Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil – Pembeliler Turu 2. Maça Bıraktı; Avantaj mı? Dezavantaj mı?

Yeşil – Pembeliler Turu 2. Maça Bıraktı; Avantaj mı? Dezavantaj mı?

SPOR 15.05.2021 20:06:00 0
Yeşil – Pembeliler Turu 2. Maça Bıraktı; 
Avantaj mı?
Dezavantaj mı?
3. Lig 3. Grupta Play – Off Yarı Final ilk maçında kendi sahasında Esenler Erokspor takımıyla karşı karşıya gelen Ispartaspor, sahadan 0 – 0 golsüz beraberlikle ayrılarak final turuna yükselmeyi ikinci maça bıraktı. İki takımın da ‘rolantide’ oynadığı maçın rövanşında Ispartaspor’un ve o maçta ev sahibi olacak olan Erokspor’un nasıl bir futbol ortaya koyacağı merakla bekleniyor.
 
AVANTAJ MI? DEZAVANTAJ MI?
Misli.com 3. Lig 3. Grupta Isparta’yı temsil eden ve ligi 4. Sırada tamamlayarak Play – Off grubuna kalan Ispartaspor, bugün Play – Off Yarı Final ilk maçında kendi sahasında Esenler Erokspor ile karşılaştı. Maçın ilk 10 dakikasında rakibine göre daha üstün ve baskılı bir futbol ortaya koyan Yeşil – Pembeli ekip, daha sonra bu üstünlüğünü kaybetti. Maçın ilk 10 dakikası ile son 10 dakikası haricinde maç iki denk kuvvetteki takımın maçı şeklinde ve ‘rolantide’ geçti. Kendi sahasında golsüz berabere kalan Ispartaspor’un sahadan avantajlı mı yoksa dezavantajlı mı ayrıldığı ise ikinci maçta belli olacak. Zira, bilindiği gibi Yeşil – Pembeli ekip Play – Off ilk maçında da İçel İdmanyurduspor ile aynı şekilde sahasında 0 – 0 kalmış ve deplasmanda 2 gol atarak 2 – 2’lik beraberlikle turu geçmişti. Aynı durumun yarı final maçında yani Esenler Erokspor ile İstanbul’da yapılacak maçta tekrarlanıp tekrarlanmayacağını zaman gösterecek.
TARAFTARLARDAN DESTEK
Isparta Atatürk Stadyumunda bugün saat 20.30’da başlayan ve Misli.com’dan da naklen yayınlanan maçı yöneticiler ile stada giriş yasağı nedeniyle az sayıda taraftar izledi. Taraftarlar 90 dakika boyunca takımlarını destekledi.
‘ORTAYA KARIŞIK’ FUTBOL
Ispartaspor, bugünkü maça çok hızlı başladı. Öyle ki, Yeşil – Pembeli ekibin maçın 3. Dakikasında bir topu direkten döndü. Ispartaspor ilk 10 dakika rakip kaleyi abluka altına almasına rağmen golü bulamadı ve rakip takım ilerleyen dakikalarda maçta dengeyi sağladı ve bu durum karşılıklı ataklar ve denk iki takımın mücadelesi şeklinde 80. Dakikaya kadar orta saha mücadelesi şeklinde devam etti. Maçın son 10 dakikasında ise her iki takım da tekrar hareketlenerek gol için rakip takımların kalesine inmeye başladı. Ancak, Ispartaspor’un bu çabası da gol getirmedi ve maç aynı Play – Off çeyrek final ilk maçında olduğu gibi 0 – 0 golsüz berabere sona erdi. Şimdi merak edilen, konuk takım Esenler Erokspor’un bu maçın rövanşında bugünkü gibi vasat bir futbol mu oynayacağı veya saha avantajını da iyi kullanarak Ispartaspor kalesine yükleneceği konusu.
ISPARTASPOR GOL YEMEDİ ANCAK…
Evet, Ispartaspor tur maçlarında sahasında ‘gol yememe’ özelliğini korudu ve bugünkü maçı gol yemeden bitirdi. Fakat, Yeşil – Pembeliler saha avantajına rağmen rakiplerine gol de atamadılar. Dolayısıyla, Ispartaspor’un finale kalabilmesi için rövanş maçında mutlaka ve mutlaka gol atması gerekiyor.
RÖVANŞ MAÇI 19 MAYIS’TA
Ispartaspor bugünkü maçın rövanşını diğer bir deyişle Play – Off Yarı Final ikinci maçında rakibi ile 19 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da karşı karşıya gelecek.
YARI FİNAL MAÇLARINDA
İKİ TAKIM GALİP
Öte yandan; 3. Lig Play – Off Yarı Final müsabakaları çerçevesinde bugün 4 maç oynandı. Gündüz saat 16.00’da başlayan karşılaşmalarda Bursa Yıldırımspor, 68 Aksaray Belediyespor’u deplasmanda 1 - 0 mağlup ederken, Bucaspor da Malatya Yeşilyurtspor’u deplasmanda 2 – 1 mağlup etme başarısı göstererek turu geçme noktasında büyük avantaj yakaladılar. Yarı final maçlarında Ispartaspor ile Esenler Erokspor 0 – 0 berabere kalırken, Fethiyespor ile İskenderunspor 1 – 1’lik beraberlikle sahadan ayrıldılar.  
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °