacabey maçı öncesi adeta çöküşe geçerek sahada tel tel dökülen ve son oynadığı 4 maçın 3’ünden mağlubiyetle, 1’inden de beraberlikle ayrılarak 10 puan kaybeden Ispartaspor’a adeta sihirli bir el değdi. Yeşil – Pembeli ekip sahasında Karacabey Belediyespor maçını farklı skorla kazandıktan sonra dün de ligde haftanın en zor maçlarından olan Şanlıurfaspor’u deplasmanda 2 – 0 mağlup ederek zirveye ortak oldu. Bu durum, ‘Madem takım bu kadar güzel oynuyordu, birisi son sıradaki takım olmak üzere üç maç üst üste neden yenildi?” sorularını gündeme getirdi.
ESKİŞEHİRSPOR’A
BİLE YENİLMİŞLERDİ!
Bilindiği gibi, Ispartaspor ligin 7. Haftasında oynanan ve Ispartaspor’un deplasmanda 1 – 0 kazandığı Uşakspor maçına kadar son derece güzel futbol oynarken, Uşakspor maçından 4 gün sonra oynanan ve Türkiye Ziraat Kupası 3. Tur maçı olan Bodrumspor maçı ile takımda çöküş ve mağlubiyetler serisi başlamış ve takım sırasıyla ligin sekizinci haftasında sahasında Kırşehir Belediyespor ile 0 – 0 berabere kaldıktan sonra ligin orta sıralarında bulunan Nazilli Belediyespor’a deplasmanda 2 – 0, ligin dokuzuncu haftasında kendi saha ve seyircisi önünde yine ligin orta sıralarında bulunan Ankara Demirspor’a 1 – 0 ve ardından ligin dibine demir atmış olan gidenin 3, gelenin 5 çektiği Eskişehirspor’a 2 – 1 mağlup olarak Yeşil – Pembeli camiada büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı.
TAKIM ESKİ
GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ
Ancak, takım Teknik Direktör Tarık Söyleyici ile yolların ayrılmasının ardından ligin başındaki o etkili, basan ve iyi futbol oynayan haline geri döndü ve birisi Şanlıurfa deplasmanı olmak üzere iki maçını üst üste kazanmayı başardı.
SEZON BOYUNCA
GOL ATAMAYANLAR
GOL İÇİN SIRAYA GİRDİ
Takım sezon öncesindeki durumuna geri dönmekle kalmadı, sezon başında alınan ve ligin 13. Haftasına kadar bir tane bile gol atamayan forvet oyuncular adeta gol atmak için sıraya girdi. Bu futbolculardan birisi olan Embiya, geçen hafta Karacabey Belediyespor’a bu sezonda kendisinin ilk golünü atarken, aynı futbolcu dün de boş geçmedi ve Ş. Urfaspor ağlarını havalandırdı. Bu futbolcuların bundan sonraki maçlarda da aynı son iki maçtaki gibi üstün performansının devam etmesini diliyoruz.
Dün saat 13.00’de Şanlıurfa GAP Stadyumunda başlayan maç, zaman zaman ev sahibi ekibin tek kale oynamasına karşın, konuk ekip Ispartaspor’un kontrolünde geçti.
ISPARTASPOR’A GALİBİYETİ GETİREN
GOLLER AÇIKALIN VE AYYILDIZ’DAN GELDİ
Maçın hakem triosunun başarılı bir yönetim gösterdiği maçta, ilk yarı takımların karşılıklı atakları ile geçti ve ekipler birbirine gol atmaya muvaffak olamayınca ilk yarı 0 – 0 golsüz sona erdi.
Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Ispartaspor maçın 50. Dakikasında Said Can Akalın’ın kaydettiği golle 1 – 0 öne geçti. Bu dakikadan sonra rakip Urfaspor gol için Ispartaspor kalesine yüklenince Ispartaspor da gol yemek için defansa çekildi ve maçın son yarım saati Ispartaspor’un sahasında geçti. Buna rağmen sağlam defans yapan Yeşil – Pembeli ekip rakibinden gol yemedi. Ev sahibi ekip maçın son dakikalarında defans güvenliğini iyice bırakıp gol için Ispartaspor kalesine yüklendiği dakikalarda maçın 90+1. Dakikasında Ispartaspor, geliştirdiği kontratakla Embiya Ayyıldız ile durumu 2 – 0’a getirdi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve maç Ispartaspor’un 2 - 0 üstünlüğü ile sona erdi. Yeşil – Pembeli ekip bu sonuçla son derece önemli olan Şanlıurfaspor deplasmanından altın değerinde 3 puanla döndü.
 ISPARTASPOR
2. SIRAYA YÜKSELDİ
Geçen hafta aldığı galibiyetle düştüğü 10. Sıradan 5. Sıraya yükselen Ispartaspor, dünkü galibiyetle 2 sıra birden yükselerek grupta 2. Sıraya yerleşti. Yeşil – Pembeli ekip, 18 olan puanını 21’e çıkardı.
KIRKLARELİSPOR
GELİYOR
Yeşil – Pembeli ekip, 27 Kasım Cumartesi günü oynanacak olan 15. Hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde ligin orta sıralarında bulunan Kırklarelispor ile karşılaşacak. Söz konusu maç Cumartesi günü Isparta Atatürk Stadyumunda saat 13.00’te başlayacak.  
2. LİG BEYAZ GRUPTA 14. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Şanlıurfaspor – Ispartaspor: 0 – 2
Amedspor – 1922 Konyaspor: 4 – 3
Eskişehirspor – Pendikspor: 0 – 1
Karacabey Beld. – Akhisarspor: 3 – 0
Ankara Demir – Uşakspor: 0 – 0
Kırklarelispor – Tarsus İ.Y. : 2 – 0
Pazarspor – 24Erzincanspor: 2 – 4
Nazilli Beld. – Kırşehir Beld.: 2 – 1

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °