Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yeşil – Pembeliler İlk Yarıda 7 Galibiyet Elde Etti; İşte Ispartaspor’un İLK YARI Karnesi

Yeşil – Pembeliler İlk Yarıda 7 Galibiyet Elde Etti; İşte Ispartaspor’un İLK YARI Karnesi

SPOR 18.01.2021 08:26:00 0
Yeşil – Pembeliler İlk Yarıda 7 Galibiyet Elde Etti; 
İşte Ispartaspor’un
İLK YARI
Karnesi
3. Lig 3. Grupta mücadele eden Ispartaspor, ilk yarı maçları sonunda oynadığı 16 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak ilk yarıyı 26 puanla kapattı. Yeşil – Pembeliler böylece liderliği 9 puan, Play – Off içinde yer almayı ise 2 puanla kaybetmiş oldu.
 
Türkiye Futbol Federasyonu Misli.com 3. Lig 3. Klasman Grubunda 2020 – 2021 sezonunun ilk yarısı 6 Ocak 2021 Çarşamba günü oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Ispartaspor, ilk yarının son maçında deplasmanda oynadığı Somaspor karşılaşmasından 3 – 0 mağlup ayrıldı.
ÇOK TALİHSİZ BİR
SEZON GEÇİRİYORUZ
2020 Yılının Mart ayında Türkiye’ye gelen Koronavirüs pandemisi bu sezon futbolu adeta biçti ve yerle bir etti. Zira, bu salgın hastalık nedeniyle TFF tüm maçları bir ara kısmen seyircili oynatsa da mecburen seyircisiz oynatma kararı aldı. Sezon başından beri hiçbir maça taraftarlar gönül rahatlığı ile girip tribünleri doldurup takımlarını maalesef destekleyemediler. Ancak, TFF bu yılın Mart ayında pandeminin durumuna gire maçları seyircili oynatabileceğini açıkladı.  
ISPARTASPOR LİGE
MAĞLUBİYETLE BAŞLADI
Ispartaspor lige, klasman grubunu şampiyonluk hedefiyle girdi. Ispartaspor’un da bulunduğu 3. Lig 3. Grupta sezon 20 Eylül 2020 Pazar günü başladı. Lige Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu ile giren Ispartaspor, ilk maçını kendi sahasında Karşıyaka ile yaptı. Yeşil – Pembeli ekip, bu maçtan 2 – 1 mağlup ayrılarak lige şampiyonluk parolasıyla giren bir ekip olduğu için taraftarlarını daha ilk haftada büyük hayal kırıklığına uğratarak başladı.
İKİNCİ HAFTA DA YENİLDİ!
Ispartaspor ligin ilk yarısında özellikle ilk haftalarda oynadığı maçlarda aldığı skorlarla şampiyonluk hedefinden uzak bir görüntü çizdi. Zira, Yeşil – Pembeli ekip, ilk dört haftada hiç galip gelemedi. Ligin ikinci haftasında deplasmanda Batman Petrolspor ile karşılaşan ve sahadan 3 – 1’lik skorla mağlup ayrılan Ispartaspor, sezonun da ilk iki haftasını yenilgiyle kapatarak lige çok kötü bir başlangıç yapmış oldu.
SADİ TEKELİOĞLU
İLE YOLLAR AYRILDI
Ispartaspor, tüm liglerde sezonun en erken Teknik Direktör değiştiren takımı ünvanına sahip oldu. Zira, Yeşil – Pembeli ekip, ilk iki hafta üst üste gelen yenilgilerin ardından Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu ile yollarını ayırdı ve Tekelioğlu’nun yerine Hakan Karaca’yı getirdi.
YÜKSELİŞ BEŞİNCİ
HAFTADAN İTİBAREN BAŞLADI
Ligin üçüncü haftasında ise kendi sahasında oynadığı İçel İdmanyurduspor ile 0 – 0 golsüz berabere kaldı. Yeşil – Pembeli ekip ligin dördüncü haftasında ise deplasmanda Şile Yıldızspor ile 1 – 1 berabere kalarak 2 puan daha kaybetti. Böylece Ispartaspor, ilk dört haftada sadece ve sadece 2 puan toplayabildi ve şampiyonluktan uzak bir grafik çizdi. Ispartaspor, ancak ligin beşinci haftasında rahat bir nefes alabildi ve sahasında oynadığı Altındağspor’u 4 – 0 mağlup etti ve Yeşil – Pembeliler bu haftadan itibaren yükselişe geçti. Ispartaspor, ligin altıncı haftasında deplasmanda Osmaniyespor’u 2 – 1’lik skorla geçti. Ispartaspor, yedinci haftada sahasında karşılaştığı Erbaaspor’u 2 – 0 mağlup ederken, fikstür gereği ligin sekizinci haftasında da yine sahasında oynadı ve bu defa Gölcükspor’u 2 – 1 mağlup etti. Ispartaspor daha sonra ligin dokuzuncu haftasında büyük bir talihsizlik yaşadı. Zira, deplasmanda karşılaştığı Elazığ Karakoçanspor karşısında uzun süre maçı önde götürmesine rağmen maçın 90+8’inci dakikasında yediği golle sahadan 1 – 1’lik skorla ayrılmak zorunda kaldı. Bir hafta önce büyük şanssızlık yaşayan Ispartaspor, bu defa yani ligin onuncu haftasında kendi sahasında oynadığı Yalovaspor maçında ise tam bir şok yaşadı. Yeşil – Pembeli ekip, Isparta’ya lig sonuncusu olarak gelen rakibine 2 – 1 mağlup olarak hayatının şokunu yaşadı. Ispartaspor ligin onbirinci haftasını maç yapmadan yani (bay) geçirdikten sonra ligin onikinci haftasında deplasmanda Esenler Erokspor ile karşılaşacaktı. Fakat, Koronavirüs Pandemisi vakası sayısı fazla çıktığı için bu maç TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi. 6 Aralık tarihinde oynanan maçta ise Yeşil – Pembeli ekip sahadan 1 – 1’lik skorla berabere ayrıldı. Ispartaspor, ligin onüçüncü haftasında deplasmanda Cizrespor ile karşı karşıya geldi ve rakibini 5 – 1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek Isparta’ya çok önemli bir galibiyet ve moralle döndü. Ispartaspor, ligin ondördüncü haftasında sahasında Isparta’ya lider olarak gelen Çatalcaspor’u 2 – 0 mağlup ederek son derece önemli bir galibiyete imza atarak haftayı üç puanla kapattı.
ISPARTASPOR’DA ŞOK AYRILIK!
Yeşil – pembeli ekip ligin onbeşinci haftasında ise bir deplasman galibiyeti daha elde ederek grubun en uzun deplasmanı olan Erhavispor’u 3 – 1 mağlup etti. Ancak, bu maçın ardından Ispartaspor’a şok bir ayrılık yaşandı. Ispartaspor Yönetimi, Takıma gelmesiyle takımı bir düzene sokan ve ligde gerek sahasında gerek deplasmanlarda galibiyetler almasını sağlayan Teknik Direktör Hakan Karaca ile yolların ayrıldığını açıkladı.
ISPARTASPOR’DA GÖKHAN
ÇELEBİ DÖNEMİ BAŞLADI
Ispartaspor Yönetimi, Hakan Karaca ile yolları ayırmasının ardından hemen göreve iki sezon önce başarısız olduğu gerekçesiyle Ispartaspor’daki görevine son verilen Gökhan Çelebi getirildi.
ISPARTASPOR, ÇELEBİ İLE İKİ
MAÇTA BEŞ PUAN KAYBETTİ
Ispartaspor, ligin onaltıncı haftasında sahasında karşılaştığı Çarşambaspor maçına yeni Teknik Direktörü Gökhan Çelebi ile çıktı. Yeşil – Pembeliler maçın uzatma dakikalarında yedikleri golle sahadan 1 – 1 beraberlikle ayrılarak iki puan kaybetti. Ispartaspor, ligin onyedinci ve ilk yarının son maçında deplasmanda lider Somaspor ile karşılaştı ve sahadan 3 – 0’lık farklı bir yenilgiyle ayrılarak Gökhan Çelebi yönetiminde çıktığı iki maçta sadece 1 puan toplayabildi.
BUNDAN SONRA
NE OLACAK?
Ispartaspor, ligin ilk iki haftası hariç iyi bir performans ortaya koymaya başlamış ve takım yükseliş çizgisinde ilerlerken yaşanan şok Teknik Direktör değişikliği ile ligin ilk yarısının son maçlarını ise puan kayıplarıyla kapatarak hem şampiyonluk iddiasından uzak kaldı hem play – off grubunun içinde bile yer alamadı. Ispartaspor Başkanı Atakan Yazgan’ın geçtiğimiz günlerde Teknik Direktör Gökhan Çelebi ile yola devam edeceklerini açıklamasıyla, Taraftarların aklında ‘Takımın akibeti bundan sonra ne olacak?” sorusunu getirdi.
İKİNCİ YARININ İLK MAÇI
KARŞIYAKA DEPLASMANINDA
Sonuç olarak, ilk yarıda kendisinden bekleneni veremeyen Ispartaspor, ligin ikinci yarısına ilk yarıda sahasında mağlup olduğu Karşıyaka ile deplasmanda karşılaşarak başlayacak. Yeşil – Pembeli ekip, ikinci maçında ise kendi sahasında yine ilk yarıda 3 – 1 mağlup olduğu Batman Petrolspor ile karşılaşacak. Bu karşılaşmanın başka bir önemi ise Ispartaspor’da şok bir şekilde yolları ayrılan Hakan Karaca’nın bu takımla anlaşmış olması ve Isparta’ya Teknik Direktör Hakan Karaca’nın önderliğinde çıkacak olması.
16 MAÇTA 26 PUAN TOPLADI
Ispartaspor, Misli.com 3. Lig 3. Grupta bay geçtiği hafta dahil 17 hafta sonunda oynadığı 16 karşılaşmada 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, rakip kalelere gönderdiği 27 gole karşılık kalesinde gördüğü 18 gol ve (+9) averajla ilk yarıyı 28 puanla 7. Sırada tamamladı.
İKİNCİ YARI 28 OCAK’TA
BAŞLAYACAK
Ispartaspor’un da içinde bulunduğu 3. Lig 3. Grupta 2. Yarı maçları 28 Ocak 2021 tarihinde başlayacak.  

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °