Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Günaydın’dan amatör kulüplere müjde

Amatör futbol taban birliklerinin yöneticilerini makamında kabul eden Vali Günaydın, kulüplere malzeme desteğinde bulunacağının müjdesini verdi.

SPOR 2.12.2016 07:08:00 0
Vali Günaydın’dan amatör kulüplere müjde
Göreve geldiği günden bu yana futbol başta olmak üzere tüm dallara destek veren Vali Şehmus Günaydın, futbol taban birliklerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erhan Oturak, Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Isparta Şube Başkanı Durmuş Türkmen, Futbol Saha Komiserleri Dernek Başkanı Hüseyin Zengin’i dün saat 09.30’da makamında kabul etti.
KULÜPLERİN SIKINTILARI MASAYA YATIRILDI
                Amatörlerin sorunları hakkında bilgi veren IASKF Başkanı Erhan Oturak, kulüplerin malzeme ve maddi konularda büyük sıkıntı çektiğini bildirdi. Tüm maçların Milli Egemenlik Sahası’nda oynandığını ve DSİ Sahası’nı kullanamamaktan yakınan Oturak, “DSİ Sahası, Isparta’daki en güzel spor tesislerinden bir tanesi. Ancak burayı kullanamıyoruz. Ayrıca Atabey İlçe Sahası’nda güvenlik gerekçesiyle maç oynatılmıyor.  Sav Spor Kompleksi’ni yazın kullanamadık. Koku sorununa el atılmasını istiyoruz. Sayın Valim bu konularda destek istiyoruz. Sizlerin amatör spora ve futbola olan destekleri bizleri sevindiriyor” dedi.
“TABAN BİRLİKLERİ OLARAK BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”
                Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün ise amatör kulüplerin büyük sıkıntılar çektiğini ve takım sayısının artırılması için çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Futbol taban birlikleriyle hep birlikte hareket ettiklerini belirten Özgün, Vali Günaydın’a anında talimat verip gerekli desteği vermesinden dolayı teşekkür etti.
                Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Isparta Şube Başkanı Durmuş Türkmen, diğer illerde olduğu gibi Amatör Futbol Evi yapılması için Vali Günaydın’dan destek istedi
ANINDA TALİMAT VERDİ
                Vali Günaydın, sorunları dinledikten sonra anında yetkilileri arayarak gerekli talimatları verdi.
KULÜPLERE MALZEME YARDIMI YAPILACAK
                2017 yılında şubat-mart aylarında amatör kulüplere malzeme desteğinin verileceğinin müjdesini veren Vali Şehmus Günaydın, altyapıya sahip çıkılacağını ve gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi. DSİ ve Atabey Sahalarıyla ilgili Vali Yardımcılarını arayan Vali Günaydın, sahaların kulüpler için açılmasını ve maç oynatılması konusunda talimat verdi.
GELECEK ALTYAPIDA
Vali Günaydın, Türk futbolunun kurtuluşunun altyapıdan geçtiğini ve  U liglerinde oynayan gençlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
DAMGACI SOKAK ÖNERİSİ
                Diğer illerdeki Amatör Futbol Evlerinin Taban Birliklerinin çabaları sonucunda yapıldığına işaret eden Vali Günaydın, “Sizler gerekli bütçeyi ve sponsorlukları bulun, bizde geri kalan bölümde destek verelim. Damgacı Sokak’ta tarihi binalar var. Bu binaları alarak buraya Amatör Futbol Evi yapabilirsiniz. Hem de o sokağı canlandırırsın” şeklinde konuştu.
VALİ GÜNAYDIN: TAKIMIMIZI CENTİLMENCE DESTEKLEYELİM
                Öte yandan Vali Günaydın, taraftarların 7-8 bin sporsevere oynayan Isparta Davrazspor’a zarar verici davranışlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi. Vali  Günaydın,  sahaya yabancı cisimler atarak takıma zarar verenlere karşı taviz verilmeyeceğini ve küfüre karşı olduğunu söyledi.
Vali Günaydın, “Güzel bir hava yakalandı. Süper Ligde dahi bu kadar sporsever yok. Buradaki taşkınlar takıma zarar sağlar. Takımlar Isparta’ya deplasmanlarda daha çok bileniyor. Futbol centilmenliktir. Maçlara aileler geliyor. Kurallara uymayanları  stada sokmam. ” açıklamasında bulundu. Levent DOĞAN

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °