Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil - Pembeliler, Zorlu Pendik Engelini Aşamadı; Bu defa Olmadı Ispartaspor

Yeşil - Pembeliler, Zorlu Pendik Engelini Aşamadı; Bu defa Olmadı Ispartaspor

SPOR 10.10.2021 20:02:00 0
Yeşil - Pembeliler, Zorlu Pendik Engelini Aşamadı; 
Bu defa 
Olmadı 
Ispartaspor
Kendi saha ve seyircisi önünde Pendikspor ile karşılaşan Ispartaspor, sezon başından bu yana ortaya koyduğu etkili futbolu bu defa Pendikspor karşısında yapamadı ve sahadan mağlup ayrılarak ilk mağlubiyetini aldı. Hakem triosunun da rezalet bir yönetim gösterdiği maçta Yeşil – Pembeli ekip Burak Aydın’ın 66. Dakikada kırmızı kart görmesi nedeniyle maçın son yarım saatini 10 kişi oynadı.   
 
ISPARTASPOR 6 HAFTADIR SÜRDÜRDÜĞÜ
NAMAĞLUP ÜNVANINI KAYBETTİ
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin yedinci maçında ilk mağlubiyetini aldı. Isparta Atatürk Stadyumunda grup lideri Pendikspor ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, lig başından bu yana en iyi şekilde uygulamayı başardığı ‘oyun disiplini ve ‘takım ruhu’ anlayışını bugünkü maçta gösteremedi ve rakibi karşısında başarısız olarak maçtan yenilgiyle ayrıldı. Ispartaspor’un bugünkü maçta diğer maçlardaki ideal 11’inden farklı bir kadroyla sahaya çıkması dikkat çekti. Ancak, ilk defa ilk 11’de sahaya çıkan futbolcular Pendikspor karşısında hiçbir varlık gösteremediler. Diğer bir deyişle Teknik Direktör Tarık Söyleyici’nin kendilerine verdiği imkanı iyi kullanamadılar. Konuk ekip Pendikspor ise, geçen hafta kırmızı kart görmesi nedeniyle bugünkü maçta oynamayan gol kralı golcüsü Serdar Deliktaş’ın yokluğuna rağmen Isparta gibi zorlu deplasmandan 3 puanla dönmenin mutluluğunu yaşadı.
TARAFTARLAR ÜZERLERİNE
DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPTI
Bugün saat 19.00’da Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ve diğer protokol üyeleri izledi. TFF kararı gereği 10 bin kişilik Atatürk Stadının yüzde 50 kapasite ile alınan seyirciler, bu defa maça gereken ilgiyi gösterdiler ve 5 bin kişilik stada girme kapasitesine ulaştılar.
ISPARTASPOR’A BU DEFA  
BURAK AYDIN DA ÇARE OLAMADI
Ispartaspor’un golcü futbolcusu Burak Aydın bugünkü maçta istediği gole ulaşamadı. Bu da yetmezmiş gibi, maçın hakeminin taraflı yönetimi yüzünden maçın 66. Dakikasında çift sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Diğer taraftan, Santrafor Gökdeniz Varol da sezon başından bu yana ilk 11’de sahaya çıkma imkanı bulmasına rağmen ligin yedinci haftasında da gol atma becerisini gösteremedi. Bu futbolcunun henüz golü bulunmuyor. Bu maçta ilk defa ilk 11’de sahaya çıkan Embiya Ayyıldız ve Ertuğrul Kurtulmuş da varlık gösteremediler.
HAKEM TRİOSUNDAN
REZALET YÖNETİM!
Sezon başından bu yana hemen hemen her maçta hakem sorunu yaşayan Ispartaspor, bugünkü Pendikspor maçında da aynı sorunu yaşadı.  Maçı yöneten Kayseri Bölgesi Hakemlerinden Necati Selçuk Şahin ve yardımcılıkları ile dördüncü hakem çok kötü bir yönetim ortaya koydular. Maçın orta hakemi adeta Ispartaspor’u 10 kişi bırakmak için sarı kartları leblebi gibi kullanırken, Pendiksporlu futbolculara ilk yarıda bir tane bile kart göstermedi. Hakem Necati Selçuk Şahin, Ispartaspor’u 10 kişi bırakma amacına maçın 66. Dakikasında ulaştı ve Burak Aydın’ı uydurma bir ikinci sarı kart göstererek oyundan attı.
Maçın 4. Hakemi ise oyuncu değişikliğinde tabelayı bile doğru kullanamazken, şov yapan Pendispor Teknik Direktörünü görmezden gelip, Ispartaspor Yardımcı Antrenörü Gökhan Çelebil ile uğraştı.
TEKNİK DİREKTÖR TARIK
SÖYLEYİCİ MAÇI TRİBÜNDEN İZLEDİ
Tarsus maçının uzatma dakikalarında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç yedek kulübesine ve soyunma odasına girmeme cezası verilen Teknik Direktör Tarık Söyleyici ise maçı tribünden izlemek zorunda kaldı.
TARSUS MAÇI HAKEMİ
YÜZÜNDEN CEZA GELMİŞTİ
Bilindiği gibi, iki hafta önce Isparta’da oynanan maçta Tarsuslu futbolcunun Ispartasporlu Şamil’i adeta biçmesine rağmen ve ardından çıkan olaylara rağmen maçın hakemi Tarsuslu futbolcuyu direkt olarak kırmızı kart göstererek oyundan atması gerekirken, sarı kart göstermekle yetinmiş, hakem bununla da kalmayıp olayları yatıştırmaya çalışan ve hatta bir de rakip oyuncudan yumruk yiyen Teknik Direktör Tarık Söyleyici’yi kırmızı kartla tribüne göndermişti. Hakemin bu kırmızı kartı yüzünden Teknik Direktör Tarık Söyleyici’ye 2 maç ceza verildi. Diğer maçlar ve bugünkü maçta da olduğu gibi yaşanan bu hakem skandallarına yönetimin bir çare bulması ve Ankara nezdinden lobi yapması isteniyor.
KAZANSAYDI LİDER OLACAKTI
Ispartaspor, bugünkü mağlubiyetle 11 puanda kaldı. Yeşil – Pembeli ekip alttaki rakiplerin de puan kaybetmesiyle 4. Sıradaki yerini korudu. Ancak, üstteki takımlarla puan farkı açıldı. Ispartaspor, bugün galip gelmiş olsaydı grup lideri olacaktı. Zira, Pazarspor ve Amedspor takımları berabere kaldılar.
UŞAKSPOR DEPLASMANINA GİDECEK
Ispartaspor gelecek hafta Uşakspor ile deplasmanda karşılaşacak. 
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Necati Selçuk Şahin, Harun Terin, Muhammet Oğuzhan Öztaş. ISPARTASPOR: Alp Arda, Şamil Başaran, Burak Aydın, Kadir Turhan, Embiya Ayyıldız, Ertuğrul Kurtulmuş, Mustafa Diler (dk.74 Mahmut Altınkaya), Gökhan Yılmaz, Arif Birşen, Mustafa Acar (dk. 84 Gökhan Aksu), Gökdeniz Varol (dk.62 Taner Gümüş).
PENDİKSPOR: Haydar, Abdurrahman, Görkem, (dk.85 Volkan), Onur, (dk.75 Burak), Kerem, Serdar, Zahit (dk.85 Osman), Erman, Uğur (dk.73 Bekir), Mesut, Tarık.
GOL: Dak. 60 Zahit (Pendikspor)
S. KARTLAR: Burak, Mustafa, Mahmut (Isparta), Uğur, Bekir (Pendik)  
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak 21: Ispartaspor’un sol çaprazdan kazandığı faul atışını Arif Birşen kullandı. Bu futbolunun vuruşunda top üstten auta gitti.
Maçın ilk yarısında tarafların çabaları gol getirmedi ve takımlar soyunma odasına 0 – 0’lik skorla gittiler.
Dak. 60: Ispartaspor bu dakikada büyük bir şok yaşadı. Gelişen Pendikspor atağında soldan ceza sahasına giren Mesut, sıfıra kadar indi ve yerden altı pas içinde çıkardığı topu Zahit kafa vuruşu ile ağlara gönderdi: 0 – 1. Bu golde Ispartaspor defansının topu sadece izlemesi dikkat çekti.
Dak. 64: Oyuna ikinci yarıda giren Taner Gümüş’ün ceza sahası çaprazından yerden şutu yan direğin dibinden ağlara giderken kaleci son anda kornere çeldi. Kornerden ise sonuç çıkmadı.
Dak. 66: Pendikspor yarı sahası içindeki ikili mücadelede Pendisporlu futbolcu kendini yerde buldu. Maçın hakemi Burak Aydın’a önce ikinci sıra ardından kırmızı kart göstererek oyundan attı. Ispartaspor maçın kalan 24 dakikasında 10 kişi ile mücadele etmek zorunda kaldı.
Dak. 83. Embiya Ayyıldız’ın ceza sahası önünden yerden çektiği şut yan direğin dibinden auta çıktı.
Hakem maçı 7 dakika uzattı. Ispartaspor, maçın kalan dakikalarında olduğu gibi uzatma dakikalarında da istediği gole ulaşamayınca maç 1 – 0 Ispartaspor’un mağlubiyetiyle sona erdi. Yeşil – Pembeli ekip bu mağlubiyetle ilk yenilgisini aldı.
2. LİG BEYAZ GRUPTA 7. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Pendik: 0 – 1
24Erzincan – Kırşehir Beld.: 1 – 1
Pazarspor – Kırklarelispor: 1 – 1
1922 Konyaspor – Nazilli Beld.: 1 – 1
Zon. Kömürspor – Eskişehirspor: 3 – 1
Buca 1928 – Ankara Demirspor: 2 – 1
Amedspor – Ş. Urfaspor: 2 – 2
Tarsus İ.Y. – Uşakspor: 1 – 1

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °