Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yeşil – Pembeli Taraftarlara Kötü Haber; Maçlar Seyircisiz Oynanacak!

Yeşil – Pembeli Taraftarlara Kötü Haber; Maçlar Seyircisiz Oynanacak!

SPOR 18.11.2020 11:45:00 0
Yeşil – Pembeli Taraftarlara Kötü Haber; 
Maçlar 
Seyircisiz
Oynanacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs tedbirleri konusundaki açıklamasında; “Spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.
 
MAÇLAR YİNE
SEYİRCİSİZ OYNANACAK
Sporseverler maçların seyircili oynanacağı günü beklerken, koronavirüs pandemisinde vaka ve ölüm sayılarının her geçen gün artması taraftarların bu konudaki beklentilerini bitirdi. Zira, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklama ile ‘Spor müsabakalarının pandemi döneminde seyircili mi, yoksa seyircisiz mi oynanacağı’ ile ilgili kafalardaki soru işaretleri sona erdi.
ISPARTA’NIN TEK
PROFESYONEL TAKIMI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, Türkiye liglerindeki tüm maçlar seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Bilindiği gibi, maçların daha önce alınan karar çerçevesinde yıl sonuna kadar seyircisiz oynanmasına ve tribünlerdeki localara % 50 oranında seyirci alınmasına karar verilmişti. Dolayısıyla, şehrimizin tek profesyonel takımı Ispartaspor, taraftarlarından mahrum kalacak. 12. Adam stadyum etrafında maç izleyecek, yani stadyuma alınmayacak.  
TEMENNİMİZ MAÇLARIN SEYİRCİLİ
OYNANACAK DURUMA GELİNMESİ
İnşaallah, Koronavirüsle mücadelede vaka sayıları hızla azalır ve futbol maçlarımız tekrar eskisi gibi seyircili oynanır. En azından belirli bir taraftar sayısı ile. Ama önce sağlığımız. Tedbiri elden bırakmadan, sosyal mesafeye uyarak ve maske kullanarak yaşantımıza devam etmeliyiz.
2. YARI İÇİN GARANTİ YOK!
Bu konuda seyircisiz oynama kararı bir kez daha deklare edilirken, ikinci yarı için ise sessiz bekleyiş devam ediyor. Vaka sayıları azalırsa ise ikinci yarıda bu kararın değişebileceği belirtiliyor.
TARAFTAR FUTBOLU
ÖZLEDİ ANCAK…
Stadyumlara seyirci alınmama kararı sürerken, bir taraftan da Taraftar futbol seyretmeyi özledi. Süper Lig başta olmak üzere alt liglerde seyircisi maçların zaman başlayacağını taraftar merak ediyordu. Ama yine olmadı. Dolayısıyla tüm karşılaşmalar Koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle taraftar uzun bir süre futboldan uzak kaldı.  Bu durumda, Ispartaspor taraftarları da, Koronavirüsün gidişine göre uzun zamandır sürdürdükleri  bu bekleyişe devam edecek gibi görünüyor.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °