Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yeşil – Pembeliler’de Sezon Başındaki ‘Takım Ruhu’ Geri Geldi; Ispartaspor Amedspor ile Birlikte Hakemi de Kaleye Soktu!

Yeşil – Pembeliler’de Sezon Başındaki ‘Takım Ruhu’ Geri Geldi; Ispartaspor Amedspor ile Birlikte Hakemi de Kaleye Soktu!

SPOR 12.12.2021 17:52:00 0
Yeşil – Pembeliler’de Sezon Başındaki ‘Takım Ruhu’ Geri Geldi; 
Ispartaspor 
Amedspor ile 
Birlikte Hakemi de
Kaleye Soktu!
Teknik Direktör Turgut Kul yönetiminde ilk maçına çıkan ve kendi saha ve seyircisi önünde Amerspor ile karşılaşan Ispartaspor, ortaya koyduğu etkili futbolla rakibini tek golle mağlup ederek bay geçeceği hafta öncesi büyük moral buldu. Yeşil – Pembeli ekibin golünü Taner Gümüş kaydetti.
 
ISPARTASPOR,
TURGUT KUL İLE İYİ BAŞLADI
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin onyedinci maçında yedinci galibiyetini aldı. Isparta Atatürk Stadyumunda Amedspor ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, ligin ilk haftalarındaki etkili oyununu haftalar sonra tekrar sahaya yansıtarak takım ruhunun geri geldiğini ortaya koydu ve maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı.
HAFTALAR SONRA
TRİBÜNLER DOLDU
Bugün saat 13.00’te Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen karşı tribünlerde taraftarlarla birlikte izlerken, Şeref tribününde ise protokolden kimse yoktu. Maçı Şeref Tribününde Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ve yöneticiler ile bazı daire müdürleri izledi. Haftalardır maç ücretsiz olmasına rağmen maça ilgi göstermeyen taraftarlar bu defa maça büyük ilgi gösterdiler ve tribünleri doldurdular. Bugünkü maçı yaklaşık 6 bin dolayında seyirci izledi.
ISPARTASPOR, RAKİBİNE GÖRE
ÜSTÜN BİR FUTBOL ORTAYA KOYDU
Ispartaspor, sezon başında uyguladığı ancak ilerleyen haftalarda oyun disiplininden ve takım ruhundan uzaklaşarak son sıralardaki takımlara bile yenilme başarısızlığının ardından göreve Teknik Direktör Turgut Kul’un gelmesiyle birlikte bugünkü maçta takımın eski günlerine geri döndüğü gözlendi. Yeşil – Pembeli ekip, sezon başındaki maçlarda rakiplerine uyguladığı adam adama futbol ve disiplinli oyun anlayışı ile rakibine göre maçın tamamında üstün bir futbol ortaya koydu ve bu etkili oyununu tek golle süsleyerek sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.
ISPARTASPOR’UN
ALP ARDA’SI VAR
Ispartaspor’da ortaya koyduğu performansla şuanda takımın ‘En İyi’ Futbolcusu olan Alp Arda, bugünkü maçta da yaptığı kurtarışlarla maçı izleyen tüm kesimlerden büyük beğeni topladı. Genç Kalecinin olmadığı maçlarda Yeşil – Pembeli ekip 2’şer 3’er gol yerken, Arda’nın olduğu maçlarda ise kalesini gole kapatıyor. Bunun son örneği bugünkü maçta yaşandı. Ispartaspor’un golcü futbolcusu olan ve ligin ilk haftalarında hemen hemen tüm maçlarda gol atma başarısı göstererek taraftarların büyük beğenisini kazanan Burak Aydın ise sakatlıktan kurtulduktan sonraki üçüncü haftasında yine maça ikinci yarıda girdi. Ancak, Yeşil – Pembeli futbolcunun eski performansından eser yoktu. Eline geçirdiği gol fırsatlarını cömertçe harcayan Burak, taraftarlarda büyük hayal kırıklığı yaşattı. Sezon başından bu yana etkili olamayan Taner Gümüş ise son haftalarda ortaya koyduğu performansla göz dolduruyor. Yeşil – Pembeli futbolcu bugünkü maçta da becerisini göstererek bir de gol atıp Kaleci Alp Arda’dan sonra sahanın en iyi futbolcusu olmayı başardı.
SEZONUN YEDİNCİ
GALİBİYETİNİ ALDI
Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta ortaya koyduğu etkili futbolun karşılığını maçın 7. Dakikasında Tamer Gümüş’ün golüyle güçlü rakibini mağlup ederek hem ligde bu sezonun yedinnci galibiyetini aldı hem de altın değerinde 3 puan kazandı.
HAKEM KONUSUNA ACİLEN
BİR ÇÖZÜM BULUNMALI
Sezon başından bu yana hemen hemen her maçta hakem sorunu yaşayan Ispartaspor, bugünkü Amedspor maçında da hakem rezaleti yaşadı. Maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar tüm takdir haklarını konuk ekip Amedspor’dan yana kullanan maçın Orta hakemi Eren Özyemişçioğlu, verdiği kararlarla Yeşil – Pembeli taraftarları çileden çıkardı. Özyemişçioğlu’nun yardımcıları da yanı rezalet yönetimi ortaya koydular. Maçı 5 dakika uzatan hakem 9 dakika oynattı. Bu nedenle Ispartapor futbol takımı rakibi Amedspor’nun yanında maçın hakemleri ile de mücadele etmek zorunda kaldı. Ama, Yeşil – Pembeli ekip hakemin tüm çabalarına rağmen rakibinden gol yemedi ve rakibi ile birlikte hakemi de kaleye sokarak 3 puanın sahibi oldu. Diğer maçlar ve bugünkü maçta da olduğu gibi yaşanan bu hakem skandallarına yönetimin bir çare bulması ve Ankara nezdinden lobi yapması isteniyor.
3 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ
Ispartaspor, bugünkü galibiyetle 22 puandan 25 puana çıkarak 3 sıra birden yükselerek 5. Sıradan 2. Sıraya çıktı.
HAFTAYI ‘BAY’ GECECEK
Ispartaspor’un gelecek hafta Türkiye Futbol Federasyonunun kararı gereği maçlara çıkmayan Kastamonuspor ile maçı olması nedeniyle haftayı maç yapmadan geçirecek. Dolayısıyla, 19 Aralık Pazar günü oynanacak maçlarda Yeşil – Pembeli ekip ‘bay’ durumunda olacak. Daha sonraki hafta yani ilk yarının son maçında ise (26 Aralık Pazar Günü) oynanacak ligin 19. Haftasında kendi saha ve seyircisi önünde grubun zayıf takımlarından Zonguldak Kömürspor ile karşılaşacak.  
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Eren Özyemişçioğlu, Cankut Gönenç, Muratcan Ilgaz????
ISPARTASPOR: Alp Arda, Şamil Başaran, Efşan Geçgin, Kadir Turhan, Said Can Açıkalın (dk. 90 Gökhan Göksu), Ertuğrul Kurtuluş, Mustafa Diler, Furkan Özdemir (dk.60 Burak Aydın), Arif Birşen, Taner Gümüş (dk. 71 Gökdeniz Varol), Mustafa Acar (dk.61 Arif Özerli)
AMEDSPOR: Bekir, Hüseyin, Ercan, Kerem (dk.84 Denis), Bünyamin, Üstün, Kutay, Okan, Mehmet, Mansur (dk. 66 Cerem), Mervan.
GOL: Dak. 7 Taner Gümüş (Ispartaspor)
S. KARTLAR: Kadir, Taner (Isparta)
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak. 2: Ispartaspor maça hızlı başladı. Bu dakikada Yeşil – Pembelilerin atağında aldığı topla hızla Amedspor ceza sahasına giren Taner Gümüş kaleciyle karşı karşıya kaldı ve ayağındaki topu fazla açınca top kalecide kaldı.
Dak. 7: Ispartaspor aradığı golü bu dakikada buldu. Sol kanatta kendisine aktarılan topla hızla ceza önüne ilerleyen Tamer Gümüş, ceza sahası önünden kaleyi karşıdan gören pozisyonda yerden ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1 – 0.
Dak. 14. Bu dakikada ise konuk ekip Amedspor mutlak bir golden oldu. Gelişen Amedspor atağında topla buluşan Mervan Çelik’un şutu direğe çarparak geri döndü.
Dak. 43: Bu dakikada ise bu defa Ispartaspor mutlak golden oldu. Sağdan yapılan ortada Tamer Gümüş, altı pas içinde kendine gelen topu boş kaleye atmak yerine auta gönderdi. Maçın ilk yarısında başka gol olmadı ve Ispartaspor soyunma odasına 1 – 0’lık üstünlükle gitti.
Dak. 55: Maç boyunca verdiği kararlarla Yeşil – Pembeli futbolcuları ve taraftarları çileden çıkana maçın hakemi Eren Özyemişçioğlu, bu dakikada mutlak bir penaltıyı es geçti. Bu dakikada gelişen Ispartaspor atağında aldığı topla hızla Amedspor ceza sahasına giren Said Can Açıkalın düşürüldü. Hakem pozisyonu görmezden gelerek ‘devam’ kararı verdi.
Dak. 68: Maçın son yarım saatinde ise gol için rakip kaleye yüklenen rakip Amedspor’un üst üste pozisyonları gelmeye başladı. Ancak, tüm pozisyonlarda Ispartaspor Kalecisi Alp Arda kalesinde devleşerek gole geçit vermedi. Bu dakikada gelişen Amedspor atağında oyuna ikinci yarıda giren Cerem’in sert şutunda ağlara giden topu Kaleci Alp çıkardı.
Dak. 70: Amedspor atağında Okan Deniz’in ceza sahası sağ çaprazından çektiği sert şut direğin dibinden auta çıktı.
Dak. 76: Maça 60. Dakikada Furkan Özdemir’in yerine giren Golcü Futbolcu Burak Aydın kendinden beklenmeyeni yaptı ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndereceği yerden üstten auta göndererek taraftarlarda büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
Dak. 82. Amedspor’un kullandığı serbest atışta kaleye gelen topu Kaleci Alp Arda bloke etti.
Dak. 85: Amedspor atağında Mervan Çelik’in sert şutunu kaleci Alp Arda kornere çelerek mutlak bir golü önledi.
Dak. 90+5: Hakem maçı 5 dakika uzattı. Uzatma dakikalarının 5’incisinde Amedspor ceza sahası önünde serbest vuruş kazandı. Bunda da kaleci Alp Arda gole izin vermedi ve hakem maçı 9 dakika uzatmasına rağmen kalan uzatma dakikalarında tarafların çabaları başka gol getirmedi ve maç Ispartaspor’un 1 – 0’lık galibiyetiyle sona erdi.
2. LİG BEYAZ GRUPTA 17. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Amedspor: 1 – 0
Akhisarspor – Pazarspor: 3 – 1
Pendikspor – Kırklarelispor: 1 – 0
Uşakspor – Ş. Urfaspor: 0 – 0
Nazillispor – Eskişehirspor: 0 – 0
Kırşehir Beld. – Karacabey Beld.: 2 – 0
1922 Konyaspor – Buca 1928: 1 – 1
24Erzincanspor – Zonguldak Kömür: 4 – 1
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °