Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yeşil – Pembeli Taraftarların; 224 Günlük Futbol Hasreti LOCA’da Bitti

Yeşil – Pembeli Taraftarların; 224 Günlük Futbol Hasreti LOCA’da Bitti

SPOR 2.11.2020 10:40:00 0
Yeşil – Pembeli Taraftarların; 
224 Günlük 
Futbol Hasreti
LOCA’da Bitti
Misli.com 3. Lig 17 Ekim Cumartesi’den itibaren seyircili maçlara kavuştu. Ispartaspor, seyirciler için Atatürk Stadyumunda 250 kişilik Loca yaptı. Dün oynanan Erbaaspor maçında bilet satışları devam eden Locaların bir bölümü dolarken, bir bölümü ise boş kaldı 
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun son kararı sayesinde hem kulüpler ciddi miktarda gelire kavuşacak hem de statlar aylar sonra taraftar sesleriyle inleyecekti. Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren kulüpler maçlarını oynadıkları stadyumlarda oluşturdukları localara seyirci almaya başladılar
LOCALARA % 50 ORANINDA
SEYİRCİ ALINIYOR
Birçok ülkede profesyonel liglerin dahi iptaline yol açan Covid-19 salgınında 2019 - 2020 sezonunu oynatıp tamamlatmayı başaran Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), pandemi nedeniyle seyirci hasılatı sıfıra inen kulüpleri biraz olsun rahatlatmak için kritik bir adım attı. Özellikle 4 büyüklerden gelen yoğun talepleri dikkate alan TFF, geçtiğimiz hafta aldığı kararla statlardaki kulüplerin statlardaki localarının yüzde 50 oranında taraftarlara açılmasına izin verdi.
LOCA UYGULAMASI BU
LİGLERDE UYGULANIYOR
Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve Misli.com 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını kapsayan uygulama, 17 Ekim Cumartesi günü yani önceki gün itibariyle başladı. TFF, geçtiğimiz Perşembe günü de localara seyirci alımı sırasında uygulanacak sağlık tedbirlerini açıklamıştı.
ISPARTASPOR’DA
LOCA SEVİNCİ
TFF’nin, locaları yüzde 50 kapasiteyle taraftarlara açma kararı 8 aydır seyirci hasreti çeken kulüplerde ciddi miktarda bir gelire kavuşmasını sağlayacak. Bu doğrultuda Ispartaspor ise Atatürk Stadyumundaki Şeref Tribününün sağ ve sol tarafından toplam 4 adet Loca yaptı. Kapasitesi 500 kişilik olan bu localara TFF’nin kararı doğrultusunda % 0 kapasite ile seyirci alınacak. Diğer bir bir deyişle Ispartaspor bu localara toplam 250 kişilik seyirci alabilecek.
ISPARTASPOR LOCALARINA
250 SEYİRCİ ALABİLECEK
Bilindiği üzere özellikle Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri, kullandıkları statlardaki localardan her yıl milyonlarca lira gelir elde ediyor. Ispartaspor bundan böyle Atatürk Stadı’nda oynayacağı karşılaşmalara, localardaki toplam seyirci kapasitesinin yarısı olan 250 seyirciyi alabilecek. 
SEYİRCİLİ MAÇLARIN STARTI
DÜN İTİBARİYLE VERİLDİ
Ispartaspor için Loca uygulaması dün akşam sahasında oynadığı Erbaaspor maçı ile başlamış oldu. Diğer bir deyişle Erbaaspor maçı Yeşil – Pembeli ekip için 224 gün aradan sonra seyircili oynanan ilk karşılaşma oldu. Ispartaspor, ligde son olarak geçtiğimiz sezon mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig(BAL)’in 20. Haftasından itibaren TTF’nin ‘maçlar seyircisiz oynanacak’ kararı çerçevesinde kendi sahasındaki Bucak Belediye Oğuzhanspor maçını ve ardından deplasmanda oynadığı Kepez Belediyespor maçını seyircisiz oynamış ve bu maçın ardından TFF, tüm BAL ligi maçlarını süresiz durdurulmasına karar vermişti.
İŞTE LOCALARDA
ALINACAK TEDBİRLER
1- Locaların açık ve kapalı alanlarının tamamında güvenli mesafeye özen gösterilecek.
2- Localara girecek kişilerin ateş ölçümünün yapılacak ve ateşi 37.8 ve üzerinde olanların stada alınmayacak.
3- Localara girecek kişilerin tamamı maske kullanacak.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °