Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

YENEMİYORSAN, YENİLMEYECEKSİN…

YENEMİYORSAN, YENİLMEYECEKSİN…

SPOR 8.09.2021 07:02:00 0
YENEMİYORSAN, 
YENİLMEYECEKSİN…
Ülkemizde, 2. Ve 3. Lig profesyonel  futbol maçları başladı. Hayırlı ve uğurlu olsun. Kazasız, belasız ve covidsiz bir sezon dileklerimizi iletiyoruz. Evettt. Isparta 32 spor, 21 yıl sonra çıktığı 2. Lig beyaz gurup, 1. Maçında İzmir’de güçlü rakibi 1928 Bucasporla yenişemedi ve maçı 1-1  tamamlayıp,  1 altın puanla şehrimize döndü.
 
Futbolun yazılmayan kitapçığında, “Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin” diyorlar ya, tamda bunu gerçekleştirdi.  Pazar günü yeni Buca stadında saat 20.00’de, hakem A.Deniz Kayatepenin düdüğüyle başlayan maç,  dakika 1,  gol 1 ile bitti. Ev sahibi ekip ilk atağında karamboldeki  topa en son vuran M.Fuat Bucasporu öne geçirdi. Isparta 32 defansı hata yaptı.
 
Herkes şoktaydı. 1. Dakikada gelen gol sezonun en erken gelen golü olurken, pembe-yeşilli gençler  bocaladılar, defansın arkasına sarkan her top  tehlikeli atak oldu. Bireysel hatalara, bloklar arası kopukluklar eklenince Isparta 32 spor kötü bir ilk 45 dakika yaşadı. Ve devre 1-0 aleyhimize bitti. Futbolda asla duygusallığa yer yok…
 
Soyunma odasındaki hararetli konuşmalar ve yüksek tansiyon gençlerimizi  olumlu yönde etkilemiş olacak ki, 2. Yarıda koşan mücadele eden bizim takımdı. Özellikle sağ kanadı kullanarak ev sahibi Bucaspora zor anlar yaşatan gençler maçın 60. Dakikasında beklediği ve özlediği golü Burak Aydın’la buldu.  1-1’den sonra maçın kıdemli yardımcı hakemi Mert Baykal’ın ofsayt bayraklarını kaldırmamasına sinirlenip itiraz eden as başkan Mustafa Marulcu bile  sarı kart gördü.  
 
Maçın son 30 dakikasında her iki takımda zaman zaman yakaladığı net fırsatları cömertçe harcayınca puanlar bölüşüldü. Yalnız şunu belirtmek lazım ki, bizimkiler,  2. Devrede takım savunmasını daha iyi yaptı ve deplasman takımı gibi oynadı. Beyaz gurupta 8. Sıradayız. Hiç fena değil.
Elbette ilk deplasman, ilk heyecan ve ilk puan mücadelesiydi. Yenilmemek gerekiyordu gençlerde aynen bunu yaptılar. Tebrik ediyoruz.
Alınan 1 puan,  çok kıymetlidir. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin, kural bu… İlerleyen haftalar ve rakipleri tanıdıkça durum netleşecektir.  Ve bu netliğin ilk işareti Isparta’da bu hafta sonu oynanacak Karatay Termal 1922 Konyaspor maçı olacaktır. Rakipleri görmeden kimse paçaları sıvamasın. 
Evdeki ilk maç  geleceğin  sinyallerini verecektir, haydi maça. 7’den 70’e herkes stada koşmalıdır diyoruz.  10 bin kişilik statta eğer,  5 bin kişi olmazsak yazıktır,  bize.  21 yıl sonra gelen bu nimetin, kıymetini bilmek gerek.
Sözde taraftar değil,  özde taraftar olmak gerek.
Saygılarımızla…

Anahtar Kelimeler: yenemiyorsanyenilmeyeceksin
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °