Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Utanmazlar!…

Utanmazlar!…

SPOR 17.02.2020 15:05:00 0
Utanmazlar!…
Hani derler ya ‘Hem suçlu hem güçlü’ diye. İşte Karaman Belediyespor’un yaptığı da tam bu. Böyle aymazlık, böyle utanmazlık ne görülmüş ne de duyulmuştur.
 
Bizim Türkçemizde bir söz vardır ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ diye. Karaman Belediyesporlu yöneticilere sesleniyorum. Önce adam olun, önce insan olun ondan sonra ne yapacaksınız yapın.
 
Gelelim ilk paragrafta neden böyle yazdığıma. Şimdi size bunu uzun uzun anlatacağım. Karaman ilinde spor normal şartlarda yapılmaz. Pislik yapılarak yapılır. Bu sadece bizim Karaman Belediyespor ile 20 Ekim’de oynadığımız maçta olmuyor. Anlatayım. Bundan tam 30 yıl önce Karamanspor ile Ispartaspor maçına gittim. Orada kazanarak şampiyonluğumuzu ilan etmiştik. Peki maçtan sonra ne mi oldu? Ispartasporlu taraftarlar taşlandı, otobüslerinin camları kırıldı. O gün otobüsümüzün kırılan camının yerini çuvalla kaparak Isparta’ya dönebilmiştik.
 
Nüfusu Isparta’nın yarısı kadar olan bu ilde bu kadar çirkeflikler neden ve nasıl yapılıyor? O da ayrı bir soru işareti. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Bölgesel Amatör Ligi başladı ve Ispartaspor sezonun 5. Haftasında yani 20 Ekim 2019 Pazar günü Karaman Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. O maçta ne mi oldu? Futbol değil, saldırı, küfür, çirkeflik oyunu sahnelendi.
 
O maçta Ispartasporlu yöneticiler şeref tribününe alınmadı, yedikleri laf ve küfürler cabası. O gün Ispartasporlu yöneticilere adam gibi ağırlamak ve ikramda bulunmayı bırakın bir su bile vermediler. Bu da yetmedi. Maçı canlı olarak yayınlamak için stadyuma gelen Isparta BLT Türk Televizyonu Spikeri ve Kameramanına yayın yaptırmadılar, tribünden çıkardılar. O maçtan sonra yaptığımız araştırmalar gösterdi ki, meğer Karaman Belediyespor, bu çirkeflikleri şehre gelen her takıma yapıyormuş. Amaç ne? Gelen takımı daha sahaya çıkmadan korkutmak, sindirmek ve misafir takıma karşı güç gösterisi yaparak karşı tarafta zafiyet oluşturmak. Böyle yapınca gelen misafir takımlar diyecekler ki ‘Aman şuradan sağ salim bir çıkalım da maçta yenmişiz, yenilmişiz önemli değil’ Böyle bir şey yok ve olamaz. Yesinler sizin çirkefliklerinizi. Kim korkar sizden. Sizden korkan sizin gibi olsun. Federasyona sesleniyorum. Karaman Belediyespor’un kendi sahasında yaptığı maçları gözlem altına alın. Oraya bir Gözlemci yetmez iki gözlemci gönderin. O zaman belki bir gözlemcinin göremediği şeref tribününde yapılan çirkeflikleri diğer gözlemci görebilir. Karaman Belediyespor, insanlık dışı davranışlarınla yani böyle şampiyon olacağınıza olmayın daha iyi. Sizin gibi bir takımın profesyonel ligde ne işi olabilir ki?
 
Siz, Ispartaspor’a Karaman’da tüm pislikleri yapacaksınız ondan sonra Isparta’ya gelip ‘Dört dörtlük bir ağırlama’ bekleyeceksiniz öyle mi? Daha da önemlisi, Karaman’da bu çirkeflikleri yaparken hiç ‘Bu işin bir de ikinci yarısı var. Biz de Isparta’ya gideceğiz’ diye düşünmediniz mi? Aklınızdan böyle bir şey geçmedi mi? Ispartasporlu yöneticiler, size Karaman’da kendilerine yaptığınız çirkefliklerin yarısını bile yapmadılar. En azından insanlık yapıp bir bardak çay ve suyunuzu verdiler.  
 
Ama siz ne yaptınız hemen Milletvekillerini arayarak sporu siyasete alet ettiniz. Yok neymiş, Karaman Milletvekili Isparta Milletvekillerini aramış neler oluyor orada demiş? O Milletvekiline şunu soruyorum. 20 Ekim’de Ispartasporlu yöneticilere çirkeflikler yapılırken kendi spor yöneticilerinize neden bu soruyu yani ‘Neler oluyor orada?’ diye sormadınız?
 
Karaman Belediyesporlu yöneticiler ve Belediye Başkanı, sizin ilin Milletvekilleri var da, Isparta’nın Milletvekilleri ve Belediye Başkanı yok mu? Olayı devlet memuruna yani Valiye bağlayıp hesap soracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Isparta şehri de, Milletvekillerimiz de, Belediye Başkanımız da sonuna kadar Valimize sahip çıkarız. Bunu böyle bilin. Valimizi ‘günah keçisi’ ilan edemezsiniz. Neymiş, Karaman Milletvekilleri olayı Ankara’ya taşıyıp takip edeceklermiş, Karaman’ın hakkını yedirmeyeceklermiş! Siz çıkıp adam gibi oynayıp galip geldiniz de, galibiyetiniz haksız yere elinizden mi alındı? Yoksa takımınız mağlup oldu da, acaba ‘sahada kaybettik ama, masada kazanabilir miyiz’ diye düşünüp bundan dolayı mı yaygara koparıyorsunuz? Peki, sizin Milletvekilleriniz öyle yaparken Isparta Milletvekilleri yatacak mı? Eli kolu bağlı öylece sizi mi izleyecek? Tabiki onlar da şehirleri için gece – gündüz çalışacaklar, gerekeni yapacaklardır.
 
Karaman Belediyesporlu yöneticilere insanlık namına şu soruyu soruyorum. Eğer siz 20 Ekim’de Ispartaspor’a adam gibi, insan gibi davransaydınız. 16 Şubatta Isparta’daki maçta böyle olaylar olur muydu? Ispartasporlu yöneticiler ilk maçta kendilerine bir şey yapılmasaydı durduk yerde ortada hiçbir şey yokken ‘Şunlara bir pislik yapalım’ diye mi düşüneceklerdi yoksa size en güzel misafirperverliği mi göstereceklerdi? Hem olayı başlatan sizsiniz. Hem de yaygara yaparak, bir kaşık suda fırtına kopararak olayı Ankara’ya kadar götüren sizsiniz. Yani hem suçlu, hem güçlüsünüz. Bir de çıkmış konuşuyorsunuz.
 
Peki, Karaman Belediyesporlu yöneticilere bir sorum daha var. Dünkü maçta Isparta Atatürk Stadyumunun maraton tribününün sağ tarafındaki misafir tribünde yerlerini alan ve maç boyunca takımlarını destekleyen yaklaşık yüz dolayında Karaman Belediyesporlu taraftarlara hiçbir şey yapılmadığı halde, hiçbir çirkeflik yapılmadığı halde neden siz yöneticilere yapıldı? Bunu hiç düşündünüz mü? Bunun sebebi sizin 20 Ekim’de Karaman’da oynanan maçta Ispartasporlu yöneticilere yaptığınız çirkefliklerden kaynaklanıyor olmasın? Bunu bilmeyecek veya düşünemeyecek kadar şey değilsinizdir herhalde.
 
Şimdi sizlere yani Karaman Belediyespor yöneticilerine insanlığın, misafirperverliğin nasıl yapıldığını göstereyim. Şehre misafir bir takım geldiği zaman karşılanır. Kaldığı otelde ziyaret edilerek hal ve hatırları sorulur. Ertesi günü stadyumda yöneticileri en iyi şekilde karşılanır, şeref tribünündeki yerine alınır. Takımlar da sahaya çıkar futbolunu oynar. Yener veya yenilir. Orası önemli değildir. Çünkü, sporda yenmek de vardır, yenilmek de. Çünkü, spor insanlığa hizmet eden bir amaç değil araçtır. Daha siz bunu bile idrak edememişsiniz ki, şehrinize gelen takımlara her türlü çirkefliği yapıyorsunuz. Önce siz misafirperverliğinizi gösterin ki, daha sonra karşıdan aynı misafirperverliği bekleme hakkınız olsun. Ligin ilk maçı Isparta’da oynanmış olsaydı ve Ispartasporlu yöneticiler size böyle davransalardı o zaman ikinci maçta sizin de onlara öyle davranma hakkınız olabilirdi. Ama, bu çirkefliği ilk başlatan sizsiniz. Bir de çıkmış yaygara koparıyorsunuz. Yazıklar olsun…
 
Buradan, Isparta Milletvekillerimiz, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz’e sesleniyorum. Karaman Belediyespor’un ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali ‘hem suçlu hem güçlü’ olma ve ‘Zeytin yağı gibi üste çıkma’ politikalarına ve çabalarına iyi dikkat edin ve Isparta şehrini ve Ispartaspor’u bu takımın (Karaman Belediyespor) bir avuç yöneticisine ezdirmeyin. Ankara’da Karaman Milletvekilleri ile karşılaştığınızda ve bu konuyu görüşürken onlara bu olayları ilk önce kim başlatmış bir sorun. Karaman’da böylesine rezil karşılanan Ispartasporlu yöneticilere yapılanları kendilerine anlatın ki, öyle sağa – sola telefonlar açıp olayı başka yerlere çekmesinler. Spor sadece spordur.
 
Aslında burada bugünkü yazımda sizlere her hafta olduğu gibi ‘SPOR’dan yani dün oynanan Ispartaspor – Karaman Belediyespor maçından yani sahadaki oyundan bahsetmek isterdim. Fakat, malum kulübün yöneticileri olayı öyle yerlere çekip götürdüler ki, spor bırakın ikinci planda kalmayı adeta ortadan kalktı, yok olup gitti.
 
Saygılarımla…
 

Anahtar Kelimeler: utanmazlar
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °